Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyarorszagon miert vag sok...

Magyarorszagon miert vag sok allatorvos fulet ha tiltott dolog?

Figyelt kérdés
2020. szept. 15. 11:34
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
26%

De a gyermekedet megkerdezed es beleegyezik! En legalabbis 6evesemnek akkor lyukasztottam, mikor o akarta/kerte.

Szoval ez sem emlitheto egylapon a csonkitassal, mert ez nem is mutet, ahogy a marhak fulenek atlyukaszta jelolesi cellal sem az peldaul. De egy csonkitas, ami MUTET es az allat beleegyezese NEM kerheto nyilvanvalo okok miatt, semmilyen celt nem szolgal az oncelu emberi aljas menozesen kivul, az ALLATKINZAS. ENNYI.

2020. szept. 15. 14:42
 32/40 anonim ***** válasza:
33%
Termeszetesen ennel nagyobb hordereju allatokat erinto problemak is vannak, de ez nem azt jelenti, hogy akkor nem kell vele foglalkozni es hajra!🤨😡
2020. szept. 15. 14:44
 33/40 anonim ***** válasza:
73%

"De a gyermekedet megkerdezed es beleegyezik!"

Sok embernek kisbaba korban szúrják ki a fülét, nekem is pl. Én mondjuk utólag nagyon örülök neki, de gondolom a válaszoló is erre gondolt, kisbabát senki nem kérdez meg, és nem is egyezik bele.

(Egyébként én se támogatom a kutyák esztétikai célú nyirbálását, ne érts félre.)

2020. szept. 15. 14:46
 34/40 anonim ***** válasza:
75%

"miert vag sok allatorvos fulet" (?)

Azert mert ok ertenek hozza es nekik van, szikejuk is.

"ha tiltott dolog" (?)

Nem minden esetben tiltott, ergo vannak kivetelek.

2020. szept. 15. 15:02
 35/40 anonim ***** válasza:
18%

33as, ertem amit te irsz, de akkor sem egyenerteku egy ful lyukasztas az amputacioval. A farok levagasa, amputacio, a ful csonkitasa is az. Hogy lehet egylapon emliteni ezt ful lyukasztassal? Egyebkent sosem lyukasztanam ki csecsemo fulet, de ez masik kerdeskor...

Esetleg munka kutyaknal, pl rendorseg, tuzolto, drogkereso kutyak stb, tudom azt elfogadni, hogy valamilyen korrekcio erje a "logo" testreszeket. De amikor csak azert, mert attol meno lesz a fuxos gyereknek, vagy mert attol vadabb a kinezete stb. Azt egyszeruen nem.🤐

2020. szept. 15. 15:14
 36/40 anonim ***** válasza:

Mint írtam, egyetértek veled, én csak hozzátettem hogy szerintem az általad megszólított válaszoló nem iskolás korú kisgyerekre gondolt. :)

Amúgy én végtelenül hálás vagyok amiért kilyukasztották a fülem akkor, most azt kívánom bár csináltak volna több lyukat is, mert felnőttként szeretnék, de nem feltétlenül merek elmenni kiszúratni. :)))))

2020. szept. 15. 15:18
 37/40 anonim ***** válasza:
88%

Hát szerintem inkább vágják le érzéstelenítve a kutyának fülét, farkát, minthogy később a sérülések, vagy az állandó fülgyulladás miatt folyamatos fájdalmai legyenek. Nem azt mondom, hogy az összes kutyát meg kell nyírbálni, de mondjuk olyan fajtáknál, amiknél nagyon jellemző a fülgyulladás, vagy a hosszú farok, fül bárhova beakadhat, megsérülhet, eltőrhet (mivel a farok a gerinc meghosszabbítása, így egy farok törés igen csak fájdalmas lehet), azoknál jobb megelőzni a bajt.

Az ivartalanítás pedig szerintem egészségkárosodás megelőzésének számít. Rengeteg betegséget meg lehet vele előzni, az ivartalanított állatok átlagéletkora hosszabb, és nem utolsóként, pedig meg lehet vele előzni a nem kívánt szaporulatot.

2020. szept. 15. 17:03
 38/40 anonim ***** válasza:
91%

#37 Vagyok

Azt még megjegyezném, hogy azért is vágnak fülét, mert tudják azt, hogyha ők nem teszik meg, akkor a gazda megcsináltatja mással. Inkább legyen megcsinálja egy steril műtőben, szakképzett orvos által, mint valahol a disznóólban a szomszéd bácsival.

2020. szept. 15. 17:06
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az meg a jobbik eset, amikor ezt orvossal csinaltatjak, ilyen szempontbol szerencse, hogy van, aki meg elvegez egy ilyen beavatkozast. Vannak, akik haverral csinaltatjak, vagy sajat maguk. Azok borzalmas vegeredmenybe torkollanak altalaban. Gyulladas, fertozesek, meg tobb szenvedes az allatnak.
2020. szept. 15. 17:37
 40/40 anonim ***** válasza:
86%
19, Majd ha kifogsz egy kutyát, akinek állandóan gyullad a füle, ezer más oknak utánajártatok az orvosoddal súlyos 10 ezrekért, akkor meggondolod, hogy jobb e a műtét. Én ezen megyek át vele 5. éve, nincs vágva a füle, de az állandó fülgyulladása rémálom nekem, és állandóan visszatérő fájdalom, és kellemetlenség neki. Ha az orvos bármikor azt javasolja, hogy vágni kéne, akkor vágva lesz. Hogy más lógófülűeknek miért nem gyullad, honnan tudnánk. Biztos genetikai okai vannak, mert a genetika már csak ilyen. Kérdezz meg erről inkább egy tudóst, ne szólj le mindenkit, csak azért, mert bezzeg a te kutyádnak semmi baja. Örülj neki!
2020. szept. 15. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!