Miért nem akar játszani velem a kutyám?
Ha kint vagyok a szüleimmel a kertben, akkor a kutyám csak az anyámnak vagy az apámnak viszi oda a játékát, még akkor is, amikor én dobom el.
Ha vendég van nálunk, akkor is neki viszi a kötelét, nem nekem.
Ha kettesben vagyunk, akkor már én is jó vagyok számára...
Illetve még az is feltűnt, hogy mindenkit összeugrál örömében, csak engem nem. Ha meghallja az ül, fekszik, marad, vagy bármilyen parancsszót, akkor pedig tőlem fogadja el.
Miért? (1,5 éves amstaff.)
Akkor kényesztetni esetleg valami kajaval próbáltad?
Bár várhatsz vele, lehet idő kell neki
Sorrendbeli különbség.Vannak egy gazdás és több gazdás kutyák vagy épp kutyafajták.Ezt a kutyát sokan veszik körül,és valószínüleg nincs olyan alkalom amikor kifejezetten 'csak te és én' foglalkozás van.Mindenki csinál vele mindent.
Te eteted,ezt megszokta.Te vagy a gondozó,az ellátó,a mi nézőpontunk szerint a 'gazdi'.Ők viszont játszótársak.
Ha is-is akarsz lenni olyasmit kell együtt csinálnotok amit mással nem csinál.Olyan játékkal játszol vele amivel csak veled játszhat,olyan helyre viszed sétálni ahova a többiek nem,ilyesmi.
Legyen mit kötnie hozzád,mert eddig csak az evést és az alvást kötötte oda.Hiába akartál vele játszani,nem te voltál a játszótárs,hanem a többiek.
Játék közben jutalmazd is gyakran,főleg szóban.Ügyes vagy jó fiú/kislány,látszódjon rajtad,hogy örülsz és tudni fogja,hogy az jó dolog,ha veled játszik.
Szeretetet nem lehet kikovetelni. Valoszinu a hétköznapokban szigorubb vagy vele mint a tobbiek, ezert veled nem tud feloldodni.
Legyel vele baratsagosabb es akkor majd jatszik veled is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!