Mire kell figyelni kutya vásárlásakor?
Egyáltalán érdemes Magyarországon kutyát venni?
Pl középázsiait?
Vasarlasnal nezd meg:
A fogsorat
Leszallt-e a hereje
Van-e koldokserve
A hasa legyen beszivodva,ha mar kb 6 honapos.
Jarasa legen kiegyensulyozott,ritmusos,konnyed, stabil. Ne imbolyogjon. Ne doljon el konnyen ,ha elhuzod.
Huzza-e a labkormet az aszfalton.
Gorbe-e a hata vagy szep egyenes.
Koranak megfelwlo izomzata megvan-e vagy egy roncsot soznak rad
Lepcson tud-e menni(fajdalom van-e)
Szeme kancsal-e vagy egeszseges
Dp szures papirjai megvannak-e.
Futas kozben hogy mozog? Elesik-e stb. Ugyes vagy ugyetlen
Sajnos a sajat karomon tanultam,h ezeket mind meg kell nezni,kutya vasarlas/orokbefogadas elott..... mert erre nem vonatkozik az adasveteli.
En sohatobbet tenyesztett kutyat nem veszek. Csak eletkepes kevereket. Amin latom,h milyen felnottnek.
Kozepazsiait? Persze, hogy lehet ... buszken allithatom, hogy jelenleg es meg par evig az en kutyam a KAjok "fejedelme" :) Tok egeszseges, hatalmas, piszok jo agya van ... az uromi csodalatos kennelbol van.
Ha jo KAJt akarsz ... oda siman fordulhatsz, nem kokler a tenyeszto. Jo kutyat adott, a legjobbat.
Nyugodtan hivatkozhatsz ram vagy a kutyara: Pötyi a neve ... 2018-as evjarat ... nagyon aggodtam sokaig, de vegul is minden vizsgalaton a legjobb eredmenyt produkalta ... nem volt konnyu felnevelni (ma is dolgozom rajta) ... de valojaban baromi jo kutya :)
8+
Olyan a kutya, hogy meg a vaddiszno is bocsanatot ker az erdoben :) ... komolyan mondom, tisztelik a malacok ... nem is volt meg soha semmi konfliktus, pedig renszeresen talalkozunk veluk.
(ez nekem egy olyan elmeny amit nem is tudok atadni, ezt latni kellene)
8++
Kutyaoktato el van ajulva a kutyatol ... amiota ismeri Pötyit, eldontotte az oreg kutyaja utan ujra KAJt akar. :)
Amugy Pötyinek van damszarvas baratja is ... mar a pici szarvasok is baratkoznak, de a vezer szarvas alapbol a legjobb haver.
Szoval ha kozepazsiait akarsz es meghalnal a kutyadert, akkor eskuszom a legjobb valasztas ... ez a kutya egy csoda!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!