Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megevett egy pár mm...

A kutyám megevett egy pár mm nagyságú darabot xillites fagyiból, ennyitől lehet baja?

Figyelt kérdés
Épp Bontottam fel a dobozt, erre lepattant egy pici ami a doboz tetejére rá volt ragadva, gyorsan ráléptem de felnyalt belőle egy kis darabot :’( par mm volt az egesz talan fel centi se... felnőtt labrador kutyáról van szó a neten azt írják egy nagytestunek 1,5 evokanal xilit mergezo, baja jelenleg nincs (10percre tortent) de nem tudom egyedul orvoshoz vinni míg nem jon haza valaki kocsival (falu), csak 4 óra múlva tudjuk bevinni! Ennyitol nem lesz baja ugye? 😭

2020. aug. 13. 12:16
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Az emberi fogyasztásba nem veszik figyelembe a kutyát. Ha valaki kutyatartó, az ilyenekkel tisztában kell lenni. A Xillit maga nagyon jó cukor alternatíva. Ugyan olyan édes mint a cukor, viszont jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, a cukorbetegeknek is Inzulinrezisztenseknek, fogyókúrázóknak szuper alternatíva. Sütésnél nem veszít az édességéből hő hatására. Én mint kutyatartó, Inzulinrezisztens tudatosan kerülöm a xillitet, pont azért nehogy véletlen balesetek legyenek. Van más alternatíva is, pl eritrit, stevia, maltit, szukralóz, de pl az eritrit 30%-al kevésbé édes mint a cukor, és 160 fok felett veszít az édességéből. Van aki nem bírja a steviát, mellékízt érez, a szukralóz és a maltit pedig mesterséges édesítő.

Nem a xillit hibája, hogy a kutyára mérgező. Ez van, oda kell figyelni, gyártási, és élelmiszer előállítási szempontokat figyelembe véve a xillit egy nagyon jó cukor alternatíva.

2020. aug. 14. 09:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!