Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megevett egy pár mm...

A kutyám megevett egy pár mm nagyságú darabot xillites fagyiból, ennyitől lehet baja?

Figyelt kérdés
Épp Bontottam fel a dobozt, erre lepattant egy pici ami a doboz tetejére rá volt ragadva, gyorsan ráléptem de felnyalt belőle egy kis darabot :’( par mm volt az egesz talan fel centi se... felnőtt labrador kutyáról van szó a neten azt írják egy nagytestunek 1,5 evokanal xilit mergezo, baja jelenleg nincs (10percre tortent) de nem tudom egyedul orvoshoz vinni míg nem jon haza valaki kocsival (falu), csak 4 óra múlva tudjuk bevinni! Ennyitol nem lesz baja ugye? 😭

2020. aug. 13. 12:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod most bevinni, hívd fel a dokit, hogy mit javasol (nekünk egyszer azonnal hánytatni kellett a kutyát, akkor mondott egy bármelyik mezei gyógyszertárban kapható szert, sajnos a nevére már nem emlékszem, de attól tényleg fél percen belül kihányta, amit felevett és szerencsére nem lett baja), lehet hogy minél előbb hánytatni kell, az is lehet, hogy van valami, amivel semlegesíteni tudod vagy, hogy tényleg nem veszélyes ekkora mennyiség ekkora kutyának, de ezt csak az orvos tudja megmondani, ne kockáztasd a kutyát életét azért, mert itt valaki azt mondta, hogy nem lesz semmi baja. 4 óra alatt simán felszívódik, szóval ha okozhat problémát, akkor ennyi idő után már lehet késő lesz dokihoz vinni, mindenesetre biztosan sokkal körülményesebb és nehezebb lesz kezelni.
2020. aug. 13. 15:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat vegul felhivtam a korhazat es azt mondtak mindenkepp vigyem be, meghanytattak es most figyelik a cukrat 2 napig. Valoszinu annyira kis mennyiseg volt plusz szerencsere nagytestu a kutyam h nem lett baja, azota is nagyon jol van szerencsere semmi tunete a mergezesnek. Egy pici kutyat viszont siman megolhetett volna ennyi is :( Csak azt nem ertem ilyen szer hogy lehet ekkora mennyisegekben megenegdett? Ilyen veletlenek megtortenhetnek meg ugy is ha az ember tudja hogy mergezo.
2020. aug. 13. 16:34
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

Mi az hogy "azt nem értem ilyen szer hogy lehet ekkora mennyisegekben megenegdett?"

Az emberre egyáltalán nem mérgező! És mikor valaki jégkrémet gyárt nem az az elsődleges szempont hogy ha egy kutya megeszi akkor mi lesz! Ez szerintem elég egyértelmű!

2020. aug. 13. 16:41
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon reform konyhán vagyok, mégis mindig figyeltem arra, hogy nyírfacukrot/xilitet soha ne vegyek. Inkább sztivia, eritritol..

Hát jó pap holtáig tanul, most látom, hogy az orbit rágóban is xilit van. Hihetetlen!

Kérdező, örülök, hogy jól van a kutyád, jól cselekedtél, én sem lettem volna nyugodt.

2020. aug. 13. 18:03
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ezekre a termékekre eleve nem ártana feltenni egy kutyáknak mérgező emblémát.. Ha megnézzük a termékeket, annyi szar van rajtuk, hogy plusz egy jelzés elférne rajta.

A kérdező itt okos volt, tudta hogy gond lehet, de sok idős cukorbeteg mamigazdi meg hazaviszi a diétás jégkrémet, és jóhiszeműen ad a kutyájának is.

2020. aug. 13. 18:05
 16/21 A kérdező kommentje:

13 Lehet en gondolom tul de ha valami ennyire mergezo ennyire kis mennyisegben egy haziallatra ami baromi sok embernek van, es van tobb olyan alternativa amitol nem doglik meg a kutya ha barmi veletlen folytan megenne en gyartokent atgondolnam hogy inkabb azt hasznalom! Ez nem patkanymereg, ha azt ette volna meg azt mondom jo en voltam a hibas hogy nem figyeltem odament es megette! De egy etelnel azert eleg nagy az eselye hogy egy ilyen veletlen megtortenik! Ki nem ejtett mar le veletlenul kajat? Meg a legjolneveltebb kutya is megeheti ami leesik vagy valamit talal a foldon, aztan megvan a tragedia. Csak hat ugye ez a cucc joval olcsobb, mint egy jobb minosegu edesitoszer. Raadasul sokan nem is tudjak hogy mergezo, vagy meg se nezik az osszetevoket rendesen. En is utana neztem meg hogy mi van benne, ekkor dobbentem ra hogy bszki ez mergezo! Mikozben kutattam talaltam hasonlo kerdest itt, hogy valakihez bedobott a cukorbeteg szomszed xilites sutit, a kutya megette es meg is halt aznap szerencsetlen. Ezert nem talalom normalisnak es elfogadhatonak hogy egy ilyen cucc ekkora mertekben megengedett!

Amugy igen a ragokban is altalaban xilit van, 1 db siman megol egy kisebb kutyat :( Ugyhogy vigyazzatok, ezutan mindig megnezem az osszetevoket es xilites cucc nem lesz a konyhamban az tuti.

2020. aug. 13. 19:02
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
Azért ezt használják,mert az emberre viszont nem hogy mérgező,van pár jó tulajdonsága is!
2020. aug. 13. 20:24
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Már bocs,de nem a gyárnak a hibája,hogy valami VÉLETLENÜL megeszik valamit! Ez most kb olyan,mintha egy laktózérzékeny ember evett valamit,amiben van laktóz,és ezért a gyártót hibáztatná,hogy miért volt benne laktóz!
2020. aug. 13. 21:05
 19/21 anonim ***** válasza:
52%
18-as jó de az ember saját magának odafigyel és még nem is láttam olyan laktózost hogy, kiömlött a tej ő meg rohant oda fölnyalni :). Meg ő valószínűleg tud az érzékenységéről és nem is olyan veszélyes számára mint a kutyáknak a xilit, akik még csak nem is tudják hogy mérgező rájuk. De már az is gond hogy sokan nem is tudják hogy mi mérgező a kutyájukra és mint írtam már a kutya se tudja hogy baja lesz.
2020. aug. 13. 22:15
 20/21 anonim ***** válasza:
50%

Tegyük fel,hogy megráz az áram,és megégsz!

Akkor az az áramszolgáltató hibája? Vagy tiltsuk be az áramot? Végül is áramot mindenki használ,és veszéjes,és egy kisgyerek nem biztos hogy tudja hogy az! Semmi logika nincs ebben!

2020. aug. 13. 22:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!