Egy idősebb kutyát érdemes örökbefogadni menhelyről?
Figyelt kérdés
Egy kb 10 éves vagy idősebb kutyát? Miben másabb mint egy fiatal kutyust befogadni? Mik az előnyök és a hátrányok?2020. aug. 1. 17:38
1/20 anonim válasza:
Aki gyakorlott kutyás, annak. Nem fiatal állat már nemigen alakul, illetve kevesebb eséllyel. Előny, hátrány? Az vegyen ki kutyát, aki megszerette. Az alapján kéne dönteni.
2/20 anonim válasza:
Előny: nyugodt, kiszámítható természet, valószínűleg kis mozgasigény. Végre (talán először az életben) van saját gazdája, szerető otthona, nem a menhelyen fog meghalni.
Hátrány: idősebb korban betegesebbek lehetnek, de ez nem 100%
3/20 anonim válasza:
Előny: nyugodtabb, nem olyan izgága. Hátrány: nem nagyon tud már változni ha sok a beidegződése, betegesebb... Képzelj el egy embert aki nyugdíjas. Valószínűleg nem fog össze-vissza rágni mindent, megfontoltabb, ha Melletted biztonságban érzi magát ezt nagyon tudja éreztet szavak nélkül is, szinte érzed a levegőben, hogy jó hogy van neki egy biztos otthona öregkorára. Nem tudom máshogy leírni, egy olyan nyugodtság érzés leng körül ilyenkor.
4/20 anonim válasza:
Hátrány még: kialakul a kötődés köztetek, és rossz látni ahogy hamarosan kezd leépülni...
5/20 anonim válasza:
Amit az utolsó írt fiatal állatnál is be fog következni,csak nem olyan hamar.
6/20 anonim válasza:
Ja,és csak úgy az örökbefogadás mellett érvnek: 2 életet is megmentesz vele 😊
7/20 anonim válasza:
5-ös: persze, hacsak nem 'hegylakó' kutyát fogunk ki... :) Öreg kutyának már lehet, hogy fájnak az izületei, kikoptak, fogprobémák, emésztés stb mint egy nyugdijasnál ugye... Minden gond hamarabb jelentkezik. Talán több türelem és megértés kell egy öreg kutyához....
8/20 anonim válasza:
Az öreg kutyusok örökbefogadása mellett szól hogy megadhatod nekik az igaz otthont és családot amiben korábban nem volt részük így szebbé téve az időszakot mielőtt eltávoznak az élők sorából.
9/20 anonim válasza:
8-as: erről próbáltam írni (3-as komment): ez az érzés ami ilyenkor a 'levegőben van', körbelengi, az öreg kutyáknál van ez a hála-szerű megmagyarázhatatlan érzés....
10/20 anonim válasza:
9-es: igen,ismerem ezt az érzést/légkört. Nekem is volt egy kutyusom akit egy út széléről mentettem meg,a testvérei mind halottak voltak. Egész életében lehetett érezni a háláját,és hogy mennyire szeretett. Nála nyugodtabb,és kedvesebb kutyussal még nem találkoztam. 19 évig volt velem,tavaly kellett meghoznom a döntést hogy ne szenvedjen tovább. De még az utolsó perceiben is simogattam és éreztem hogy tudja hogy ott vagyok neki 😭.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!