Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valaki utazott mostanában...

Valaki utazott mostanában nemzetközi vonalon, vonaton kutyával?

Figyelt kérdés
Egynapos kirándulást tervezünk Bécsbe, kutyát is szeretnénk vinni. Milyen lehetőségeink vannak?
2020. júl. 29. 17:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
77%
Mindenképpen hívd fel a MÁV direktet!!!
2020. júl. 29. 18:35
 22/31 anonim ***** válasza:
77%
Júniusban utaztam Budapestről Münchenbe railjettel. Vhol Ausztriában (talán Bécsben) felszállt egy fickó egy labrador féleséggel. Nem volt semmi probléma. Sajnos csak ennyi tapasztalatot tudok írni, nem tudom Magyarországon leszállították volna e.
2020. júl. 29. 18:36
 23/31 A kérdező kommentje:
#22 ez nagyon jó hír, köszi!
2020. júl. 29. 18:40
 24/31 anonim ***** válasza:
77%

Hordozo???

Bibioneba mentunk 2x kutyaval hordozo nelkul!! A fulkes kocsibwn nem kellett szajkosar. Az olaszok meg nem kertek meg porazt se. becsbe meg poraz in volt a kutyank .

2020. júl. 29. 19:00
 25/31 A kérdező kommentje:

#19 azóta is várom, hogy hol olvastad, hogy nem szeretném betartani az előírásokat. :)

#24 nagyon köszi.

2020. júl. 29. 22:11
 26/31 anonim ***** válasza:
36%

Nem mondtad ki, de a válaszaidból nekem ez jött le...

* Megkérdezed hogyan lehet nemzetközi vonaton kutyával utazni.

* Leírom, hogyan lehet normál vonaton.

* Erre írod, hogy IC lesz.

* Leírom hogyan lehet IC-n (hordozóban). Be is linkelem a szabályzatot.

* Erre írod, hogy a kutyád nem szereti a hordozót, más tapasztalatokat vársz.

* WTF? Ott a szabályzat, belinkeltem!

* Jó, de te tapasztalatokat vársz.

* Leírom, hogy tartsd be a szabályokat, ezt nem bírálja felül mások tapasztalata.

* Közlöd velem, hogy ezzel az erővel ne menjek akkor sehova.

* Még egyszer leírom, hogy be kell tartani a szabályokat, úgy lehet utazni kutyával IC-n.

* Írod, hogy de te előírás szerint szeretnél utazni.

* (nem válaszolok)

* Írod, hogy várod a válaszomat még mindig.

Most erre mit mondjak? Úgy őszintén. Én ezt a szálat lezártam...

2020. júl. 29. 22:25
 27/31 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de nagyon nem tudsz gondolkodni. Nagyon sok kutyát nem lehet hordozóban szállítani. Megnézném, hogy hogyan utazol X órát dobozban egy német doggal, meg azt is, hogy hogyan teszed fel a vonatra, meg azt is, hogy milyen minőségű kirándulásban lesz részed egy méteres boxot hurcolva, ha netán erre az ostobaságra adod a fejed.

Első körben beböfögted, hogy póráz, szájkosár. Második körben beböfögted a MÁV honlapján található csekély információt. Majd elkezdtél kekeckedni, hogy a szabályokat akarom kikerülni.

Azért nagyon meglepő, hogy jöttek fontos, és jó tapasztalatok közben, pont olyanok, amilyenekre kíváncsi voltam. Köszi, leülhetsz, egyes :)

2020. júl. 29. 23:27
 28/31 A kérdező kommentje:

Egyébként okoska azóta kiderült, hogy nem a belföldi szabályok érvényesek nemzetközi jegyvásárlás esetén, így hiába fogok Magyarországról indulni az IC kocsival, az Európai Uniós szabályozás érvényes az egész vonalon, így box nélkül is felvihetem a kutyámat.

Ha belföldről belföldre szólna a jegyem, akkor a MÁV szabályai szerint ezt nem tehetném meg. Érdekes, ugye?

Na, ezért kellenek a tapasztalatok, és nem a MÁV szabályzat. Jóéjt :)

2020. júl. 29. 23:35
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Minden kutyát lehet hordozóban szállítani.

Nem beböfögtem, hanem ismerem a szabályozást, mivel én is szoktam kutyával vonaton utazni.

Nem én tehetek róla, hogy a szabályozás boxot ír elő IC-re. Nem én tehetek róla, hogy hordozni kell a méteres boxot. Te mégis engem okolsz. Miért?

Nem mondtam, hogy ki szeretnéd kerülni a szabályozást, te kezdted el azt sugallni, hogy márpedig box nélkül fogsz menni, én meg idézem: "ezzel az erővel ne menj soha sehova".

Belföldi oldalra mutat a link, mert az alá kategorizálták, de univerzálisan érvényes a MÁV járatain. A határig valahogy csak el kell jutnod, nem?

És igen, én is köszi, leülhet, egyes.

2020. júl. 30. 00:01
 30/31 A kérdező kommentje:
Írom ismét, a teljes vonalon nemzetközi szabályozás érvényes abban az esetben, ha nemzetközi jegyet váltasz.
2020. júl. 30. 00:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!