Házi koszt kutyának? Milyen táp?
Mi már 10+ éve azzal etetjük a kutyáinkat, persze kapnak mellette tápot is. A tápot nem annyira szeretik,inkább mindig a maradékot eszik meg.
Mostanában kezdtem el kicsit aggódni mert sok helyen láttam hogy nem jó ha a kutyának maradék van adva, illetve a táp se mindegy hogy mit adunk nekik.
Mi mindig 10kg-os lild-s tápot vettük és nagyon szeretik, viszont valahogy sosem néztem miket tartalmaz. 8%-ban tartalmaz csak húst. Ez egy kicsit kiakasztott. Kevés a hús %-a? Illetve milyen tápot ajánlanátok aminek magas a tápértéke (közepes méretű kutyáknak)
Rengeteg emberi kaja kimondottan mergezo a kutyanak ... es van egy csomo dolog ami igaz nem mergezo, de teljesen mas valaszreakciot valt ki a kutyanal mint az embernel (ilyen pl. a szenhidrat - teszta, kenyer).
Kutyanak hus kell ... minden egyeb szukseglet benne van a belsosegekben.
Krumpli nyersen egyaltalan nem jo, fozve is folosleges mert szinte semmit nem hasznosit belole. Soskatol peldaul elpusztul az allat ... csokitol sanszos.
Egyik kutya igenyli a sot, a masik egyaltalan.
Hasnyalmirigy kifingik a fuszerestol, viszont megbirkozik a doghussal.
A kutya nem ember, de meg csak nem is emberszabasu ... mas az emesztese, maskent hasznositja az anyagokat.
Internet viszont egy csoda, egy kis keresgeles utan mindenki megtalalja a felmerulo kerdeseire a valaszokat ... gondos gazdi ugy is utananez es helyesen viselkedik. Mindenki mas csak jartatja a szajat.
Vajon az itteni "Ne agyá emberkaját neki mer beledöglik e!" válaszolók mit esznek? És a gyerekeik?
Maguknak fogják a vadlazacot Alaszkában és maguknak lövik a gyöngytyúkot Afrikában a szavannán, és kizárólag antarktiszi gleccservizet isznak, szűrve, és kizárólag ezeket fogyasztják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!