Bichon Havanese gazdik! Házi koszt kutyának?!
Nekem Yorkshire terrierem van, majdnem egy méret a két kutyus. :)
Az enyém Brit Care tápot eszik, 1100.- forintért vesszük neki kilóját, majdnem elég egy hónapra. De ha a tied esetleg 2 kilót enne, akkor is kijönne a havi kajája maximum (!) 2500.- forintból, és akkor tudod, hogy az egyik legjobbat kapja. :)
Ha van a környéken kimérve kapható állateledeles, érdemes ott megvenni, olcsóbb mintha "szaküzletbe" vennéd, de mégis ugyan azt kapod. Csak a csomagolását nem kell megfizetned. :)
Második vagyok, 1 dolgot elfelejtettem.
Chappy, Pedigree, Friskies, hasonló tápokat felejtsd el, és a konzerveket is! Házi maradékok (leves, pörkölt, tészta, stb) is felejtősek. Royal Canin se egy csúcs táp, 1 fokkal jobb mint az előzőek.
Tehát inkább ajánlom a következőket: a már említett Josera, Brit Care, Orijen, Acana, TOTW, Happy Dog, és a Barf etetés.
A táp mellé én sütök valamilyen csirkehúst is általában.
A combnak a csontját ki szoktamdobni a kukába, vagy a két végét levágom, mert a közepe állítólag szilánkosra törik, azt nem szabad neki odaadni, de az a poén hogy ezek a húsok baromi sok vizet tartalmaznak és a sütőbe kb a hús fele vízben szokott állni amikor kiveszem, és a csont is így felpuhul. Egyszer kipróbáltam és el tudtam rágni a csontot a saját fogammal és ruganyos volt inkább, nem tört szerintem szilánkosra, de mindegy, azt akkor sem adom oda a kutyáknak. Más csontot adok, pl szárnyat vagy farhátat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!