Mi már 10+ éve azzal etetjük a kutyáinkat, persze kapnak mellette tápot is. A tápot nem annyira szeretik,inkább mindig a maradékot eszik meg.
Mostanában kezdtem el kicsit aggódni mert sok helyen láttam hogy nem jó ha a kutyának maradék van adva, illetve a táp se mindegy hogy mit adunk nekik.
Mi mindig 10kg-os lild-s tápot vettük és nagyon szeretik, viszont valahogy sosem néztem miket tartalmaz. 8%-ban tartalmaz csak húst. Ez egy kicsit kiakasztott. Kevés a hús %-a? Illetve milyen tápot ajánlanátok aminek magas a tápértéke (közepes méretű kutyáknak)
Ismerős éttermes, felajánlotta egy menhelynek, hogy a maradékot, és a bontatlan, 1-2 napja lejárt konzerveket, a menhelynek adja. Kis híján leanyázták!
Majd, pár nap múlva sírt a vezető a Fosbúkon, hogy éheznek az állatok, mert nincs kaja.
No comment.
2020. júl. 28. 08:32
12/46 anonim válasza:
11 te normális vagy? Komolyan nem vettek át minden moslékot, meg lejárt konzervet és ők a szarok? Azért ha ott tömeges rosszullét lesz az àllatoknàl, a menhely kicsit nehezebben köhögi ki az orvost annyi àllatnàl, nem gondolod? Amúgy meg attól, hogy valaki menhelyes, még nem konyhamalac. Ideje lenne ezt a gondolkodásmódot kiiktatni a fejekből, hogy “ha éhes, bármit megeszik, bármi jó”. Hàt rohadtul nem. Én sem adok ilyen moslékokat a kutyámnak, pedig menhelyes. Édes Istenem, komolyan...
2020. júl. 28. 09:52
13/46 anonim válasza:
10-es én nem leszarásnak, meg szar gazdának neveztem ezt, hanem felelőtlennek. Nem ugyanaz! És ez felelőtlenség. Örülök, hogy leírtál ide egy olyan történetet magadról, aminek köze nincs a kérdezőéhez gyakorlatilag semmilyen szempontból, de mindenesetre az is sokat elmond, hogy így magadra vetted. Senki nem beszélt a legdrágább tápról, de igen, meg kell nézni, mit eszik és ehet a kutya. Bàrmennyire is ez van a köztudatban nem jó neki az emberi fogyasztásra szánt fűszeres, agyonlisztezett... stb étel, mert neki az nem az. Örülök, hogy a te kutyád nem eszik nyers húst, nem tudom ennek mi köze a témához. Mellesleg 8-a válaszoló mondta a tutit ezzel kapcsolatban: a gyerek is elél zsíros kenyéren igen. Kérdés, hogy ez mit okoz majd. Ugyanez kutyànàl is. Ő nem konyhamalac. Nem kell prémium meg nem tudom milyen flancos dolgokat beadni neki, de moslékon sem szabad élnie. És igen, aki ennyire sajnál mindenre költeni, azt felelötlennek tartom, legyen szó akàr kutyàról akár gyerekről. És ez a felelötlenség ki szokott hatni máshova is akár tetszik akár nem.
2020. júl. 28. 10:01
14/46 anonim válasza:
Csirkét köztudottan nem bírják a kutyák, az első dolog amit ki kell iktatni, ha valami gondja van.
2020. júl. 28. 10:03
15/46 anonim válasza:
A kennyérrwl feltunningolt maradék meg a másik fele...
2020. júl. 28. 10:07
16/46 anonim válasza:
Aki szerint a konyhamaradék moslék, az is valószínűleg moslékot eszik. Lehet ezt normálisan csinálni, de mit lehet várni olyan emberektől akik manapság magukra is képtelenek főzni? Nem is tudják mi az a maradék, mert egy tésztát nem tudnak megfőzni maguknak. A konzerv visszautasítása a menhelyről pedig igen is kiakasztó, mert normális eszű ember tudja, hogy a konzerv nem romlik meg az előírt szavatosságon kívül még jó ideig és nem fog tömeges hányást okozni kutyáknál.
Kérdező, szerintem hagyd ezt a fórumot, adj nekik amiről úgy látod szeretik, szard le.
2020. júl. 28. 11:58
17/46 anonim válasza:
Persze szard le, mint ahogy itt jónéhányan teszik, aztàn egyen, amit szeret. Ja, a csokit is szereti, ami ugye köztudottan nem àrtalmas neki.
És de, a kennyérrel feltunningolt kaja igen, moslék. A maradék is az. Emberi fogyasztásra szánt konzerveket pedig, mint ahogy az étterem is képzelte, nem adunk a kutyának. Mert nem neki való, akkor sem, ha pár felelőtlen hülye szerint igen.
2020. júl. 28. 12:12
18/46 anonim válasza:
Azért ne pörögd túl magad, mert agyvérzést kapsz. Folyamatosan olyanokat spekulálsz amit senki nem írt. Honnan tudod milyen konzerv volt? Lehet nem lecsókonzerv, hanem húspástétom, ami rohadtul nem árt a kutyának. Meg az, hogy kenyeret adni a kajához? Hát igen, néha megesik, de nyilván az ember nem ezzel tömi napi szinten. Azon gondolkodtál már, hogy ember mivel zabáltatja a kölykét amint tud rágni? Virslivel, parizerrel, pufi-kukival, mert az úgy szereti. Meg Te mit zabálsz? Felvágottat, mekit, bóti tésztát, adalékos joghurtot, kész szószokat, félkész szarságokat amit már csak a sütőbe kel betenni. Meg ezt zabáltatják a gyerekekkel is. Dugulj már el. Ha tudnál főzni meg tudnád miből áll az igazi konyhai maradék, nem durrognál itt.
2020. júl. 28. 13:01
19/46 anonim válasza:
Nekem semmi bajom, te nyomatod az igénytelenséget folyamatosan mindenkinek, hogy nem probléma, semmi baja nem lesz... stb. Meg vegyél már vissza az arcodból, nem tartunk ott, hogy majd te mondod meg, ki hova kommentel.
Igen, az is igénytelennek tartom, amit írtàl a gyerekekkel kapcsolatban is. Tudom miböl egy étel, pontosan ezért írtam, amit. Te nyilván vagy trollkodsz, vagy tényleg ilyen igénytelen és felelőtlen vagy. Sajnàlom a kutyàd tényleg, de ne osztogasd ide az igenytelenséged, hogy persze etesse ezzel más is nyugodtan, hiszen a te kutyád is még él (persze azt nem tudjuk milyen àllapotban, de jobb is szerintem).
2020. júl. 28. 13:20
20/46 anonim válasza:
Nem az én igénytelenségem miatt van tele a menhely te szerencsétlen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!