Mi a teendő, ha idegen kutya támad a kutyámra?
A minap történt ez az eset. Kettő idegen kutya kirohant egy hazból(nyitva volt az ajtó) és nekimentek az én kutyámnak. Olyan típus vagyok aki kritikus helyzetekben nem reagál, és alapvetően is tartok a kutyáktól a sajátomat leszámítva. Tudom nem valami bátor dolog, de teljesen lefagytam és meg se tudtam mukkanni. Hirtelen elengedtem a kutyám pórázát hátha elmenekül és legalább engem nem harapnak agyon a támadók. Szerencsére a támadó kutyák gazdái felkészültebbek voltak és beavatkoztak, sérülés nem történt.
Milyen tippeitek vannak hasonló szituációkra? Illetve a leblokkolás ellen milyen tanácsokat tudtok adni? Elvégre hiába tudom elméletben, hogy mit kell csinálni(egyelőre azt sem tudom), ha éles helyzetben teljesen lefagy a rendszer.
20.-nak.
Mi van?
Miért ne fújná telibe a támadó ebet? Tépesse szét magukat?
Nállunk is szokott ilyen lenni. A szomszédban van egy nagy testű kutya, az szokott nekimenni a kutyáknak, olyankor a gazdája ráordít, roszabb esetben elkezdi verni. Viszont ha a te kutyádnak nekimegy egy kóbor kutya, vagy egy olyan akinek a gazdája a közelben van, tapasztalatból ajánlom, hogy azokat minnél hamarabb szét kéne szedni, mielőtt még baja esik valamelyiknek. Ha kóborkutya támad, akkor mi azt szoktuk csinálni, hogy nekidobunk egy követ hogy megijedjen, de azért nem olyan erősen hogy megüssük, mert akkor még jobban támad.
A kutyát ha megsétáltatod, próbáld meg nem túl messze tartani magadtól, mert ha rátalál egy kutya, akiről nem tudod, hogy beteg-e vagy sem, mire te odaérsz hogy csinálj valamit, akár súlyosan meg is sérülhet.
Remélem tudtam segíteni.
Nálam mindig van paprikaspray és riasztópisztoly.
Ha ilyen történne velem használnám.
Olyan már volt mondjuk régen hogy biciklizés közben egy póráz nélküli pitbull szerűség megkergetett, el akarta kapni a lábam. A közelben vihogó középiskolások közé hajtottam, lemaradt.
Azóta mindig hordok fegyvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!