Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a teendő, ha idegen kutya...

Mi a teendő, ha idegen kutya támad a kutyámra?

Figyelt kérdés

A minap történt ez az eset. Kettő idegen kutya kirohant egy hazból(nyitva volt az ajtó) és nekimentek az én kutyámnak. Olyan típus vagyok aki kritikus helyzetekben nem reagál, és alapvetően is tartok a kutyáktól a sajátomat leszámítva. Tudom nem valami bátor dolog, de teljesen lefagytam és meg se tudtam mukkanni. Hirtelen elengedtem a kutyám pórázát hátha elmenekül és legalább engem nem harapnak agyon a támadók. Szerencsére a támadó kutyák gazdái felkészültebbek voltak és beavatkoztak, sérülés nem történt.

Milyen tippeitek vannak hasonló szituációkra? Illetve a leblokkolás ellen milyen tanácsokat tudtok adni? Elvégre hiába tudom elméletben, hogy mit kell csinálni(egyelőre azt sem tudom), ha éles helyzetben teljesen lefagy a rendszer.

2020. júl. 27. 22:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Sose voltam kibékülve a kutyasétáltatokkal, de ezek után főleg... bezzeg mikor utánam jön a kutya idegbetegen az nem baj XD de mikor megindulok felé hogy rárugok olyat hogy ott döglik meg az baj...
2020. júl. 27. 22:59
 12/23 anonim ***** válasza:
22%
De jó hogy itt mindneki ilyen kemény gyerek, persze menjen neki két nagy kutyának, hogy aztán szét szedjék? Ne legyetek ennyire idióták, megnézném azt aki itt dumál éles helyzetben hogyan reagálna, nyugodtan le lehet pontozni
2020. júl. 27. 23:34
 13/23 anonim ***** válasza:
43%
Az állatom élete és az én egészségem forog kockán, nem megyek neki 2 KUTYÁNAK? LOOLL
2020. júl. 27. 23:36
 14/23 anonim ***** válasza:
92%

#12, falun lakok és nő vagyok. Volt már, hogy kirohanó kaut, kerítés fölött átugró kájt kellett elzavarnom. Az, hogy egy bull típusú vagy németjuhász kirohan a lyukakon vagy a félig csukott kapun, sajnos elég gyakori eset errefelé.

Ez nem keménység, hanem reális gondolkodás és talpraesettség. Pont, hogy az a veszélyes ilyenkor, ha az ember menekülni kezd vagy hisztériás rohamot kap. A kutyák alapvetően arra lettek szelektálva, hogy tiszteljék az embert és némileg tartsanak tőle. És ha nincsenek őv-re képezve, pláne nincsenek a saját területükön, a megfelelő fellépés mellett nem is támadnak, hanem inkább kifordulnak a szituációból.

De komolyan te csak néznéd, ahogy a kutyák nekimennek és szétszedik a kutyádat? Gondolom igen.

2020. júl. 27. 23:51
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Egy szóval nem mondtam azt hogy végig néznem de nem is kel azért elítélni a kérdezőt, nagyon örölük hogy te ilyen vagány csaj vagy
2020. júl. 27. 23:55
 16/23 A kérdező kommentje:

Azért az vicces, hogy a pókfóbia az teljesen elfogadott, de én levagyok savazva mert félek a kutyáktól...Pedig azért nem nehéz kitalálni melyik fajta félelem racionálisabb. Elismerem, hogy nem vagyok valami bátor de erre a fikázásra nem számítottam.

A többieknek pedig köszönöm a hasznos tippeket :-) Legközelebb úgy indulok neki, hogy számítok a támadásra(évente kb 1-szer esik meg, de ez lényegtelen) és felkészülten kisebb esély van a leblokkolásra és akkor észben tartom a tippeiteket.

2020. júl. 28. 00:19
 17/23 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, nyilván nem tehetsz arról, hogy félsz a kutyáktól. És sajnos reális is ez. De vagy dolgozol rajta, vagy keresel olyan eszközt, amivel meg tudod oldani. Több ismerősöm sétál viperával, pont az ilyen helyzetek miatt.
2020. júl. 28. 00:21
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Évente egyszer megtámadják a kutyádat? OMG xDD
2020. júl. 28. 00:27
 19/23 anonim ***** válasza:
26%

Kutyat tartasz es felsz a kutyaktol? Ez vicces.

Pontosan a felelmed valtja ki a "tamadasokat" ... amik valojaban nem is tamadasok csak a felelmed miatt annak veled.

Menj el egy JO(!!!) kutyaiskolaba es keress magadnak megfelelo kutyas tarsasagot, ahol megtanulhatod kezelni a kenyes szituaciokat.

2020. júl. 28. 10:27
 20/23 anonim ***** válasza:

"Mi a teendő, ha idegen kutya támad a kutyámra?"

Bizzal benne, hogy az idegen kutya gazdaja a kozelben van es iranyitani is tudja a kutyajat. Tobbet ugy sem tehetsz. Vagyis igen, de ha alapjaban felos vagy akkor ugy sem fogsz helyesen viselkedni.

Minden esetre ne allj neki harcolni es meg veletlenul se fujkalj semmilyen sprayal, mert csak eldurvul a helyzet.

Segitek: legyen mindig nalad egy vizesflakon es megfelelo pillanatban frocskold le a kutyakat. Ezzel kizokkented es lesz lehetoseged kihatralni a szituaciobol.

2020. júl. 28. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!