Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etetitek, mennyit...

Mivel etetitek, mennyit sétáltatjátok, hogyan tartjátok a kutyátokat? Csak őszintén!

Figyelt kérdés

Egyre inkább azt tapasztalom itt a gykn, hogy a válaszadók a fizetésük felét a kutya táplálékára költik, napi 5-6 órát csak a kutyával foglalkoznak, igazából ők A Gazdik. Jó nyilván túlzok, de értitek. Ezzel szemben az etetéssel, mozgatással, tartással kapcsolatos kérdések általában házi koszt maradékáról, utcán sosem járt kutyákról szólnak.

Namármost ez alapján azt feltételezhetnénk, hogy a "tökéletes" válaszolók és a "tökéletlen" kérdezők halmaza egyáltalán nem fedi egymást, két teljesen különálló csoport. Viszont azért ez a kutyás szekció eléggé zárt, kis közösségnek tűnik, nem lenne logikus, hogy a kérdezőkből sosem lesz válaszadó és fordítva. Tudom, megint elnagyolok, összemosok kissé dolgokat, de nem is valami tudományos kutatásnak szánom, lehet, hogy az etetéshez nem értő kérdezők mással kapcsolatos kérdésekre válaszolgatnak, de ismét bízom benne, hogy értitek mire akarok kilukadni.

Szóval ezzel a kis "felméréssel" szeretném kideríteni, hogy itt valóban A Gazdik, a tökéletes kutyatartók vannak többségben vagy azért mégis túlzunk néha és jó, hogy van egy fórum, ahol névtelenül meg tudjuk kérdezni, hogy tényleg nem adhatom-e oda a vasárnapi húslevesből a farhátat a kutyának.

Persze tudom, ennek így igazából semmi értelme, lehet itt nem is azok válaszolnak, akik a többi ilyen kérdésnél, csak olyan jól esne egy kis őszinteség. Kicsit kezdem úgy érezni itt magam, mint a különböző kismama fórumokon, ahol mindenki Az Anya, akiknek soha nem sír a gyerekük és annyit költenek babacuccokra, vitaminokra, amiből amúgy saját lakást vehetnének a gyereknek.

Tehát csak őszintén! Mit eszik, mennyi a séta, az aktív kutyás idő, mi az, amiből nem engedsz, ha törik, ha szakad megadod a kutyádnak és mi az, amire tudod, hogy szüksége lenne, de néha baromira nincs pénzed, kedved hozzá és olyankor hagyod a francba?

Nyugodtan írd az igazat, én senkit nem fogok lepontozni, ha valóban csak kerti dísz a kutyád, akkor azt, ez is hasznos válasz, ez itt tényleg csak az én kíváncsiságomról szól. De azt is megírhatod, ha te totál nem ezt tapasztalod és rosszul látom. Nincs rossz válasz, mindenkinek megy a zöld mancs :)

2020. júl. 18. 19:57
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
75%
Lepontoztatok, de ez a mi eletunkon nem valtoztat.
2020. júl. 18. 23:21
 12/49 anonim ***** válasza:
72%

13 év körüli sintéres kutyus, 7 éve imádom.

12 voltam, és fogalmam sem volt a kutyatartásról, bár elolvastam pár könyvet. Szóval eleinte volt pennys morzsi meg "minőségi" friskies táp, ez a 2, amit megevett, reggel egy maréknyit, estére meg azt kapott, ami éppen volt nekünk főzve(krumplistésztától elkezdve, főzelékeken át a csontokig, rizzsel, hússzafttal minden ment, imádta, nem tudtuk, hogy nem jó). Aztán séták alkalmával találkoztunk "nagykutyásokkal", akik olyanok, mint itt a válaszadók és felvilágosítottak a kutyaetetésről. Szóval kb 1 év elteltével(7 éves kora körül) vettem neki először minőségibb tápot, de azt középkategóriásnak mondják itt, josera, happy dog, flatazor. Próbálkoztunk, nem jött be, a következő 1 év azzal telt, hogy vissza-visszatérve a morzishoz és friskieshez próbálgattunk különféle állateledelboltos tápokat, miközben a maradékok, emberi kaják helyett rendes neki való ételeket főztem(csirke farhát, zúza, rizs, zöldségek, mindent natúron, só-fűszer nélkül). Aztán 8 évesen tönkre csesztem az emésztését, így már kizárólag Brit Care hypoallergén tápot, azon belül nyulas és halas, amit elfogad, csak ezt ette. Később tovább rosszabbodott, ahogy idősebb lett, 10 évesen a száraz táp elkezdett nála szorulást okozni, így már azóta reggel-este egy marék táphoz megy fél-fél alutasakos, ami amúgy meghajtja, de a táppal keverve pont jó a széklet, plusz imádja, hogy szaftos, de a táp még ropog. Plusz újabban megint meg tudja enni a csirkezúzát rizzsel és répával kombót, így heti egyszer főzök, ami 3 estére elég, azokon a napokon táp-alutasak helyett ezt kap.

Séta pedig mindig ugyanúgy volt: reggel és este 1-1,5 óra, ilyenkor el van engedve futni, meg játszik, ás, kergeti a madarakat stb, napközben 2x20 perc sétálgatás a ház körül.

Bolha-kullancs ellen évente mást használunk, mert utána mintha immunissá válnának tőle az élősködők.

Ezen felül pedig a drága szívemnek egyetlen rosszalkodása, amikor centis darabkákra tépett egy papírzsepit, plusz az első estéjén, amit nálunk töltött ellopott egy plüssmackót az ágyamról, hogy vele aludjon. A mai napig azzal alszik, nyugtalan lesz fél napig, míg kimosom és megszárad.

Ennyi a sztorink. Jöhet a pirospont:/

2020. júl. 19. 00:15
 13/49 anonim ***** válasza:
11%

Prémium tápot kap (Purizon), nagy kiszerelésben veszem így olcsóbb valamivel, mellé konzervet és jutifalit kap napi 1x.

Napi 4-6 órát sétáltatom (reggel és este).

És ez egy macska. Kutyám még nincs 😁

2020. júl. 19. 10:33
 14/49 anonim ***** válasza:
70%

Lakásban lakok.

9 éves ivartalan Havanese szuka

Kaja: Calibra hipoallergén tápját kapja

Séta : Hétköznap általában

-Napi 3x - reggel 10 perc-délután 20-30 perc ( de ha kellemes az

idő másik kutyával együtt parkban megyünk 1-1,5 órát)-

este 23 óra körül 15-20 perces séta

Különösebben pluszba nem foglalkozok vele,itthon szoktam plüssöt dobálni neki esténként,leginkább a parkban puller plusz labdázás,meg játszik a másik kutyával :)

7,5 hónapos Soft Coated wheaten terrier ivaros kan

Kaja: nyersezünk,mert kb az egész kölyök kora a tápokkal való kínlódásról szólt,meguntam

Séta: nos ő alapvetően jön a munkahelyemre velem,de reggel mikor a szukát leviszem viszem őt is. Utána fel 9 kor sétálok el a melóhelyre ez 15 perc. Igazából egész nap fekszik,kutyás szakmában vagyok,szóval fel kell ismerkedik van hogy játszik,de leginkább alszik. 14 óra fele szoktam kivinni egy pisire,utána már csak akkor mikor jövünk haza. Van hogy haza érünk, ő itthon marad és a szukával sétálok,de van hogy jön ő is, akkor kimegyünk a parkba. Másik kutya nélkül nincs el a lakásban, szóval ha nincs senki itthon muszáj vinnem különben ugat :/ Ez tanítás alatt van!!

Este szintén plüss dobálás és játék van ahogy a másikkal is,általában párhuzamosan dobálom a dolgokat a két kutyának.

Este 23 óra körül nyilván őt is viszem az utolsó sétára.

Ha ő itthon marad akkor egy jó fél órára reggel kiveszem őket a parkba rohangálni. Anyum vagy húgom szokott átjönni leszaladni vele 2 óra fele,de már ugye ezt is próbálom tolni neki. Aztán haza érek és vagy sétálunk 30-40 percet vagy a parkban vagyunk 1-1,5 órát.

Nem rongál,nem hangoskodik,ha a szuka itthon van semmi baj vele :)

Hétvégén ha időm engedni a kölyköt kiviszem a kutyafuttatóra,tegnap is voltunk 1 órát. De viszont mivel akkor a másiknak itthon kell maradnia,mert nem túl szociális(átörökölt kutya). Plusz idő ez is.

Emellett hetente két hetente agyilag is fárasztom őket.

Szüleimmel élek, anyum rugalmas időbeosztása miatt mindig megtud főzni,nyilván nekem ezt nem kell. Vásárolni,ügyet intézni,takarítani,mosni stb hétvégén szoktam.

Kutyaoviba jártam a kölyökkel,de a suli most nagyon lehetetlen időpontban van,úgyhogy kihagyjuk. Itthon próbálok jobban ráhangolódni a tanításra :)

Én nem mondom,hogy tökéletesen tartom őket,igyekszem. Úgy gondolom amíg nem rongálnak és elvannak így addig megkapják azt a törődést amit igényelnek :)

2020. júl. 19. 13:37
 15/49 anonim ***** válasza:
40%
Az lemaradt,hogy hétvégén reggel és délután is kint vagyunk a parkban, kivéve mikor 30 fokok vannak,akkor csak feküdnének az árnyékba szóval nem megyünk ki.Illetve esőben sem megyünk ki akkor csak séta van.
2020. júl. 19. 13:38
 16/49 anonim ***** válasza:
61%

Reggel fél óra séta, este 1. Minden hétvégén mindkét nap visszük magunkkal őket mindenhova, sokat kirándulunk. Lakásban laknak, de alapvetően akkor mennek ki az udvarra amikor akarnak.

Hétköznap napközben muszáj velük foglalkozni, mert lebontják a kecót, szóval igen, van hogy nagyon nincs kedvem, de muszáj. Havonta egyszer suliba járunk.

Nyersen esznek, és nagyon sokat költök rájuk. Más ruhákat vesz, cipőket, vagy órát, én meg a kutyáknak minden hülyeséget. Szóval mindent megkapnak ami szükséges, és sokszor olyat is ami nem.

2020. júl. 19. 15:22
 17/49 anonim ***** válasza:
28%

Őszintén, én kint tartom a kutyám, nincs ultramenő kutyaháza, hetente kb.5ször séta vagy játszok vele ami kb.1 óra nagyon max.

Maradékot és sparos kaját kap.

Ha esik, hideg van nem megyünk ki hozzá.

Le lehet pontozni.

2020. júl. 20. 16:39
 18/49 anonim ***** válasza:
33%

Keverék kutyusom van, menhelyről hoztuk, valami bull típus + ki tudja mi van benne, 8 hónapos.

Happy Dog Junior Lamb & Rice tápot eszik. Kinti-benti tartású, állandóan körülöttünk van, napi több órát vagyunk az udvaron a gyerekekkel, olyankor is ott van, aktívan játszunk vele és tanítjuk. Igyekszünk minden nap eljutni sétálni is, néha előfordul, hogy nem sikerül (heti 1x kb nem jön össze), ilyenkor másfél órát sétálunk, póráz nélkül (hatalmas, üres, mezős terület, nem erdő, a kutya 100% behívható) illetve én futok, és fut velem, ha elfáradt, a férjem és a gyerekek mellett sétál. Most akarunk elkezdeni kutyasuliba is járni, bár amúgy teljesen engedelmes, csak amiatt gondoltuk, hogy legyen együtt rendszeresen más kutyákkal, szocializálódjon.

2020. júl. 20. 20:15
 19/49 anonim ***** válasza:
75%
18-as vagyok, azt kihagytam, hogy én vállalkozó vagyok home office-ban, kötetlen munkaidővel, úgyhogy szinte sosincs a kutyus egyedül. Max ilyen 2-4 órára, ha valakihez megyünk, ahová nem jöhet. De pl. nyaralni jön velünk augusztusban a Balatonra.
2020. júl. 20. 20:27
 20/49 anonim ***** válasza:
72%
Nem teljesen értem itt a pontozás mikéntjét... az is le van húzva, aki sokat foglalkozik a kutyájával, meg az is, aki alig foglalkozik vele. Miért? Vagy a kutyák fajtájának szól a tetszés/nemtetszés nyilvánítás?
2020. júl. 20. 21:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!