Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kérdezzek meg ilyenkor?

Mit kérdezzek meg ilyenkor?

Figyelt kérdés
Jövőhéten megyünk a pécsi vásárba kutyust venni. És mivel ott nem igazán tenyésztők vannak :D meg szaporítók, csak kutyás eladók, mit kérdezzek meg tőle ami fontos? Gondolkodtam már, hogy a születésnapját, hogy tudjam majd mikor hány éves, meg hogy fajtiszta-e (mondjuk az nem fontos) meg az oltásokat, de még mit kérdezzek, amit ilyenkor szoktak kérdezni? Valami kistestűt szeretnék. Yorkiet, bichont, shi-tzut, vagy valami kistestű keveréket.
2010. aug. 2. 19:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Már agyamra mennek a hasonló kérdezők:"Nincs pénzem,hogy tenyésztőtől vegyek kutyát!"Akkor könyörgöm....miből fogod eltartani,etetni,oltatni,fizetni az orvosi ellátását,ami nem kis összeg lesz ,ha piacon veszed....

Piacon,azokat a kiskutyákat szokták árulni,akik a szaporítóknál megmaradtak és felvásárolták ezek a "nagyon kedves "kutyaárus emberek.Meg lehet nézni milyen körülmények között tartják őket.Miért nem lehet felfogni,hogy lelkiismeretesen tenyésztett,betegségekre szűrt fajtatiszta kutyát szabad csak venni.

A hozzád hasonló emberek miatt élnek fejedelmien,gazdagon a szaporítók és a kutya árusok és rengeteg beteg,elkorcsosult,fiatalon elpusztult fajtatiszta kutya szaporítását támogatod ezzel!Tele van az internet fajtamentőkkel,és menhelyekkel,vagy csak a városodban vagy hajlandó kutyához jutni,mert esetleg túl drága az utazás is?Tudod mit akkor ne is tarts kutyát,mert az is nagyon drága....

2010. aug. 3. 08:07
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki onnan vesz kutyát, ahonnan akar...Ez igaz. Én azért szeretném elmesélni neked, hogy mi is történt miután mi is vettünk még sok évvel ezelőtt ilyen helyen kiskutyát. Gyerek voltam, minden álmom egy spániel volt! Elmentünk egy kisállatvásárba és ahogy azt kell azonnal beleszerettünk a legelső spánielbe. 4 hetes volt, amikor már kint volt, szerencsétlen lent mászkált a fűben...Fogalmunk nem volt akkor még semmiről, mi egyszerűen csak egy kiskutyát szerettünk volna. Akkor csak azért nem tudtuk hazavinni, mert nem volt nálunk elég pénz. 5 hetesen már nálunk volt. Iszonyat volt, 1 hónapig éjjel-nappal sírt. Aztán megnyugodott, viszont észrevettük, hogy nem nagyon figyel ránk. Elvittük dokihoz, kiderült, hogy teljesen süket, semmit nem hall. Értelmes volt, megtanítottuk kézjelekre. Pórázról elengedni nem mertük, rögtön elszaladt és mivel nem nézett ránk így behívni sem nagyon tudtuk. 2 éves kora körül epilepsziás lett és ezzel párhuzamosan egyre nagyon agresszivitást mutatott először a többi kutya felé, aztán az idegen emberek felé, majd végül mi következtük. Olyan volt, mintha egyik percről a másikra elborult volna az agya és akkor azonnal támadott. Lakáskutya volt, soha nem vertük, imádtuk...de láttam én milyen volt, amikor az öcsém simogatta a fejét, majd hirtelen a kutya nekiesett és átharapta a tenyerét...Végül 7 éves korában olyan súlyos lett a helyzet, hogy el kellett altatni. Akkora már nem csak harapott, hanem marcangolt is, a keresztanyám lábszárát tette tönkre, műteni kellett. Számtalan állatorvos látta, egyik sem tudott semmit tenni. Egy időben adtak neki nyugtatókat, de attól csak rosszabb volt minden. Mindez még a '90-es években volt, a magyarországi kutyakiképzés messze nem volt ott ahol most. Akármilyen is volt a kutyánk, a miénk volt és szerettük, de rettenetes volt vele élni. Meggyőződésem, hogy boldogtalan volt. A halálába mindannyian belehaltunk egy kicsit, évekig nem volt utána kutyánk. Most megint spánielem van. Tenyésztőtől, majdnem 1 évig spóroltam rá, ismerem a szüleit, a testvéreit, rendszeresen kapcsolatban vagyunk. Teljesen más vele az élet, mint az elsővel!!! Egészséges, barátságos, kiegyensúlyozott, bárhová el lehet vinni, el lehet engedni stb. Mindenhol kifoghat az ember rossz kutyát, de olyan helyeken ahová ti készültök menni sokkal de sokkal nagyobb eséllyel vannak sérült kiskutyák. Én tudom milyen egy ilyen kuyával együtt élni, senkinek nem kívánom. A következő kutyám is biztos hogy tenyésztőtől lesz. 7 pokoli év és a fájdalom amit az első kutyám elvesztése jelentett pusztán egy szaporító pénzéhsége miatt,több volt mint elég. Remélem ti jó döntést hoztok!
2010. aug. 3. 08:38
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként is tök felesleges egy kutyagyárostól bármit kérdezni,egyáltalán nem biztos,hogy az igazat fogja mondani.
2010. aug. 4. 19:49
 24/24 Akiteki ***** válasza:

Ha ilyen helyről akarsz kutyát, kérdezhetsz bármit, úgyis hazudik.

Egy valamit kérj el: a kutya chipszámát. Ha nincs benne, máris lehet hívni a rendőrt, mert törvényszegést követ el.

Tuti, hogy egyikben sem lesz.

Hol lesz Pécsett kutyavásár? Máris szólok az illetékes rendőrségnek.

2010. aug. 6. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!