Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kérdezzek meg ilyenkor?

Mit kérdezzek meg ilyenkor?

Figyelt kérdés
Jövőhéten megyünk a pécsi vásárba kutyust venni. És mivel ott nem igazán tenyésztők vannak :D meg szaporítók, csak kutyás eladók, mit kérdezzek meg tőle ami fontos? Gondolkodtam már, hogy a születésnapját, hogy tudjam majd mikor hány éves, meg hogy fajtiszta-e (mondjuk az nem fontos) meg az oltásokat, de még mit kérdezzek, amit ilyenkor szoktak kérdezni? Valami kistestűt szeretnék. Yorkiet, bichont, shi-tzut, vagy valami kistestű keveréket.
2010. aug. 2. 19:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

csak azért veszünk ott, mert pl. unokatesóm is vett ott egy egészséges, nagyon szép husky-t tízezerért, oltással, mindennel, csak azért adták ilyen olcsón mert mindenképpen elakarták adni. ő mondta hogy ott vegyünk mert nagyon sok szép kutyus van. én is jártam már ott, bár eléggé régen, 1-2 évvel ezelőtt, de akkor még nem volt ilyen. na mindegy, azért elmegyünk, és meglátom mi lesz. amúgy itt a közelbe van egy menhely, de sajnos csak nagyon öreg, sovány, elhanyagolt és nagytestű kutyák vannak, és mivel mi emeleten lakunk ezért szeretnénk kistestűt, és lehetőleg kölyköt. nekem is egyből a menhely jutott eszembe, de mikor elmentünk és hallottam a sok kutya sírását meg azt a szagot, egyből sírni kezdtem. de ha lett volna egy kistestű biztos azt hoztam volna el. szinte egyik kutyának se tudtam a szemébe nézni. még a menhelyen se tartották tisztán, lehet az utca vagy az altatás is jobb lett volna nekik.. na mindegy ez már más téma :)

amúgy 21:02

nem tudom ki pontozott föl, de egyáltalán nincs jogod engem szerencsétlennek nevezni. nem tudom mi bajod van, nem ismersz, szóval ilyen választ köszi de nem kérek.

2010. aug. 2. 22:08
 12/24 A kérdező kommentje:

amúgy sierra:

miért ne lehetne eladó? pl. ha nekem van egy kutyám meg egy barátomnak is, és véletlenül összejönnek a kiskutyusok, és megszületnek és elviszem eladni őket, akkor én már szaporító vagyok?

2010. aug. 2. 22:11
 13/24 A kérdező kommentje:

ma 21:28

tudod nem mindenkinek van rá pénze 150ezerért kutyát venni. egy kutyavásár nyilván azért van, hogy vegyenek ott is kutyát. és a felsorolt kutyáknak miért mások a természetük meg az igényeik? hogy MÁSOK? nem is irtam semmit. egy bichon havanese-t nem lehet vásárban árulni, csak tenyésztőtől kell venni? és igen van tapasztalatom. nem tudom mit irtam hogy ennyire föl vagy háborodva. ha nem tetszik hogy hol veszem meg a kutyámat akkor ez van. és igen tudom mikkel jár egy kutya, nem kell bemutatnod a tartását. és ki mondta hogy ünnepelni akarom a szülinapját? téged nem érdekel hogy a kutyád 1 éves vagy 5? nehogy már leállj velem veszekedni, hogy én mért olyan kutyát akarok, és milyen a belseje. akkor senki se vegyen yorkie-t vagy havanese-t, mert olyan a belseje?

2010. aug. 2. 22:18
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"ha nekem van egy kutyám meg egy barátomnak is, és véletlenül összejönnek a kiskutyusok, és megszületnek és elviszem eladni őket, akkor én már szaporító vagyok?"

Sajnos igen. Nem rosszindulatú szaporító, csak felelőtlen szaporító. Nem szabad hagyni, hogy összejöjjenek, vagy ivartalanítani kell. És valóban, vásárban nem szabadna kutyát árulni!

2010. aug. 2. 22:50
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen szaporító valennél. A kutyának nem csak azzal lehet ártani hogy futószalagon elleted és ólban lakik, hanem a jóhiszemű hozzá nem értéssel is. Mert az hogy szereted a kutyád még nem jelenti azt hogy mindent jól csinálsz vele.
2010. aug. 2. 22:59
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg egy normális embernél nem kell kérdezni a kutya születését, mert benne van az oltási könyvében, ami ugye kell hogy legyen neki, de el tudom képzeni hogy az ilyen b*rmok még azt sem tudják mikor ellett a szaporított kutyájuk te meg jó bedőlsz nekik.
2010. aug. 2. 23:01
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Meg az is tipikus mese,hogy "nem tudtam eladni,csak ezek maradtak páran az alomból,ezért ilyen olcsó".

A huskyval várd ki a végét,nézd meg 4-5 év múlva!

2010. aug. 2. 23:07
 18/24 A kérdező kommentje:

jól van nem kell ebből nagy ügyet csinálni, mert megint a kérdéstől már arra lyukadtunk ki hogy ki is a szaporító. jövőhéten elmegyünk anyukámmal, és ha lesz olyan kutya, amelyik tetszik is, és oltási könyve is van, meg úgy nem néz ki betegnek, megvesszük.

ha nem találunk, akkor meg... nem tudom honnan szerzek kutyát. az a baj hogy a legközelibb menhelyeken csak nagytestű van, ami kicsit is kisebb, az meg van vagy 10-11 éves.

2010. aug. 2. 23:13
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a kutyámat hamis oltási könyvvel vettem konkrétan szaporítótól.

Írod,hogy milyen borzalmas egy menhely.Felvilágosítalak:a szaporítónál született és el nem kelt,vagy lezsarolt és pénzt nem kereső kutya áldaná a sorsát,ha ilyen menhelyre kerülne.Általában élve dögkútba dobva,erdőben felkötve,vagy szerencsés esetben sintértelepen altatóinjekcióval kivégezve végzik.És a szaporítók jó részénél még rosszabbak a körülmények,mint akár a legtrágyább sintértelepen,csak te azt nem látod.És kell az olcsó fajtatiszta kutya,ezért nem is vagy hajlandó tudomásul venni.

Ezen is gondolkodj el.Az ő sorsukért is felelős mindenki,aki ilyentől vesz kutyát.

Saját káromon tanultam meg ezt.Mindenki mondta,ne vegyek szaporítótól kutyát,én ugyanolyan nagy arccal okoskodtam,mint te.

Vettem egyet 12 ezerért,hamis oltási papírral és ezerféle öröklött és a rossz tartási körülmények miatti betegséggel,0 szocializációval.Most 2 éves múlt,és félmillió forintomba volt az,hogy egyáltalán itt van velünk.Ráadásul gyenge az idegrendszere,és az emésztése is egy tragédia.

Ennyiből Európa legelitebb kenneléből vehettem volna egy egészséges,jó származású,kitűnő kiskutyát.

2010. aug. 2. 23:51
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem ragaszkodsz ahhoz hogy fajtatiszta legyen, akkor több helyen is szét lehet nézni. Sintér telepeken menhelyeken, és interneten.

A piacon vett kölykök java része betegek lesznek, mert nincsennek beoltva. Hat hetesen lehet őket először oltani. A piacra már 4- 5 hetesen kiviszik őket, és ott már el is kaphat bármilyen betegséget. És még ha netán van egy oltás az oltási könyben ( ami lehet hamis ) az védelmet nem ad.

Nálunk tavaly volt egy véletlen összejött alom. Én TK. nélkül oltással többszöri féghajtással adtam féláron. Teljesen egészségesek voltak, fajtatiszták, és szerződés nélkül nem adtam. De még csak meg se fordult bennem hogy a piacra vigyem őket. Szerencsétlen kölykök nem csak a betegségeknek vannak ott kitéve hanem az időjárásnak is...

2010. aug. 3. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!