Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kisgyereknek, aki már elég...

Kisgyereknek, aki már elég önálló, milyen kistestű, hűséges, kutyatársat ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Természetesen nekünk is belefér, ha a gyerek beteg lenne vagy sok lecke vagy nincs kedve hozzá, de alapból neki szeretnénk. Szereti az állatokat, volt tengerimalackánk, sokat törődött vele, szépen bánik velük. 10 éves lesz decemberben, arra szeretnénk neki egy kiskutyát. Elkísérnénk a sétákra, megtanítanánk neki hogyan kell kutyázni. A lényeg, hogy nekünk a párommal is volt kutyánk gyerekkorunkban és nagyon szerettük a társaságukat, mindig ott volt, hűséges, bárhova velünk tartott stb. Másfél szobás kis lakásban élünk, szóval mindenképp kistestű szobakutyát szeretnénk, de nem nagyon szőrmókot(bichonok, yorki), inkább az "erősebb" fajtákat kedveljük, mint pl tacskó vagy törpe pincser. De annyira meg nem értünk a fajtákhoz, hogy melyik lenne jó. Napi 5x tudjuk levinni hosszabb rövidebb sétákra, mikor hogy, de napi 2 órája mindenképp meglesz, plusz játék. Jó lenne, ha póráz nélküli sétára könnyedén megtanítható lenne(minket is úgy kísérgettek a kutyáink) és nem szeretnénk, ha minden apró zajra vonyítana, nem baj, ha jelez, de ne yorki módjára(munkatársamnak van, mesélte). Mi a törpe tacskóra gondoltunk, de ötleteket kérnénk, gondoltam itt jobba értenek hozzá.

Köszönjük.

2020. júl. 13. 10:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
70%

Esetleg egy menhelyi felnőtt kutyus? Segíteni is tudnak, melyik lenne hozzátok passzoló. Nekem is mentettem van lakásban, nagyon élvezi a gazdis létet. Terelő vonalú, de nem erős ösztönű, más is van benne, ez a méretein látszik leginkább. Lakásban nyugis, csendes, imád lustálkodni, de bírja a 10-20-30km-es kirándulásokat is, és egészséges. Már ivartalanítva került hozzám, már szobatiszta volt, ideiglenes befogadónál volt, amíg gazdira várt. Volt vele meló, de mindegyik kutyát kell nevelni, kész kutyát tenyésztőtől sem nagyon kaptok.

Szerintem érdemes mentett vonalon szétnézni, de ott is oda kell figyelni, hogy ne sózzanak rátok olyat, amilyet nem szeretnétek. Ezt a legjobban úgy tudjátok kivédeni, hogy pontosan tudjátok, mit tudtok a kutyának biztosítani és milyen tulajdonságokkal rendelkező kutyát szeretnétek, illetve nem szabad beleszeretni a legesélytelenebb egyedbe.

2020. júl. 13. 12:51
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Póráz nélkül közterületen tilos kutyát sétáltatni, erre jogszabály is van, ezt jobb, ha elfelejtitek.
2020. júl. 13. 12:51
 13/26 anonim ***** válasza:
43%

Azt ugye tudod, hogy a kutyát neked kell nevelned, lefárasztanod? Egy gyerek tudja esetleg sétáltatni, de tanítani nem. Ha igényli a munkát, dolgozni sem fog tudni vele. Pláne nem tudja nevelni - ha agressziót mutat adott szituációkban, ha támad más kutyákra, ha elrohan, behívhatatlan, felugrál, rág, rombol, stb. azt nem neki kell megoldania! Kutyaiskolában pláne kisgyerek nem is mehet fel egyedül, de sok helyen fel sem engedik a pályára.

Ahogy a szobatisztaságra szoktatást, reggeli sétát is nektek kell intézni: egy kisgyerek nem fog éjszaka háromszor felkelni, vagy hajnali 5-kor lemenni vele. Valójában a ti kutyátok lesz!

2020. júl. 13. 12:53
 14/26 anonim ***** válasza:
75%
Értő olvasás sokaknak nem megy úgy látom. Az meg hogy közterületen nem lehet elengedni mit számít? Nem hiszem hogy ezt tervezték. Külterületen el lehet, és ha már elengedik akkor vissza is kellene tudni hívni. Nem értem miért ugrotok a kérdezőnek, sokkal rosszabbat is olvastam már itt. A kérdező kifejezetten felelősen gondolkodik és tervez, nem értem miért kell még itt is kötekedni.
2020. júl. 13. 13:15
 15/26 A kérdező kommentje:
Direkt leírtam, hogy mi is foglalkozunk vele, de ő kapja.
2020. júl. 13. 13:16
 16/26 A kérdező kommentje:

Beszélünk törpe tacskó és törpe pincser tenyésztőkkel, plusz elmegyünk egy-két menhelyre szétnézni, aztán meglátjuk mi lesz végül.

Köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 13. 13:17
 17/26 anonim ***** válasza:
67%

A törpe pinscher nagyon aktív fajta, sokat kell vele foglalkozni, sétáltatni, futtatni, hogy más ne mondjak 3-4 órát is labdázna egyhuzamban. Könnyen tanítható, okos, de határozott gazdát igényel. Egyáltalán nem kezelhetetlen, mint ahogy itt valaki megszakértette a dolgot, viszont a legkevésbé sem csivava, és ha üngyümbüngyüm nevelést kap, akkor nem fogja komolyan venni a gazdát és intézkedni kezd: ezt azért a legtöbb nem málé típusú kutyáról el lehet mondani. És a pinscher nem az a tutujgatni való kutyafajta, karakán, határozott. Lakás szempontból érdekes lehet, hogy szeret ugatni, szóval tényleg gondoskodni kell a lefárasztásáról.

Télen öltöztetni kell, mert fázós, és ami még nekem feltűnt és nektek érdekes lehet, hogy bár sok pinscherrel találkoztam már, de a kisebb gyerekeket egyik se szerette. A 10 év az már okés, legalábbis az enyémnek.

Ha nincs határozott fajtaelképzelés, akkor a menhely, vagy méginkább valamilyen állatmentő alapítvány, kiváló ötlet. Nekünk a pinscher mellett egy másfél-két év körüli mentett kutyánk van, nem valami szép előtörténettel, de semmi baja nincs, jól beilleszkedett közénk. Őt úgy hoztuk el (mert nekünk is voltak kételyeink), hogy két hétre ideiglenesbe, és amikor láttuk hogy minden oké vele, akkor örökbefogadtuk.

2020. júl. 13. 15:31
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igen, az "erősebb fajták" alatt arra gondoltam, hogy határozottabb, nem olyan tutujgatni való kényes szőrmók. A fiunk szeret mozogni, sétálni, futni elvinné és labdázna, játszana vele, meg mint mondtam, mi is, éjjel, hajnalban, meg későn mi vinnénk, napközben is elkísérnénk, párom délelőtt dolgozik, én délután, majdnem mindig lenne vele itthon valaki. Sportosabb, erősebb kutyát szeretnénk, de azért ne legyen hiperaktív, mert a nehezebb napokon lehet, hogy csak 2 óra jut, írtam, hogy ez a minimum, máskor több is belefér. A pincserről, tacsiról közepes mozgásigényt tudunk, nem fárad el 10 perc után, de nem pörög állandóan, de szeret játszani, futkosna a gyerekünkkel, de nem igényel több órás tanításokat. Szóval átlagban kb 4 óra jutna rá, rosszabb napokon is minimum 2. Leginkább séta, futkosás, játék, alap feladatok, trükkök, de semmi komoly. Lehet, hogy kutyasuliba is elvisszük, hogy kutyatársaságban lehessen. Kb ennyi. Rövid vagy félhosszú, de nem kozmetikás bunda és max 10 kiló.

Köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 13. 15:45
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Spániel? Cavalier king charles pl? Nem kozmekitaigényes, bohóc, de kedves természet.
2020. júl. 13. 16:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom őszintén, a tacsit nem ajànlom.

Van egy pitbullom és egy tacskóm. Imádom a tacsit. De olyan nehéz jellem, eze pit mint inkàbb egy tacsi! :D nagy egoja van :D

2020. júl. 13. 16:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!