Kisgyereknek, aki már elég önálló, milyen kistestű, hűséges, kutyatársat ajánlanátok?
Természetesen nekünk is belefér, ha a gyerek beteg lenne vagy sok lecke vagy nincs kedve hozzá, de alapból neki szeretnénk. Szereti az állatokat, volt tengerimalackánk, sokat törődött vele, szépen bánik velük. 10 éves lesz decemberben, arra szeretnénk neki egy kiskutyát. Elkísérnénk a sétákra, megtanítanánk neki hogyan kell kutyázni. A lényeg, hogy nekünk a párommal is volt kutyánk gyerekkorunkban és nagyon szerettük a társaságukat, mindig ott volt, hűséges, bárhova velünk tartott stb. Másfél szobás kis lakásban élünk, szóval mindenképp kistestű szobakutyát szeretnénk, de nem nagyon szőrmókot(bichonok, yorki), inkább az "erősebb" fajtákat kedveljük, mint pl tacskó vagy törpe pincser. De annyira meg nem értünk a fajtákhoz, hogy melyik lenne jó. Napi 5x tudjuk levinni hosszabb rövidebb sétákra, mikor hogy, de napi 2 órája mindenképp meglesz, plusz játék. Jó lenne, ha póráz nélküli sétára könnyedén megtanítható lenne(minket is úgy kísérgettek a kutyáink) és nem szeretnénk, ha minden apró zajra vonyítana, nem baj, ha jelez, de ne yorki módjára(munkatársamnak van, mesélte). Mi a törpe tacskóra gondoltunk, de ötleteket kérnénk, gondoltam itt jobba értenek hozzá.
Köszönjük.
Szia! Tudom ezzel nem segítelek elő annyira ,és a "kistestű"-t se foglajja bele.
De a kistestű kutya fajták agresszívabbak , és kevésbé gyerek tűrő. Én a nagyobb testű kutyákat ajánlom ,mint pl. Border Kolli ,Golden Retriver, Labrador, Husky ,Malamut . Talán a kisebb testüjeknél a pumit ,pulit ,pudlit és az uszkárt mondanám.
Remélem segítettem azért😁
#2 ennyi butaságot. Egy jó idegrendszerű kutya akit nevelnek senkivel nem agresszív. Max érzékenyebb a nyúzásra, de egy 10 éves gyerek már érti jó esetben hogy nem rángatjuk a kutyát.
Husky és border egy pici lakásban? Meg vagy huzatva?
Az uszkár az egyetlen amelyik jó választás lenne ilyen paraméterekkel, de az meg kozmetikás fajta.
Lehet lemegyünk menhelyre, kistestű, rövid vagy félhosszú szőrű, gyerekkedvelő kutyáért, csak nem tudhatom, hogy nem-e szökős vagy milyen volt az előélete, hogy reagálna bizonyos helyzetekre stb.
De megnézzük, aztán lehet, hogy az elején óvatosabban bánunk majd vele, amíg kiismerjük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!