Mikor szokhatja meg a helyét?
Vasárnap kaptam egy kiskutyát. 8 hetes staffi és labrador keverék. Bent az előszobaban kapott helyet egyenlőre, egy 2éves törpetacsi mellé (ő a konyhában lakik) nappal ki vannak engedve az udvarra.
A pici nappal még azt mondom elvan, de az esték kegyetlenek. Kb szürkülettől éjfélig sír, vonyít, majd 4fele újrakezdi amíg nem foglalkozok vele addig. Nappal is van, hogy rájön a vonyithatnék. Van egy 1 éves fiam, így katasztrófa. Folyamat felkiabálja.
Mikor a tacsit hoztuk, emlékszem az első este csinalta ezt, utána már csend volt.
Gondolkodtam estére összeengedni őket, hátha a tacsi elaltatja úgymond, vagy megnyugtatja, csak félek mert a pici az lány, a tacsi meg kan, elég fickós, nehogy erőszakba torkolljon a játék.
Próbáltam már plüssjátékot adni neki, több kaját, puhatakarót, semmi nem vált be. Valakinek valami tanácsa?
Nalunk a velealvás nem opció, én a gyeeek miatt nem tudok (köztünk alszik) apa meg 4kor kel, 2órat vezet a munkába, így biztos, hogy nem fog az agyunkon kívül máshol aludni.
Kinti kutya lesz ő is (+garázs, ha ugy van, max előszoba) csak míg nem kap meg minden oltást, meg ilysn pici addig hoztuk be.
SOHA ne menj ki hozzá ha nyűszít, pont ezzel tanítod meg neki, hogy ha sír akkor kimész hozzá. Ha ezt betartod 1-2 napon belül jobb lesz.
Egyébként miért nincs ivartalanítva a tacskó? Ebből később is lehetnek közöttük problémák, és amikor ő már 20-30-40 kgos lesz ott szegény pici tacsinak nem biztos, hogy jó vége lesz.
Nem megyünk ki hozzá, pont ezért, hogy ne szokjon hozzá. 1szer nem mentünk ki megnézni, így az 1-2nap nem jött be...
Azért nincs a tacsi ivartalanítva, mert nincs... nem is tervezzük... ezt a lányt ivartalaníttatjuk majd úgy kb fél évesen
Esetleg ha az ágy mellé teszitek az ágyát? Csak az első egy-két hétig.
Főleg azért sír, mert magányos, hiányzik az anyukája és a testvérei. Meg fogja szokni.
" Bent az előszobaban kapott helyet egyenlőre, egy 2éves törpetacsi mellé (ő a konyhában lakik)"
Miért nem lehet összeszoktatni a két kutyát, amikor felügyelet alatt vannak? Akkor láthatnád, hogyan jönnek ki egymással.
Egy 8 hetes kölyökkel egyetlen kutya sem fog erőszakot elkövetni.
Az elhozott kölyöknek szüksége van akár emberi, akár állati társaságra.
A lakásba nem jöhet be, semmi szín alatt.
Utolsó. Mint írtam, csak estére vannak külön, nappal együtt játszanak az udvaron (már amennyit a pici ébren van, rengeteget alszik). Meg míg meg nem unják egymást, és a pici elkezd hisztizni. Felügyelet nélkül nem hagyom őket együtt, a tacsi nem egyszer rámozdult már a picire.
A rámordulás nevelő célzatú, nem támadási szándék. Éjszaka úgysem fogja piszkálni a kicsi, szerintem engedjétek össze őket.
Attól szerintem el fog csendesedni, nem fog aggódni hogy hirtelen mindenki egyedül hagyta.
Kedves utolsó!
Milyen rámordulás? RámoZdulást irtam. Azaz meg akarja 👌👈...
Meg mint írtam,nem a kicsi piszkálja a tacsit, hanem a tacsi akarja meg...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!