Hol utazzon a kutya? Hordozóba vagy ülésen?
Hosszútávon az ülés jobb választás. Ki tud nyújtózni, több levegője van, le tudja kötni magát azzal, hogy az ablakon nézelődik.
De sűrűbben állnék meg állattal utazva.
Ha egyszer elkezd mászkálni, az öledbe ül vagy leugrik a pedálhoz, akkor meg örülhetsz, ha megúszod baleset nékül.
Lehet jól nevelt egy állat, de bármikor megijedhet bármitől, főleg hosszabb utazásnál. Ha nincsen övvel, hámmal vagy a hordozóban kibiztosítva, mindig ott lesz a veszély, hogy ijedtében, idegességében elugrik, a pedálhoz be akar bújni. Én nem kockáztatnék.
Te se véletlenül vagy bekötve.
Egy szabadon lévő állatnak végképp 0 a túlélési esélye egy balesetnél. Míg hordozóban plusz teljes védőréteg és biztonsági övvel védve is a helyén marad. Nem fog kirepülni a kocsiból (lehúzott ablaknál főleg) és nem fog az üléstől se nekivágódni a másik ülésnek vagy a műszerfalnak.
Nem véletlenül kell 12 éven aluli gyereknek sem hátul ülnie hivatalosan, meg kisgyerekeknek külön gyerekülés.
Nem tudom, hogy a válaszolók elolvasták-e a leírást, de a kérdező a hátsó ülésen bekötve szállítaná a kutyát, onnan nem tudom hogy juthatna el a pedálokhoz...
Szerintem jobb a hám, ha biztonságosan tudod rögzíteni (lehet kapni olyan eszközt, amivel be tudod csatolni a biztonsági öv bemenetéhez) és a hám is megfelelően védi, tartja a kutyát, nem egy egyszerű textilhám. Hámban jobban tud mozogni, kényelmesen tud feküdni a hátsó ülésen, egy légtérben van veletek.
Ha mégis box mellett döntesz, akkor csakis minőségi, masszív darabot válassz, rengeteg olyan törésteszt van, ahol simán darabjaira törik a műanyag burkolatú box, kirepül a kutya, vagy ami még rosszabb, konkrétan felnyársalja a rossz minőségű rács: https://www.youtube.com/watch?v=_99m1-33_XU
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!