Mi kell a kutyatartáshoz? És mennyi pénz?(Csak elméleti kérdés)
Nyilván tudom hogy etető, itató tál,nyakörv, stb...
De tegyük fel:
Egy hét múlva veszel egy kutyát. Mit vásárolsz be?
Next guard spectra
Otthon mindent 2 meter fole pakoltam: osszes cipo,taska,stb. Ez tartott ket hetig.
Az elpakolas a legfontosabb!!
Nyakorvet es porazt kaptunk a tenyesztotol. Azzal mentunk el vasarolni,ah megvettem. Amit vittem neki,arrol mondta a tenyeszto,hogy nem eleg eros a kutyahoz.
A havi kaja 20-30.000 forint (belga juhász) kiegészítőktől és vitaminoktól függően. Háromhavonta féreghajtás, de az párszáz forint.
Szájkosár (10 évente 1x kell nekünk, de inkább legyen), póráz, nyakörv, láthatósági mellény (sokat túrázunk), világító nyakörv estére, tálak és játékok, biztonsági hám az autóba. Emellett az éves kötelező oltások, kullancs és szúnyog elleni szerek (10.000 félévente).
Plusz imádja az új játékokat, ezért kb havonta kap egyet, a kert lassan olyan, mint a játszótér.
Van saját (gyerek homokozó) medencéje is, azt minden kutyám imádta, így vennék a következőnek is. Jól szigetelt kutyaház, mert az enyémet beimádkozni sem lehet a házba sem télen, sem nyáron (50.000).
Az én kutyám allergiás az élősködők elleni nyakörvekre, ráadásul nagyon tömött bundája van a nyakán, így semmilyen nyakörv nem tud érintkezni ott a bőrével (a bundáját meg nem fogom emiatt ott lekopasztani), úgyhogy mi másképp védekezünk a kullancsok, szúnyogok, bolhák ellen. Van spot-on, van sampon, van permet külsőleg, és van NexGard Spectra belsőleg.
Szóval az élősködők elleni nyakörvet nem mondanám létszükségletnek, mert nem minden kutyának jó, és van alternatíva.
Viszont kullancskiszedő csipesz/kampó az nagyon hasznos. Nekem sose volt kullancsom, engem nem szeretnek, a kutyámban 1 volt egyszer, de az sem tudta megszívni magát, pedig sokáig rajta volt, inkább csak a bundájában kapaszkodott, de kézzel nem is kísérleteztem, hogy leszedjem, akkor jól jött egy ilyen csipesz.
Amit kölyöknek vennék:
élősködők elleni védelem, szobakennel, soksoksoksok juti, klikker, hám, nyakörv, flexi, hosszú póráz, sima póráz, kakizacsi, tálak, ennivaló, otthoni rágcsa, játékok, pokróc
hmm asszem ennyi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!