Mi kell a kutyatartáshoz? És mennyi pénz?(Csak elméleti kérdés)
Nyilván tudom hogy etető, itató tál,nyakörv, stb...
De tegyük fel:
Egy hét múlva veszel egy kutyát. Mit vásárolsz be?
"...Tudom, hogy nem voltam népszerű azután a kijelentésem után, hogy akinek nincs pénze rá, ne tartson kutyát, de számoljunk utána: egy 10 kilós kutya minimális költsége 12 év alatt közel másfél millió forint, gondolok itt az etetési, tartási, ivartalanítási, állatorvos ellátási, vagy adott esetben a gyógyszerek költségeire. Amennyiben a gazdinak nincs erre anyagi lehetősége, annak az állat a legnagyobb elszenvedője...."
Fodor Kinga
Egy szűrt, eredményes szülőktől vásárolt fajtatiszta kutya 100-200.000Ft között van hobbira. Hihetetlen, milyen jó érzés végigkövetni ahogy fejlődik a kutyád. A sajátomat 10 naposan foglaltam le, és végig kaptam képeket, videókat, találkozhattam vele, szuper élmény volt!
Játékok, póráz, nyakörv, jutalmak,táp, szobakennel, kennel a kocsiba (vagy hordozó), állatorvosi költségek (ivartalanítás!). Ha nem a legmárkásabb (pl. Julius K9) dolgokat veszed, akkor 40 ezer körül kijön(ivartalanítással +25 ezer kb) + a havi kaja.
De ezeket mind bevásárolni nagyszerű élmény, válogatni, pl. szetteket összerakni a kutyának.
Mi sportolunk, otthonra ehhez kiegészítőket vásárolni se olcsó buli, de nagyon megéri. Amikor látom, hogy fejlődik...Felbecsülhetetlen.
7.-nek.
DE A KEVERÉK NEM MENŐ!!!
Azzal nem lehet arcoskodni a barinők ellőtt, hogy a kanikád milyen bőkezű, amikor megvette a papíros szapor...izé..."tenyésztőtől", 600-ért Töpszlikét. Mert annyira lavcsizik a Gézuh:)))))))))
Mentett kutyám van 1 évesen került hozzám, első saját kutyám.
Hám, nyakörv, kiképző póráz, szájkosár (tömegközlekedéshez), szobakennel, fekhely, autós védőhuzat, fekvőhely az udvarba, hűtőmatrac, vagy 3-5 játék, flexi, 10 méteres póráz, elektromos nyakörv (csak a rezgő funkcióját használjuk), síp, itatótál, etetőtál, bolha, kullancs, szúnyog elleni készítmények, zöldkagyló kivonat, sporthám, biztonsági öv. Én ezeknek egy részét előre másik részét kb.a kutya érkezése után 1-1,5 hónappal vettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!