Van egy 3éves mopszom akivel panelban lakom de hónapokon belül koltozunk kertes házba es oda szeretnek venni egy nagytestű házőrző kutyát! mit ajánlottok? én gondolkoztam a németjuhászon és a pitbullon valami ötlet?
Figyelt kérdés
dec. 1. 23:53
1/10 anonim válasza:
Pit bul itthon nem kapható és nem is területörző kutya. Németjuhászból jót kifogni nagyon kicsi az esély. Menhelyen kersnék valami fiatal felnőtt pásztor kutyajellegű kutyát
2/10 anonim válasza:
Német juhász, de csak akkor ha tudsz vele foglalkozni, mert ők nagyon aktívak, és ha unatkozik akkor sok bosszúságot okozhat. Érdemes szétnézni menhelyen, fajtamentésnél, mert sajnos sok német juhász gazdisodna.
4/10 anonim válasza:
hármashoz +1. 2024 végén házőrzésre riasztó, kamerarendszer való, nem kutya, nem haszonállat. Ha be akarnak törni, lemérgezik, vagy akármi.
5/10 anonim válasza:
Főleg, hogy ha nincs vele aktívan foglalkozva, agyilag és testileg is napi szinten, becsavarodik és mindenre egésznap ugatni fog.
6/10 A kérdező kommentje:
Nem olyan nagy feltétel a hazorzes mivel van riasztorendszer
dec. 2. 22:15
7/10 anonim válasza:
3-ashoz +1. Csak kinti tartásra semmilyet (nagyon kevés fajta érzi magát jól csak kint, azoknak meg tipikusan becsavarodást jelent egy kert, pl. pásztorkutyák). És gondold át alaposan, hogy milyen jellegű kutyát szeretnél, mind külsőleg, mind belsőleg, mit és mennyit tudsz vele foglalkozni, figyelembe véve, hogy ott lesz a mopsz is, kölyköt vagy felnőttet akarsz stb. A pitbull és a nj azért 2 elég eltérő kinézetű és habitusú fajta, miért pont ők?
8/10 anonim válasza:
Hazorzesre semmmilyet... Csak kinti tartasra semmilyet... Plane, hogy ott lesz egy masik aki nyilvan bent fog elni.
Mopsz melle nagy mozgas igenyu kutyat minek akarsz ?
Ugye tudod, hogy ugyanugy vinni kell nali 1-1,5 orat setalni attol, hogy kertben el?
9/10 anonim válasza:
Én is szoktam mondani az enyémek, hogy jó házőrzők...attól még nem ezért vannak tartva.
Ha bent van amúgy is jobb.
Németjuhászból nehéz "jót" venni.
Pitbull helyett Amstaff, azt még talán találsz normálisat tenyésztőtől.
Ha kinti nagytestűt akarsz az lehet pl Kaukázusi is.
Kicsit több infó kéne, mennyi időd van rá, mennyire vagy tapasztalt vagy "rátermett" pl?
10/10 anonim válasza:
Nekunk azert van kutya hogy a maradekot megegye. De hazorzesre is kivalo. Nincs kamerank, minek mikor ott a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!