Mikor ajánlott ivartalanítani?
SZUKA kutyáról van szó (tacskó)!
Most 3 hónapos!
Mikor ideális ivartalanítani?
Ajánlott megvárni az első tüzelést?
Vagy még a tüzelés előtt jobb lenne?
Aki már csináltatott ilyet annak mit mondott az állatorvos?
Tapasztalatok?
Én megvártam az első tüzelést, 10 hónapos korában lett ivartalanítva, már 2.hónapja ivartalan és kezd "lenyugodni". Viszont van a környékünkön egy szuka kutya akit nagyon fiatalon, még első tüzelés előtt ivartalanítottak, azóta kész káosz a kutya. Természetesen egyik kutya se ugyanolyan, így inkább én is azt javasolnám, hogy kérdezd meg az állatorvosotokat, hogy mit ajánl nektek.
A mi állatorvosunk azt mondta még az ivartalanítás előtt, hogy ő inkább azt tartja jónak, hogy átkell esnie az első tüzelésen.
Mi is megvártuk az első tüzelést (tacsi és egy pit). Azért érdemes, mert olyan hormonfolyamatok mennek végbe a testükben, ami úgymond befejezi a növekedést.
Amúgy rosszat nem teszel a korai ivartalanítással sem, sokan esküsznek rá. De ha van rá mód, akkor érdemes szerintem (és a dokin szerint) az első tüzelést megvárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!