A kutyulik ivartalanítása elsősorban a felesleges szaporulat miatt ajánlott, vagy a kezelhetőségük miatt inkább?
Mindkettő+ sok betegség megelőzhető vele. Pl. a szukák tüzeléskor lehetnek álvemhesek, ill. nagyon gyakori a gennyes méhgyulladás.
A kanok a tüzelő szukák szagát megérezve gyakorta szöknek. Ilyenkor se nem látnak, se nem hallanak, baleset érheti őket.
Nekem két ivartalan kutyám van (szuka és kan) semmi bajom velük.
Nekünk is rengeteget javított az ivartalanítás. Mikor tüzelt egyszerűen kibírhatatalan volt, teljesen máshogy viselkedett, ingerlékeny, ideges volt, nem is beszélve arról hogy 2 hétig csak pórázon vihettem sétálni, fel kellett mosnom mindenhol mindennap többször, úgyhogy egy átok volt nekünk. 5,5 éves korában került hozzám, de 2. Tüzelése után egyébként is volt egy műtéte, így ivartalanították is. Félelemagresszív volt előtte, és nem biztos h ehhez köthető, mert nyilván rengeteget foglalkoztam vele, viszont mára egy egész jó kutyu lett belőle:) lehiggadt, nyugodtabb természete lett (nem ellustult, hanem normálisan lett higgadt, tehát utcán nem morog vagy ugat más kutyákra, jobbban kezeli a helyzeteket)
Én az ivartalanitast csak ajanlani tudom, semmi hátulütőjét nem érezzük, csak pozitívat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!