Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ítélik el a kistestű...

Miért ítélik el a kistestű kutyákat? Titeket nem szoktak cikizni?

Figyelt kérdés

Kb így néz ki a kutyám, csak fehér/barnába

[link]

és ma volt az, hogy elég. akárhányszor sétáltatom, tuti, hogy valaki biztos azt mondja: de aranyos kiscica. de már olyat is kaptunk hogy jéé, egy túletett patkány, vagy jaj bocsi, majdnem ráléptem, mert azt hittem egy döglött galamb. szóval most olyanokat kérdezek, akik utálják a yorkiekat, csivavákat, és a hasonló kutyákat: MIÉRT? szerintem ha valaki kutyabarát, akkor minden méretben, minden színben szereti a kutyákat. vagy ha nem tetszik nekik, az senkit nem érdekel, mért mondja még a szemembe? Nektek is be szoktak szólni, ha kicsi kutyákat sétáltattok? Nekem személy szerint nagyon elegem van. mert oké hogy paris hilton kutyái stb, azért h beszólnak oké, bár ott sem a kutya a hibás. de azért nem kéne minden kistestű kutyára azt hinni, hogy túlkényeztetett divatöleb.

2010. júl. 22. 22:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

23:20!Nagyotmondás helyett,inkább járj még 2-3 évet suliba.Alig tudtam kijönni az írásodból.

Nekem kuvaszom van és megvéd ha úgy van,tesóméknak pedig egy kis yorki-juk,és Ő is megvédene,kis méregzsák,akkor is ha nem kellene.Csak az a baj,hogy Őt ellehet intézni egy apróbb rugással.Ezért gondolom azt,hogy jobb a nagytestű kutya.De én mindegyiket szeretem :)

2010. júl. 23. 09:52
 22/27 anonim ***** válasza:
50%

"most olyanokat kérdezek, akik utálják a yorkiekat, csivavákat, és a hasonló kutyákat: MIÉRT?"

Ilyen vagyok, azért mert:

-soha nem harapott még meg kutya, csak egy ilyen kis vakarcs minden ok nélkül és minden figyelmeztetés nélkül

-mert egy ilyen kirohangáló, mindenkit megtámadó vakarcs miatt nem mertem biciglizni a kedvenc helyemre amíg élt az a kutya

-mert egy ilyen vakarcs miatt esett el a nővérem biciglivel nagyon súlyosan, mert kirohant és a bokája után kapkodott és ő nem akarta elütni(bár meg kellett volna tennie)

-mert nagykutyával még soha nem volt hasonló élményem, mert azokat megnevelik mert számít ha megharap, ellenben ezekkel a kis vakarcsokkal, amiknek elnézik

És végül egy sztori egy ilyen kis vakarcsról:

velünk szemben lakott egy, rendszeresen kiszaladt és ijesztgette a gyerekeket, felnőttekbe harapott bele, elestek miatta a biciglisek. Egyszer arra jött egy helyi motoros aki ismerte, elesett miatta, majd egy gyors mozdulattal mikor a földön feküdt és az még mindig támadta, elkapta a nyakát, becsöngetett a gazdának és átnyújtotta a döglött kutyáját(ahogy elkapta eltörte a nyakát). És ezzel sok évnyi szenvedésnek vetett véget, rengeteg harapás, esés, akár súlyosabb balesetet, vagy csak félő gyereket okozott az a kis dög. És a környéken sok nagy kutya van, azokkal soha nem volt ilyen gond, mert azt nem hagynák ilyen sokáig. Egy ilyen kutya miatt az utcában akkor élő kisgyerekek mind utálni fogják az ilyen kis dögöket felnőttként. És csak egy kutya volt. Számold ki, akkor hány ilyen lehet.

2010. júl. 23. 10:25
 23/27 anonim ***** válasza:
50%
Írtad kommentben hogy a törpespitz leírása írja h semmitől sem riadnak vissza. De egyszer belerúg a betörő és megdöglik, sokra mentél vele, kiraboltak és még a kutyád is elvesztetted.Amúgy nemrég volt valahol h elloptak tizenvalahány csivavát egy tenyésztőtől(szaporítótól sztem)-na, mire mentek a bátorságukkal?
2010. júl. 23. 10:29
 24/27 A kérdező kommentje:
akkor is nekem pl. nem azért van kutyám h őrizze a házat... szóval nem értem mért ezen van a hangsúly ha kicsi meg nagytestű kutyákról van szó, és mindig ezzel védik a nagyokat, hogy ők megvédik a házat. Én ismerek nem egy olyan bernipásztort vagy kaukázusi medveölőt, aki fél vagy szereti az idegeneket.
2010. júl. 23. 11:05
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem azért,mert alapjáraton sok ember rosszindulatú,és nagyon tudatlan,de szeretnek feleslegesen okoskodni.Azt hiszik,hogy minden kistestű kutya idegbeteg,pedig ha az,akkor általában a gazdi rossz nevelése miatt vállik azzá.Én ismerek pl.yorki-t,és nagyon okos,és semmi agresszió nincs benne.Sokan a macskákat is utálják,mert nem értik meg őket.Vannak olyan idióta (férfi) ismerőseim,akik szintén utálják a kicsi kutyákat,mert elsősorban nem az jut eszükbe egy kutyáról,hogy mennyire lehet őket szeretni,hanem az,hogy minnél vadabb legyen,és őrizze a házat.Ebben is versengenek a kanok (mármint az ember pasik),hogy kinek van nagyobb,erősebb teljesítményű.Ugyan úgy,mint pl.az autókban.Persze nem minden pasi ilyen,ez csak egy példa volt.Nekem,minden kutya szép,és egyiket sem utálom.Van amelyik nem szimpi,de az is azért,mert nem megfelelően lett nevelve,és egyszer neki ment a jámbor kölyökkutyámnak.Ne foglalkozz a gyökerek véleményével!Belém is belém kötöttek (más miatt),elég nevetséges volt.Kölyök tündéri spánielem van,és nem tudtak rá rosszat mondani,ezért az volt a "kedves" járókelő problémája,hogy mért nincs rajta kullancsnyakörv.Amikor felvilágosítottam,hogy azért,mert korhatáros az a kullancsnyakörv,amit kapni fog,már gondolkodott a következő problémán,de én sarkon fordultam,és otthagytam.
2010. júl. 23. 12:01
 26/27 anonim ***** válasza:
a házőrzést te hoztad fel egyik kommentedben, én alapesetben azt írtam indoknak h kirohannak és vakarcsoskodnak és ezzel veszélyhelyzeteket teremtenek és félelmet keltenek sok gyerekben.
2010. júl. 23. 12:49
 27/27 anonim ***** válasza:

Én is pont ezen filózóm már egy ideje. Én állatvédő vagyok, mindenféle kutya fordul meg nálam, kicsi is, nagy is, szelíd is, agresszív is. Aztán most (személyes okok miatt) egy kutya van csak nálam, a sajátom, egy mentett yorki. Mit sok más kutyásnak, nekem is voltak előítéleteim a yorkikkal, csivavákkal, kisp*cskakutyák. Aztán jött Ő, és nálam is ragadt. Hihetetlen fazon, és hát mivel és kutyának kezelem, hát az is lett, igazi temperamentumos, vagány, szaladgáló, dagonyázó kutya. Persze kell rajta dolgozni, szocializálás nehezen indult (de ez elsősorban a múltja és nem a fajtája miatt volt gond) és hát ő terrier, tehát kemény kéz kell hozzá, mert mindig bepróbálkozik valamivel.

A gond nem a kutyákkal van, hanem a gazdikkal. Kicsi, cuki, hát akkor kezeljük plüssként. És itt tönkre is van téve a kutya, idegbeteg, antiszoc, kezelhetetlen lesz. És ami igazán aggasztó hogy a gazdi nem is tud erről az egészről. A kutyát hibáztatja mindenki, pedig az ilyen viselkedést a gazdi okozza azzal hogy nem engedi más kutyához, felkapkodja (ez növeli a kutyában a bizalmatlanságot más állatokkal), ágyba, kanapéra engedi (ezzel átadja a falkavezér szerepét és további dominancia problémát szül), asztalnál eteti, sétánál arra megy amerre a kutya akar, akkor játszik amikor a kutya akar stb... sok kis apróság ami fel sem merül a laikus gazdiban hogy rossz...

Tehát nem a kutyát kell utálna, SOSE A KUTYA A HIBÁS, mindig az ember és a hozzáállása.

Személyes véleményem szerint, a yorki belül kutyább mint néhány punnyadó nagy kutya. Pörög, sétál, szalad, ugat, szagol, hempereg, csóvál, nyalogat, eszik, iszik, pisil, kakil. Pont mint egy dobermann, bernáthegyi, dalmata, labrador, husky, spániel.

2010. júl. 23. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!