Mit tehetek, hogy maradhasson a kutyám?
A szomszéd kutyája nem rég került a panelunkba. Aranyos kis jószág, de
sajnos elég hangos, a szomszédokat pedig (érthetően) zavarja és lépéseket akarnak tenni ez ügyben. Az én kutyám 12 éve van itt, senkit sem zavar, őt szeretik is a szomszédok, de félek, hogy a végül úgy dönt a közös képviselő, hogy senki sem tarthat kutyát a panelban. Most arra gondoltam, hogy készítek egy nyomtatványt, és aláíratom a szomszédokkal, hogy mivel régóta itt van és nem okoz
gondot beleegyeznek a tartásába. Így meg tudom védeni a kutyusom, vagy van bármi más mód rá? Amint tudok beszélek a közös képviselővel is, de sajnos amikor otthon van én dolgozom és szabadnapomig megesz az ideg.
Közös képviselő nem dönthet ilyenben, nem kell félned!
"A társasházközösségnek arra nincs lehetősége, hogy a kutya tartását kifejezetten megtiltsa a lakásban, amelyre vonatkozóan jogerős bírósági határozat is született a kutyabarátok nagy örömére.
Az állattartó köteles gondoskodni arról, hogy az állattartás senkit ne zavarjon, semmit ne szennyezzen. A közös terület bármelyik részén keletkezett szennyeződést az állattartó köteles haladéktalanul feltakarítani.
Kutyát közös területen általában csak pórázon, szükség szerint szájkosárral lehet vezetni."
Ha ugat sokat az új kutya, a gazdája beszélhet a szomszédjaival, hogy kér türelmi időt, míg megszokja a kutyája az új helyét. A gazda persze, tegyen meg mindent, hogy megoldja, ne ugasson a kutyája.
Ha bizonyos idő múlva is sokat ugat a kutya, akit zavar, bejelentheti a jegyzőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!