Mit tegyek ha támadnak a kutyák?
Nem tudom hol élsz, de azért ez nagyon nem így van, hogy a kutya azért fut utánad ugatva, mert tudja hogy mész a boltba és veszel neki kaját. A kutyatámadások nagy részénél is előkerül a gazda aki elvileg enni ad neki. Én jártam úgy a Balatonnál, hogy sétáltam el egy ház előtt, a kutyák kiszöktek a lyukas kerítésen, és futottak utánam, tépték a nadrágom. Az volt a szerencsém, hogy nem dobermann méretű kutya volt. (#1 voltam.)
Havonta vannak olyan hírek a médiákban, hogy az utcán járó embereket kutyák marcangolták. Úgyhogy szegény kutyák nyilván nem a boltból akartak párizsit vetetni maguknak, hanem úgy gondolták, kiszolgálják magukat, megeszik a járókelőket.
Kérdező: ha van táskád, akkor tartsd magasan a fejed fölé. Minél magasabb(nak tűnik) az ember, a kutya annál jobban tart tőle. Ha nincs nálad táska, akkor leveted a kabátod, és két kézzel szétfeszítve azt tartod a fejed fölé. Ez arra is jó, hogy ha mégis támadni mer a kutya, akkor a kabáttal tudsz védekezni.
Vasutas vonalbejáró ismerőstől hallottam, hogy mikor olyan helyen kell gyalogolniuk, ahonnan rendszeresen szöknek ki kutyák és támadnak rájuk, akkor előzőleg vágnak egy bozontos gallyat a vasút mellől, és ezt tartják a fejük fölé, ha jönnek a kutyák. Tudtommal ilyenkor még soha nem harapták meg őket.
Pont azzal okozol bajt, ha rohangálsz előlük.
Ha mér orrba is rúgod, akkor még az alapból békés szándékú kutya is megharaphat, akár reflexből.
Ezek a kutyák éheznek. Az embereknél szokott lenni kaja, természetes hogy követnek, kunyerálnak.
Ne menekülj, hanem húzd ki magad, és határozottan szólj rájuk, küldd el őket.
Ha le akarsz lépni, akkor lassan hátrálj, sose fuss el úgy ahogy leírtad!
Kutya támadásnál a következőket teheted.
NEM futsz el. A legrosszabb ha menekülsz, mert az beindítja a vadász ösztönt. Lassan kell hátrálni, úgy hogy közben nem nézel a szemébe. Mert az náluk gyakran agresszió és dominancia.
A pulcsid, vagy kabátod rátekered az egyik kezedre higgadtan (a hirtelen mozdulatokra is támadhat) így ha harapna is, oda tartod a kezed és a sok ruha anyag megvéd a fogaitól
Ez az alap
De ha számítasz rá, hogy ilyen helyen van a virsli/párizsi is jó ötletnek tűnik. Esetleg egy hangos síp és hosszú bot is eltántoríthatja a kutyákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!