Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha támadnak a kutyák?

Mit tegyek ha támadnak a kutyák?

Figyelt kérdés
3 hónapot még falun tartózkodom, és 2 napja történt velem, hogy sétáltam a boltba, és elkezdett követni 1 kóbor kutya. Sétáltam tovább, nem figyeltem ra, de egyre közelebb jött és ugatott is. Egyszer csak ugatott 1 hosszabbat, és a bokorból kiszaladt egy kis lábtörlő kutya is. Az első aki követett, egy nagyobb darab keverék lehetett, mint a kishaverja. Megálttam ugattak jöttek egyre közelebb, de dobbantásokkal hátráltak. Futni is kezdtem de jöttek utánam. Már úgy voltam vele, hogy most megrugdosom a nagyobbat hátha elszalad, a pincsi meg nem árthat, de szerencsére jött 1 autós aki ledudálta őket, és elszaladtak. Mit tegyek, ha ne adj Isten legközelebb is megtámadna 1 kóbor kutya? Ha nagyobb lett volna, és autos nemjön, tuti végem. Nem akarok semmilyen paprika sprayt hordani, inkább valami olyan tippet kérnék ha pl orrba rúgom akkor elmennek.e vagy bármi.
2019. nov. 24. 21:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom hol élsz, de azért ez nagyon nem így van, hogy a kutya azért fut utánad ugatva, mert tudja hogy mész a boltba és veszel neki kaját. A kutyatámadások nagy részénél is előkerül a gazda aki elvileg enni ad neki. Én jártam úgy a Balatonnál, hogy sétáltam el egy ház előtt, a kutyák kiszöktek a lyukas kerítésen, és futottak utánam, tépték a nadrágom. Az volt a szerencsém, hogy nem dobermann méretű kutya volt. (#1 voltam.)

2019. nov. 25. 06:09
 12/15 anonim ***** válasza:
55%

Havonta vannak olyan hírek a médiákban, hogy az utcán járó embereket kutyák marcangolták. Úgyhogy szegény kutyák nyilván nem a boltból akartak párizsit vetetni maguknak, hanem úgy gondolták, kiszolgálják magukat, megeszik a járókelőket.

[link]

Kérdező: ha van táskád, akkor tartsd magasan a fejed fölé. Minél magasabb(nak tűnik) az ember, a kutya annál jobban tart tőle. Ha nincs nálad táska, akkor leveted a kabátod, és két kézzel szétfeszítve azt tartod a fejed fölé. Ez arra is jó, hogy ha mégis támadni mer a kutya, akkor a kabáttal tudsz védekezni.

Vasutas vonalbejáró ismerőstől hallottam, hogy mikor olyan helyen kell gyalogolniuk, ahonnan rendszeresen szöknek ki kutyák és támadnak rájuk, akkor előzőleg vágnak egy bozontos gallyat a vasút mellől, és ezt tartják a fejük fölé, ha jönnek a kutyák. Tudtommal ilyenkor még soha nem harapták meg őket.

2019. nov. 25. 06:36
 13/15 anonim ***** válasza:
67%

Pont azzal okozol bajt, ha rohangálsz előlük.

Ha mér orrba is rúgod, akkor még az alapból békés szándékú kutya is megharaphat, akár reflexből.

Ezek a kutyák éheznek. Az embereknél szokott lenni kaja, természetes hogy követnek, kunyerálnak.

Ne menekülj, hanem húzd ki magad, és határozottan szólj rájuk, küldd el őket.

Ha le akarsz lépni, akkor lassan hátrálj, sose fuss el úgy ahogy leírtad!

2019. nov. 25. 08:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kutya támadásnál a következőket teheted.

NEM futsz el. A legrosszabb ha menekülsz, mert az beindítja a vadász ösztönt. Lassan kell hátrálni, úgy hogy közben nem nézel a szemébe. Mert az náluk gyakran agresszió és dominancia.

A pulcsid, vagy kabátod rátekered az egyik kezedre higgadtan (a hirtelen mozdulatokra is támadhat) így ha harapna is, oda tartod a kezed és a sok ruha anyag megvéd a fogaitól

Ez az alap

De ha számítasz rá, hogy ilyen helyen van a virsli/párizsi is jó ötletnek tűnik. Esetleg egy hangos síp és hosszú bot is eltántoríthatja a kutyákat

2019. nov. 25. 09:19
 15/15 anonim ***** válasza:
25%
Haverom vett a postás feleségének ultrahangos kutyariasztót. Azt mondja működik.
2019. nov. 25. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!