A kutyák nem gonoszak ugye? Akkor miért lesből ugatva támadnak rám, ha elmegyek a kerítésük előtt?
Nem okolom őket, de idegesít, hogy miért ennyire sunyi 1-2 kutya. Nem ugat, tök sokáig. De mikor elé érek 1-2 méterre, akkor "vávávávávává!" és sok kutya még pörög maga körül is, nem lértem miért.
És megijedek mindig.
Nem vagyok beszari, de amikor csöndben sétálok 5-10 perce, és a fülembe ugatnak tök hangsan, na akkor meg ugrok.
Miért olyan szemét(nem azok tudom de a viselkedésük szerintem az) sok kutya, hogy knssban bevárja, hogy mikor érek a legközelebb, és bele ugat a fülembe jó hangosan?
És miután elmentem előtte lépek még 3-4 et megint síri csönd.
ha a területét védi miért akkor ugat rám ezerrel megijesztve, ha mellette vagyok?
ha én a területemet védeném, ezerrel ugatnák, ahogy hallanék valakit közelíteni.
Nem csöndben várnék rá, hogy jöjjön csak közel, és meglepetés szerűen ráhozzam a szívbajt!
Nem szemetek..
Valszinu hogy a körülmények miatt ilyenek... nincsenek velük foglalkozva,nem viszik el sétáltatni,nem játszanak .stb..ne a kutyát okold,hanem a gazdát!
Mert legtöbbjük egész életében a kertbe van bezárva,szocializálva nincs,sétáltatva nincs.Tulajdonosok szerint épp elég nekik a kert.
Ha elmegy előttük valaki,az nekik már nagy esemény,megszakítja a tömény unalmat.
Területvédés. A legtöbb kertben tartott kutya csak úgy van és kész.
Szóval nem viszik sétálni, nem szocializálják, nem nevelik, nem tanítanak nekik dolgokat, nem játszanak velük, nem gondozzák a szőrüket stb.
Ergo levezetik valamennyire a feszültséget, mégpedig rajtad. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!