Kutyaszakértők tanácstalan vagyok mit tegyek?
Szerintem, hagyd egy kicsit. Meg kell szoknia az új helyet. eddig menhelyen volt, előtte meg ki tudja milyen rossz tapasztalatokban volt része.
Természetes, hogy most nem akar kapásból játszani.
Helyes lehet :=). Szerintem is hagyd, hogy a maga módján élvezze a hirtelen szabadságot, jólétet, a saját ritmusában ismerje meg az új otthonát és az új családját!
Biztos vagyok benne, hogy meg fog nyugodni, viszont, ha mindig kizökkentitek az elmélyült tevékenységéből, elbizonytalanodhat, megijedhet.
A mi egyik menhelyi kutyusunk például a kocsiból azonnal egy bokor alá repült és ki sem jött estig. Akkor elment a kapuhoz, odafeküdt és étlen-szomjan töltötte az éjszakát (kinthagytunk mindent, de semmihez sem nyúlt hozzá). Másnap reggel már farokcsóválva, de még tisztes távolságból üdvözölt minket, nap végére már evett-ivott és egyszer körbesétálta a kertet is. Hetekbe telt, amíg teljesen feloldódott.
Nem tudhatod, honnan, milyen körülmények közül került a menhelyre. Szerencsés, hogy ilyen szerető, aggódó gazdikhoz került, mint ti vagytok!
Türelem!
Szia! Kicsit neurotikus tünet, igen, de egyelőre szerintem is maradjatok türelmesek. Ne is akard kizökkenteni, és pláne ne akard magad ráerőltetni, várd meg, míg ő közeledik hozzád. Hagyd, hadd nyíljon ki a maga ütemében, lehet, hogy ez egy hónap is lesz, de meg fog nyílni!
Aztán ha már nyugisabb, a kutyaiskola tényleg jó ötlet, segíteni fog.
Addig pedig olvasgass: *****
Valahol az elején van benne egy kedves kis történet egy menhelyi jack russelről, és arról, hogy ő hogyan oldódott fel.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!