Kutyaszakértők, szerintetek melyik fajta lenne a legjobb?
A szüleim megengedték, hogy legyen egy kiskutyám, én viszont nem tudom hogy milyen fajta legyen. Tudnátok nekem ajánlani egy olyan kutyafajtát, amelyik:
-jó házörző
-könnyen tanítható
-napi 1-2 órás sétákkal beéri (futás+"gyalogló" séta)
-rövid vagy félhosszú szőrű(hetente 1x, 2x kelljen átfésülni és sima szőrű legyen)
-60-65 cm-es
-nagyon szereti a gyerekeket :)
De ne legyen bulldog, cane corso, rottweiler, pit bull és dobermann féle. Egyébként egy tágas kertben tartanánk.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Rhodesian Ridgeback, bár a mozgás igénye kicsivel nagyobb, mint amit írtál.
Német dog, bár ő nem tipikus házörző, de egy fajtát nem ismerő már csak a méretétől is elretten.
*t :)
továbbra is rhodesian ridgebackot ajánlom :D
házörzőt szeretnék!
és ha lehet légyszíves minden pontban feleljen meg a kutya. Első kutyánk lesz és én igazából erre számítok így van rájuk időm.....
Köszi! :)
01.01
Bocsánat átfogalmazom: tapasztalatlan kutyásoknak nehéz, mert határozottabb állatok, így erősebb kezű, tapasztalt gazdákat igényelnek. Persze okosak meg intelligensek, szóval ezzel nem lehet gond, csak ha a gazda tapasztalatlan, nagyon el tud szúrni egy kutyát, és akkor inkább egy jámbor kis bambi természetű kutya legyen elkanászodva mint egy szuperintelligens dobi, aki akár veszélyes is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!