Segítség! Beköpték a legyek a kutyámat! Mit tudok tenni?
Palotapincsi-keverék, hosszú szőrű. Be szokott filcesedni néha a szőre, általában levágom neki azokat a részeket.
Az elmúlt pár hétben sajna nem volt rá időm, mert egyéves gyerek mellett államvizsgára készültem, és egyedül vagyok. Tudom ez nem kifogás, mert felelősséget vállaltam a kutyámért.
TEgnapelőtt vettem észre, hogy beleragadt a kaki a szőrébe hátul, de csak tegnap tudtam levágni neki a szőröket. Viszont ma észrevette, hogy fehét kis micsodák vannak benne, a légylárvák, hát megpróbáltam mindent levágni ahol láttam, de nem igazán hagyta, és akkor láttam, hogy van egy kb 2x3 cm-es seb is a fenekénél.
Mit tudok tenni, hogy segítsek rajta?
Állatorvos nem nagyon van a közelben, és nincs több ezer forintom rá, hogy elvigyem.
Van megoldás?
Utolsónak: ezeket felírtam, nagyon szépen köszönöm!
Nem tudom, kistestű kutyánál öregnek számít-e a 10 év, de ő képes úgy aludni, hogy nem hallja meg ha szólok hozzá. Néha amikor viszem neki az ennivalót, be kell hogy kipogjak a házába, mert arra felébred:)
Köszönöm!
Kitti :)
"De szerencsére az egyik ismerősöm ráért és meg tudta nézni a kutyát, több állata is van, látott már néhány dolgot, ért is hozzá, de persze nem orvos. Kitisztította a sebet, bekente egy sebkezelő géllel, holnap megint jön. A kutyám most szerencsére alszik, eléggé kimerült. Egyedül nem is tudtam volna mit csinálni vele, ketten alig bírták megfogni, hogy nyugton maradjon"
Ennek nagyon örülök :) Arra kérlek, ne add oda senkinek a kiskutyádat, nem lenne jó neki 10 évet veled volt, és utánna lepasszolod másnak mer van vele gond. Most is megoldottad többi is sikerülni fog. Bánnád ha odaadnád másnak.. rossz lenne! Ne tedd!!
Volt mostohaanyámhoz kerülne, együtt éltünk a kutya 10 évéből 6ot, tehát őt is ismeri a kutyus. Többet tudna foglalkozni vele, meg ő oylan helyen lakik, ahol jobb az állatorvosi ellátás is.
Nagyon fog hiányozni, tudom, de az, hogy jó legyen neki, az fontosabb, mint hogy nekem hiányozni fog.
De majd még meglátjuk.
Köszönöm a bíztató szavakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!