Segítség! Beköpték a legyek a kutyámat! Mit tudok tenni?
Palotapincsi-keverék, hosszú szőrű. Be szokott filcesedni néha a szőre, általában levágom neki azokat a részeket.
Az elmúlt pár hétben sajna nem volt rá időm, mert egyéves gyerek mellett államvizsgára készültem, és egyedül vagyok. Tudom ez nem kifogás, mert felelősséget vállaltam a kutyámért.
TEgnapelőtt vettem észre, hogy beleragadt a kaki a szőrébe hátul, de csak tegnap tudtam levágni neki a szőröket. Viszont ma észrevette, hogy fehét kis micsodák vannak benne, a légylárvák, hát megpróbáltam mindent levágni ahol láttam, de nem igazán hagyta, és akkor láttam, hogy van egy kb 2x3 cm-es seb is a fenekénél.
Mit tudok tenni, hogy segítsek rajta?
Állatorvos nem nagyon van a közelben, és nincs több ezer forintom rá, hogy elvigyem.
Van megoldás?
Úristen! Szegény kutyus!Vidd orvoshoz ez a minimum amit tenned kell ha már eddig vártál! Nekem !4! gyerekem van főiskolára járok a férjem kamionozok és sem a kutyámmal sem
a macskáimmal sose fordult ilyen elő! Pedig mind hosszú szőrű!
86%
ha van egy nyílt sebe, a legyek ott hagyják a petéiket és az kikel - bár gondolom, h nem pont ezt kérdezted, egyszerűen csak rácsodálkoztál. valóban nagyon bizarr, hogy ez megtörténhet. én is alig akartam elhinni, amikor először láttam ilyet az egyik rokonom skót juhászán. a nagy szőr kedvez, mert nagyobb az esély, h nem szúrod ki azonnal, hanem mondjuk csak másnap v pár nap múlva
Sokan azt hiszik elhanyagolja nagyon a kutyáját.
Közben a lárvák simán 2 nap alatt kikelnek és észre se veszed hosszú szőrű kutyánál...
előző vagyok, bár lehet, h azóta lesz más is
a kérdezőnek üzenem, hogy azonnal viyge orvoshoz a kutyust, megfelelő kezeléssel nem lesz semmilyen következménye a dolognak, és azt is, hogy ne vegye a szívére a hozzászólásokat, remélem nem "sikerült" megríkatni
ne ítéljetek kapásból, ember tervez,Isten végez, ti is kerülhettek még olyan helyzetbe, amit nem kívántatok magatoknak. gondolom, nem ez volt a beteljesült álma, hogy suli mellet, egyedül nevelje a gyerekét és a kutyát, miközben anyagi gondokkal küzd. ha ennyire mélyérzésűek vagytok a kutyával (ami dícséretes, nekem is van - mindent megteszek érte) akkor az emberekkel se legyetek érzéketlenek. bocs, ha vannak elütések, gyorsan írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!