Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Beköpték a legyek a...

Segítség! Beköpték a legyek a kutyámat! Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Palotapincsi-keverék, hosszú szőrű. Be szokott filcesedni néha a szőre, általában levágom neki azokat a részeket.

Az elmúlt pár hétben sajna nem volt rá időm, mert egyéves gyerek mellett államvizsgára készültem, és egyedül vagyok. Tudom ez nem kifogás, mert felelősséget vállaltam a kutyámért.

TEgnapelőtt vettem észre, hogy beleragadt a kaki a szőrébe hátul, de csak tegnap tudtam levágni neki a szőröket. Viszont ma észrevette, hogy fehét kis micsodák vannak benne, a légylárvák, hát megpróbáltam mindent levágni ahol láttam, de nem igazán hagyta, és akkor láttam, hogy van egy kb 2x3 cm-es seb is a fenekénél.

Mit tudok tenni, hogy segítsek rajta?

Állatorvos nem nagyon van a közelben, és nincs több ezer forintom rá, hogy elvigyem.

Van megoldás?

2010. júl. 11. 21:26
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
100%

Úristen! Szegény kutyus!Vidd orvoshoz ez a minimum amit tenned kell ha már eddig vártál! Nekem !4! gyerekem van főiskolára járok a férjem kamionozok és sem a kutyámmal sem

a macskáimmal sose fordult ilyen elő! Pedig mind hosszú szőrű!

2010. júl. 11. 21:43
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyílt seb van a kutyán,akkor akármikor be tudja köpni a légy.
2010. júl. 11. 21:43
 13/56 anonim ***** válasza:
100%
21:40-es írta a legjobb megoldást. add be egy menhelyre, még ott is jobb helyen van, mert ott soha nem hagynák így elfajulni a helyzetet. Nem bántásból mondom, de ennek a kutyának tényleg elláttás kell, mégpedig egy szakembertől. A gyerekedet sem házipraktikákkal gyógyítanád, ha beteg lenne. És tudom, egy gyereket nem hasonlítunk össze egy kutyával, de azért mégiscsak egy élőlény, nem szabadna hagyni, hogy szenvedjen. Főleg, hogy írtad, nincs túl sok időd rá, mert egyedül vagy.
2010. júl. 11. 21:44
 14/56 anonim ***** válasza:
100%

86%

ha van egy nyílt sebe, a legyek ott hagyják a petéiket és az kikel - bár gondolom, h nem pont ezt kérdezted, egyszerűen csak rácsodálkoztál. valóban nagyon bizarr, hogy ez megtörténhet. én is alig akartam elhinni, amikor először láttam ilyet az egyik rokonom skót juhászán. a nagy szőr kedvez, mert nagyobb az esély, h nem szúrod ki azonnal, hanem mondjuk csak másnap v pár nap múlva

2010. júl. 11. 21:44
 15/56 anonim ***** válasza:
Már válaszoltam neked, csak azt szeretném még, h megírd aztán mi lett a kutyussal!
2010. júl. 11. 21:45
 16/56 anonim ***** válasza:

Sokan azt hiszik elhanyagolja nagyon a kutyáját.

Közben a lárvák simán 2 nap alatt kikelnek és észre se veszed hosszú szőrű kutyánál...

2010. júl. 11. 21:46
 17/56 anonim ***** válasza:
100%
Mindennap fésülni kell és csomósodni nem két nap alatt fog tehát tuti nem két nap alatt fajult el a dolog!!!!
2010. júl. 11. 21:48
 18/56 anonim ***** válasza:

előző vagyok, bár lehet, h azóta lesz más is

a kérdezőnek üzenem, hogy azonnal viyge orvoshoz a kutyust, megfelelő kezeléssel nem lesz semmilyen következménye a dolognak, és azt is, hogy ne vegye a szívére a hozzászólásokat, remélem nem "sikerült" megríkatni

ne ítéljetek kapásból, ember tervez,Isten végez, ti is kerülhettek még olyan helyzetbe, amit nem kívántatok magatoknak. gondolom, nem ez volt a beteljesült álma, hogy suli mellet, egyedül nevelje a gyerekét és a kutyát, miközben anyagi gondokkal küzd. ha ennyire mélyérzésűek vagytok a kutyával (ami dícséretes, nekem is van - mindent megteszek érte) akkor az emberekkel se legyetek érzéketlenek. bocs, ha vannak elütések, gyorsan írtam

2010. júl. 11. 21:50
 19/56 anonim ***** válasza:
90%
Én abból gondolom, hogy elhanyagolta a kutyát, mert sza*ros volt a kutya seg*ge legalább két napig (ha ez egyáltalán igaz, mert lehet, hogy már egy hete olyan...) és amikor a sza*ros szőrt vágta le, akkor vette csak észre a lárvás sebet. Hát nekem is hosszúszőrű kutyám van és ilyen soha nem fordult még elő. Ha össze ka*kisodik a feneke, akkor azonnal viszem megmosni, akármennyire fáradt vagyok, vagy akármi más dolgom lenne helyette. Ja és én is dolgozom, iskolába járok és nekem is van életem, de a kutyáról én gondoskom, mert ő nem tud magáról, ezért hívnak engem a kutya gazdájának...
2010. júl. 11. 21:51
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
Csomósodni nem két nap de a lárvának két nap elég az én kutyám is így járt egyik nap el kezdte magát nyalni a fenekét mert bolhás lett ez volt szombaton majd hétfő reggel az állatorvosnál már ki voltak kelve a kukacok.
2010. júl. 11. 21:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!