Segítség! Beköpték a legyek a kutyámat! Mit tudok tenni?
Palotapincsi-keverék, hosszú szőrű. Be szokott filcesedni néha a szőre, általában levágom neki azokat a részeket.
Az elmúlt pár hétben sajna nem volt rá időm, mert egyéves gyerek mellett államvizsgára készültem, és egyedül vagyok. Tudom ez nem kifogás, mert felelősséget vállaltam a kutyámért.
TEgnapelőtt vettem észre, hogy beleragadt a kaki a szőrébe hátul, de csak tegnap tudtam levágni neki a szőröket. Viszont ma észrevette, hogy fehét kis micsodák vannak benne, a légylárvák, hát megpróbáltam mindent levágni ahol láttam, de nem igazán hagyta, és akkor láttam, hogy van egy kb 2x3 cm-es seb is a fenekénél.
Mit tudok tenni, hogy segítsek rajta?
Állatorvos nem nagyon van a közelben, és nincs több ezer forintom rá, hogy elvigyem.
Van megoldás?
sajnálom, és tényleg nem azért mondtam. egyszerűen csak rácsodálkoztam, h vannak még olyan települések, ahol elég párezer egy-egy vizitre ... tényleg csak ennyi. a legjobbakat, remélem csak átmeneti állapot és hamarosan rendeződik a helyzeted :(
egyébként az enyém sem maga tisztítja a fenekét, ez pl nekem annó az újdonság erejével hatott :))))
10 éve kaptam a kutyát!!! Akkor még nem volt se gyerek, se anyagi gond...
És tudom, hogy az én felelősségem, de a nincsből nemtudok fizetni...
1. Hívj telefonon az állatorvost, mondd el neki, hogy ami a helyzet. Kérdezd meg mit javasol. Szinte biztos vagyok abban, hogy fog segíteni, egy sebet szakszerűen ellátni nem olyan nagy ügy, és gondolom neki van nagykeráron olyan szere, ami kiirtja a lárvákat.
2. Keress a közelben állatmentőket, ők is biztosan el tudják látni.
De legalábbis a kettő közül az egyik biztosan hajlandó lesz ránézni, hogy ne telefonon diagnosztizáljon, és az alapján szakszerű tanácsot adni.
Hát pont ez az. Egy ember maga tehet róla, ha keveset keres, vagy túl korán, esetleg rosszkor született gyereke. Én nem mondom, hogy minendért, ami velünk történik mi vagyunk a felelősek, mert vannak rajtunk kívül álló okok is, de nagyrészt akkor is mi alakítjuk úgy az életünket, ahogy...
Ha felelőtlen lennék, nekem is lenne most egy 4 éves gyerekem, élhetnék a szüleim nyakán, talán még az iskolát sem tudtam volna normálisan befejezni és élhetnék én is havi 38.000 Ft-ból
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kérdező maga felelős mindenért, de azt sem hiszem, hogy csak mások felelősek az élete alakulásáért. És lehet, hogy savanyú a szőlő, de a felelősséget vállani kell, nem pedig sajnálkozni. Amúgy a Családi kapcsolatok kategórában mindeki a kérdezőt sajnálná és sokkal kisebb hangsúly lenne a kutyán. De ez a kutya kategória, ahova általában a felelős és állatszerető emberek járnak válaszolni és segítséget nyújtani a kérdezőknek.
75%
egyetértek veled abban, hogy az ember felelős magáért is ezt a felelősséget vállalnia is kell. de azt gondolom, hogy nem minden CSAK rajtunk múlik (ezzel kb egy platformon vagyunk), még akkor sem, ha mindent megteszünk. ezért nem szabad elhamarkodottan ítélkezni az emberek felett, mert szerinted hibás döntést hoztak. hogy mi a jó és mi a rossz dönntés, sokszor csak utólag derül ki...
leírtad a saját történeted és igen, felelősséget vállaltál az életedért és döntéseket hoztál annak érdekében, hogy jobbá tedd és te irányítsd, ne a véletlen.
hozok egy példát a saját sztoridból.nem kívánom, hogy így legyen, sőt! csak próbálom közelebb hozni hozzád, amit mondani akartam: 4 éve elvetetted a babát, mert tanulni akartál, anyagi függyetlenséget, egszisztenciát szerettél volna, minőségibb életre törekedtél és sikerült is, ami dícséretes. tegyük fel hát, hogy össze is jött: van kocsi, lakás, jó munkehely és egy "ideális" társ is, ahogy tervezted. össze akartok házasodni, már jöhet a baba is... de kiderül, hogy amiatt az abortusz miatt többé nem lehet gyereked, bármennyire is vágytok rá te és a párod. remélem, nem fog megtörténni, csak gondold végig, mielőtt azt mondod, hoyg a te döntésed minden körülmények között jó, a kérdező meg elb@aszta az életét,mert nem vállalt felelősséget. sose tudhatod!!! csak ennyit akartam. nem offolok többet :)
elsőnek is nagyon sajnállak, hogy ilyen anyagi problémáid vannak! :S Persze a kutyudosat is :(
Nekem is van két gyönyörű palotapincsim, imádom őket!
előző kutyám is palota pincsi volt. Németjuhászommal ugyan az volt a baj vagyis mi azt hittük, nagyon sokszor vittük állatorvoshoz, mivel láttuk rajta hogy szenved. Az állatorvos azt mondta, hogy bolha kirágta, meg allergia meg bla bla bla.... másik álatorvoshoz vittük, aki adott egy lemosót, 400Ft másfél liter vízbe kell beletenni, és naponta azzal mosogatni, jóó mi ezt is megvettük, mosogattuk naponta! hát semmit nem ért... azt azért hozzáteszem, de azért nem, mert nem ez volt a kutyánk baja!!! Elvittük egy állatklinikára, Pestről jöttek ide Salgótarjánba.. ahol a szőrét mikroszkóppal megvizsgálták.. és bőrbetegsége volt, belső, szervezetével volt baj... 3 orvosra költöttünk, úgy 200.000 ft a semmiért, mert a kutyánkat lekellett oltatni! ! évet élt :S:'( Mikor megtudtuk le kell oltatni, apukám első kérdése volt hogy nem e lehet valahogy megmenteni, azt mondták nem...vagyis igen egy hónapig ami 200.000 ft ba került volna... egy hóap és így havonta.. nekünk is van anyagi problémánk..!
Nah meséltem.. de nem ezt kérdezted! Bocsii :S
Azt szeretném modani, hogy megkérdezem apukámat.. milyen szert vett ráá összesen 400 ft, csak igényli a kiskutya napi mosogatását...de gondolom van rá 10-15 perced.
Ha érdekel, szólj leírom a nevét.. holnap megkérdezem neked.
Ha viszont nem kapnál.. akkor állatmentőket ajánlanám én is... addig viszont betadinnal kenegesd a kiskkutya sebes felületét. ha van rá lehetőség.. még kenegeted pár napot bent is lakásba, eltölthetne a kutya.. kint mégis több a légy!
Nem olvastad el rendesen azt, amit írtam. Körülbelül pont ugyanazt írtad le, amit én, csak más szavakkal. :) Szóval egy véleményen vagyunk.
Arról, amit írtál, az a vélményem, hogy ha az abortusz miatt nem lehetne a későbbiekben gyerekem, az csak nekem lenne rossz, mert csak én érezném a hiányát, ebből adódóan csak én érezném magam rosszul (ha akarnék is valaha a jövőben gyereket...). De ha rossz körülmények közé vagy rossz időben szülnék gyereket, az nem csak nekem lenne rossz, hanem a gyereknek is. És ez most nem a kérdezőre vonatkozik, mert kicsit már elrugaszkodtunk az eredeti témától. :)
Persze nem azt mondom, hogy lássunk a jövőbe, mert úgy sem tudunk. De érdemes mindent (de tényleg mindent) előre megtervezni, mert csak egy életünk van. És ha csak pár "apró"-nak tűnő hibát elkövetünk (felelőtlenül), ami mások életére is kihat (mondjuk egy rossz időben megfogant gyerekére), akkor máris elindult egy visszafordíthatatlan lácolat. Sajnos ez van. De ez is csak az én véleményem. Lehet, hogy orbitális baromság. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!