Segítség! Beköpték a legyek a kutyámat! Mit tudok tenni?
Palotapincsi-keverék, hosszú szőrű. Be szokott filcesedni néha a szőre, általában levágom neki azokat a részeket.
Az elmúlt pár hétben sajna nem volt rá időm, mert egyéves gyerek mellett államvizsgára készültem, és egyedül vagyok. Tudom ez nem kifogás, mert felelősséget vállaltam a kutyámért.
TEgnapelőtt vettem észre, hogy beleragadt a kaki a szőrébe hátul, de csak tegnap tudtam levágni neki a szőröket. Viszont ma észrevette, hogy fehét kis micsodák vannak benne, a légylárvák, hát megpróbáltam mindent levágni ahol láttam, de nem igazán hagyta, és akkor láttam, hogy van egy kb 2x3 cm-es seb is a fenekénél.
Mit tudok tenni, hogy segítsek rajta?
Állatorvos nem nagyon van a közelben, és nincs több ezer forintom rá, hogy elvigyem.
Van megoldás?
Nézd csak meg ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__993739-betegs..
Ha nem akarsz idáig eljutni, akkor ORVOS!
A sebet fertőtlenítsd, a kutya szőrét le kéne vágni.
Köszönöm mindenkinek!
A kutya 10 éve megvan, nem én akartam akkor sem, hanem adták, és nem tudtam nem elfogadni.
Néhány évvel ezelőttig nem volt gond anyagilag bármikor kihívni az állatorvost, most már sajnos az.
Odaadni nem tudom, senkinek nem kell a környezetemben, és igen, önző vagyok, mert menhelyre nem akarom adni, mert kötődöm hozzá.
A szőre akkor is filcesedett, amikor hetente 2x fésültem, és havonta fürdettem.
A lárvák pedig a szőrében vannak, a sebben nincsenek.
Betadine-nal tegnap leöblítettem ahogy tudtam, de akkor még nem láttam a sebet, azt közelről lemosom holnap.
És igyekszem valahonnan pénzt keríteni az állatorvosra, csak hát kevésnél a pár ezer is számít.
Nekem is az lett volna az első, hogy orvos, de gondoltam, ha meg tudom oldani én, akkor nem kell feleslegesen pénzt kiadni.
Szerintem se ítélkezzünk,azért amiért ilyen helyzetbe került a kérdező,de azt én sem tartom elfogadhatónak,hogy ilyen súlyos helyzetben házi megoldásokat vár.
Egy ismerősöm házőrző kutyájának a fülébe költöztek be,mert begyulladt.Ő is későn vette észre,de az utolsó 5000 forintjából állatorvoshoz rohant vele.
Szóval egyetlenegy megoldás van:ÁLLATORVOS!Méghozzá sürgősen.
Az első 21.51-esnek (aki "sza*"-t írt): este jöttem haza a gyerekkel, akkor vettem észre, és nem mondhatom az egy éves éhes-fáradt-nyűgös gyerekemnek, hogy "várj egy kicsit amíg rendbeteszem a kutyát". És azért csak másnap csináltam meg, mert ha ébren van a gyerek, akkor ő is jönne oda a kutyát matatni. Hát csak ezért.
Amúgy kinti kutya, és nem egész nap azt figyelem, hogy mi van vele...
Hidd el, ha az én utolsó 5000 ft-omról lenne szó, nem érdekele, mert legfeljebb nem eszem vagy vmi, de a gyerekemre kell a pénz, vele nem tehetem meg.
El nem tudod hinni mennyire rossz érzés! Lenne inkább rajtam seb, engem legalább ingyen ellátnak, és a kutya sem szenvedne. De havi 38ezerből nincs felesleges pénz...
Nem is mondtam, hogy egész nap figyeld. És hiába tűnik úgy mintha ítélkeznék, én sem teszem. Csak saját magamból indulok ki. És én viszem a kutyát orvoshoz még akkor is ha nincs megfelelő anyagi háttér vagy nincs rá idő esetleg az energiám is elfogyott. Még akor is. Mert ki van nekem szolgáltatva az a bizonyos állat és felelős vagyok érte. Nekem ilyen a gondolkodásom ez van. Ettől függetlenül nem ítélek el senkit, csak én sokkal jobban tudok sajnálni egy kiszolgáltatott magatehetetlen állatot, mint egy önálló független embert.
Különben meg ha nem tudtál (kérdező) nemet mondani a felajánlott kutyára, az egyértelműen a te döntésed, hiába próbálod magad kihúzni a felelősség alól. Nem a kutya kéredzkedett oda hozzád. Na mindegy, ismétlem, nem ítéllek el téged, csak én joban sajnálom a kutyádat, mint téged. De egyáltalán nem biztos, hogy az én gondolkodásmódom az egészséges.
Az vesse az első követ, aki el tud tartani havi 38 ezerből egy gyereket, egy kutyát, meg magát... Én ennyit kb. a kutyámra költök egy hónapban.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültél. Sajnos másképp nem tudsz segíteni, csak azzal, ha orvoshoz viszed. Ha nagyon nem fér bele, akkor kérd az áltavédők segítségét, hátha ők a menhelyen ki tudják tisztítani a sebet, meg kiirtani a lárvákat, náluk biztos van ehhez szükséges eszköz, meg szakértelem.
Merre laksz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!