Szaporító vs tenyésztő?
namost a tenyésztő mitől tenyésztő?
illetve
ami itt van [link] azt értem és alap h csak normális emberektől vásárolunk kölyökkutyát..de ha 20-30 ezerért adja attól lehet normális nem?
ebben a témában várok tanácsot,segítséget
előre is köszönöm:)
hát azért megkérdezem azt a szeporítót/tenyésztőt akit anyum kinézett h törzskönyük van-e a kutyiknak illetve ki vannak-e vizsgálva:)
és ha találok szólok sőtt énis küldök neki bort xd
igen az tuti h ivartalanítva lenne.
ezt nemtudtam.szóval ha a lányok ivartalanítva lettek aakkor nem is tüzelnek?végülis logikus xd
de így van?mert akkor meg kislány kutyust szeretnék:)
akkor még szeretnék kérni befogadható lány/fiú westikről,más édi kutyikról linket:
köszönöm előre is
mondjuk 4éves korom óta minden álmom egy westi(azelőtt volt uszkárunk) szóval az lenne az igazi ha kölyök westim lehetne:) és akkor lány is lehetne..
de amúgy meg ha nem jön össze a piciwesti akkor legvégső esetben jó más kölyökkutyi végülis ő is kutya:)
Első basset hound szukámat,naívan,tudatlanul szaporítótól vásároltam.persze pont olyan édi volt mint tenyésztett társai.1 éves korára megbetegedett.2 és fél éves koráig hordtuk a legjobb állatorvosokhoz,de nem tudtunk rajta segíteni és meg halt szegény.Gondolom nem kell ecsetelnem mekkora trauma volt,hiszen családtagnak számított.Minimum 200 000 ft-ot költöttünk a gyógykezelésére,pedig minket sem vet fel a pénz.Relytélyes betegsége volt,most hosszú lenne leírni,de a szaporító felelőtlen tartási módjából fakadt nagy valószínűség szerint.Ismerőseim köréből még számtalan hasonló példát tudnék írni.
Remélem ez meggyőzi édesanyádat,hogy nem szabad szaporítótól kutyát hozni.Gondolom a sok kiadás mellett,ha beteg lesz,nem szeretné látni anyukád azt a végtelen szomorúságot rajtad,amit egy kutya elvesztése okoz.
Persze!Tenyésztett kutya is lehet beteg,de sokkal-sokkal kisebb a kockázata,mint egy kitudja milyen helyről hozott kutyának.
Visszatérve a kérdésre:a jó tenyésztőnél ritkán van alom és nagyon meg válogatja hogy kinek ad el kölyköt.Előttem már nagyon jól meg fogalmazták,hogy hogyan mutatkozz be,de egy lelkiismeretes tenyésztőnél nagyon fontos a személyes találkozás,szimpátia.Szerintem sem kéne az árra rákérdezned,ha elkötelezted magad egy fajta mellett,akkor ne a vételáron akarj spórolni.Az első baset hound kutyámat olcsón vettem viszonylag.A vételár többszörösét költöttem a gyógykezelésére,amikor egy örökletes betegsége lett,amit nem is bántam volna,de 2 és fél évesen elpusztult minden igyekezetünk ellenére.Soha nem heverem ki.5 évig tájékozódtam,figyeltem a tenyésztők munkáját,ismerkedtem,miután megvettem a jelenlegi kutyánkat.Nagyon jó kapcsolatban vagyunk a tenyésztővel,szinte baráti a viszonyunk.Szóval azt javaslom légy résen amikor fajtiszta kutyát vásárolsz és nézz körül több helyen személyesen,és még véletlenül se kereskedőtől vásárolj!
Ezt a válaszomat egy előző kérdésre adott válaszomból másoltam ki.Még hasznos lehet.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!