Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szaporító vs tenyésztő?

Szaporító vs tenyésztő?

Figyelt kérdés

namost a tenyésztő mitől tenyésztő?

illetve

ami itt van [link] azt értem és alap h csak normális emberektől vásárolunk kölyökkutyát..de ha 20-30 ezerért adja attól lehet normális nem?

ebben a témában várok tanácsot,segítséget

előre is köszönöm:)

2010. júl. 11. 21:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:
még egy dolog anyyum csak kisfiút enged mert lakásban lesz,és aztmondja a lánnyal nehéz..főleg ha egyedül sétáltatnám..amugy nagyon édes*-*
2010. júl. 11. 21:53
 32/63 anonim ***** válasza:
21:51-es vagyok. bocs helyesbítek,"anyud nem fogja fel"
2010. júl. 11. 21:55
 33/63 anonim ***** válasza:
55%
Lehet jó kutyája attól hogy 30-40e Ft-ért adja.Ismerősömnek van 2 tk-s nj-a , mind a 2 szűrt (szuka és kan) , nemrég hozta le az első almot , gyönyörű és egésséges kiskutyák születtek.Úgyis majd jönnek és kioktatnak hogy a szűrések , oltások stb. ennyi meg anyiba kerül , ő csak az otásokat adatta be , és megnézette a kicsiket az orvossal.Nem csak az ár számít , mert hallottam ár rosszat tenyésztőről is , atok között is van olyan aki kb. olyan körülmények között tartja a kutyákat mint egy szaporító , de mondjuk dupla áron edja el.Meg kell nézni a tartási körülményeket és a szülők tk-jeit és kész.
2010. júl. 11. 21:55
 34/63 A kérdező kommentje:

hát azért megkérdezem azt a szeporítót/tenyésztőt akit anyum kinézett h törzskönyük van-e a kutyiknak illetve ki vannak-e vizsgálva:)

és ha találok szólok sőtt énis küldök neki bort xd

2010. júl. 11. 21:58
 35/63 anonim ***** válasza:
90%
A lányokkal gondolom a tüzelés a baja az anyukádnak, ezt az ivartalanítás megoldja, és sok más szempontból jobbak a lányok. Nem jelölik meg a széklábat, nem pisilik kis a füvet, és könnyebben kezelhetőek. A kant is érdemes ivartalanítani, úgyhogy szerintem ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány.
2010. júl. 11. 22:04
 36/63 A kérdező kommentje:

igen az tuti h ivartalanítva lenne.

ezt nemtudtam.szóval ha a lányok ivartalanítva lettek aakkor nem is tüzelnek?végülis logikus xd

de így van?mert akkor meg kislány kutyust szeretnék:)

2010. júl. 11. 22:05
 37/63 A kérdező kommentje:

akkor még szeretnék kérni befogadható lány/fiú westikről,más édi kutyikról linket:

köszönöm előre is

mondjuk 4éves korom óta minden álmom egy westi(azelőtt volt uszkárunk) szóval az lenne az igazi ha kölyök westim lehetne:) és akkor lány is lehetne..

de amúgy meg ha nem jön össze a piciwesti akkor legvégső esetben jó más kölyökkutyi végülis ő is kutya:)

2010. júl. 11. 22:09
 38/63 anonim ***** válasza:
90%

Első basset hound szukámat,naívan,tudatlanul szaporítótól vásároltam.persze pont olyan édi volt mint tenyésztett társai.1 éves korára megbetegedett.2 és fél éves koráig hordtuk a legjobb állatorvosokhoz,de nem tudtunk rajta segíteni és meg halt szegény.Gondolom nem kell ecsetelnem mekkora trauma volt,hiszen családtagnak számított.Minimum 200 000 ft-ot költöttünk a gyógykezelésére,pedig minket sem vet fel a pénz.Relytélyes betegsége volt,most hosszú lenne leírni,de a szaporító felelőtlen tartási módjából fakadt nagy valószínűség szerint.Ismerőseim köréből még számtalan hasonló példát tudnék írni.

Remélem ez meggyőzi édesanyádat,hogy nem szabad szaporítótól kutyát hozni.Gondolom a sok kiadás mellett,ha beteg lesz,nem szeretné látni anyukád azt a végtelen szomorúságot rajtad,amit egy kutya elvesztése okoz.

Persze!Tenyésztett kutya is lehet beteg,de sokkal-sokkal kisebb a kockázata,mint egy kitudja milyen helyről hozott kutyának.

2010. júl. 11. 22:23
 39/63 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.azt még hozzáfűzném,hogy törzskönyvezett volt a kutya.Hivatalosan tenyésztőnek számított,az illető,akitől vettem.Szóval a hangsúly a lelkiismeretesen van.
2010. júl. 11. 22:25
 40/63 anonim ***** válasza:
90%

Visszatérve a kérdésre:a jó tenyésztőnél ritkán van alom és nagyon meg válogatja hogy kinek ad el kölyköt.Előttem már nagyon jól meg fogalmazták,hogy hogyan mutatkozz be,de egy lelkiismeretes tenyésztőnél nagyon fontos a személyes találkozás,szimpátia.Szerintem sem kéne az árra rákérdezned,ha elkötelezted magad egy fajta mellett,akkor ne a vételáron akarj spórolni.Az első baset hound kutyámat olcsón vettem viszonylag.A vételár többszörösét költöttem a gyógykezelésére,amikor egy örökletes betegsége lett,amit nem is bántam volna,de 2 és fél évesen elpusztult minden igyekezetünk ellenére.Soha nem heverem ki.5 évig tájékozódtam,figyeltem a tenyésztők munkáját,ismerkedtem,miután megvettem a jelenlegi kutyánkat.Nagyon jó kapcsolatban vagyunk a tenyésztővel,szinte baráti a viszonyunk.Szóval azt javaslom légy résen amikor fajtiszta kutyát vásárolsz és nézz körül több helyen személyesen,és még véletlenül se kereskedőtől vásárolj!

Ezt a válaszomat egy előző kérdésre adott válaszomból másoltam ki.Még hasznos lehet.Sok sikert!

2010. júl. 11. 22:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!