Szaporító vs tenyésztő?
namost a tenyésztő mitől tenyésztő?
illetve
ami itt van [link] azt értem és alap h csak normális emberektől vásárolunk kölyökkutyát..de ha 20-30 ezerért adja attól lehet normális nem?
ebben a témában várok tanácsot,segítséget
előre is köszönöm:)
Tehát röviden: a szaporító, bármilyen jó indulatú, nem tett meg mindent azért, hogy a kölykök egészségesek legyenek.
Egy ételallergás kutyát etetni pl. borzasztó költséges, sokkal drágább, mint tenyésztőtől kutyát venni.
Ha bőrbetegsége lesz (westieknél gyakori) akkor megint méregdrága kezelésekre kell költened.
Itt vannak a westie betegségei : [link]
Mind borzasztóan drága. Ha szerencséd van, lehet egészséges kutyád is, de ha beteg lesz, sokkal de sokkal többet kell ráköltened, mintha egy egészséges kutyát vettél volna.
Én szaporítótól vettem 60 ezerért kutyát, eddig 150 ezret költöttem műtétekre. Nem érte meg.
A szaporító szaporít, a tenyésztő tenyészt.
A tenyészt szó alapból barátságosabban hanzik, mert azok TÖRŐDNEK a kutyával. nem véletlenül olvashatsz olyanokat, hogy *erre és erre tenyésztették*. a szaporító meg max. fajtiszta kutyákat pároztat, akkor megszületik a fajtiszta kutya, és eladja, mivel fajtiszta, és sokkal inkább a pénz érdekli. természetesen születhetnek beteg és nem beteg kutyák. de a tenyésztő direkt csakis olyan kutyákat tenyészt, akik továbbéltethetik a fajtát (unokatesóm tenyésztő, tőle hallottam) és sokkal jobban odafigyelnek milyen kutyákat adnak el. szaporító meg lehet minden második ember az utcán, de ha nem ért a kutyákhoz, nem tudja hogy kell megnézni hogy nincs baja a gerincével stb, a tenyésztő pedig megtudja, ezért ad el egészséges kutyákat. szóval persze, mivel a szaporítók fajtisztákat szaporítanak, de 50% hogy egészséges, meg hogy valóban fajtiszta, mert egy bichon bolognese és egy bichon havanese keverékre simán lehet fajtisztát mondani. ezért tanácsosabb tenyésztőtől kutyát venni
Ajánlom figyelmedbe: [link]
Sosem vennék szaporítótól kutyát, itt igaz a mondás, hogy "olcsó húsnak híg a leve". A szaporítóktól kerül ki egy csomó kétes és labilis idegállapotú, nem egészséges kutyakölyök.
teljesen igazatok van:/
de anyum nem fog egyetérteni velem:/
pedig már 10éve szeretnék westit nekem nem lenne baj ha csak jövőre lehetne de anyu nem fog érte annyit adni..nem is állunk olyan HÚDEMESÉSEN h mindent megveszünk amit meglátunk..persze eltartani eltudnánk egy 30000ftos kutyát de hát:/
akkor mit tegyk szerintetek?
Ő pl. nem tetszik? [link]
elég westies! Oltva van chippezve, kivizsgálva, stb. Őt nagyon hazahoznám :(
sok betegség köztük sok örökletes betegség, nem fejti ki a hatását 7-8 hetes korra , az is lehet hogy a kutya 3 éve korában üt be a baj.
Látom nagyon akarod azt a fiú westiet és hiába írjuk le ide a tapasztalatainkat ha nem fogod fel.
A legtöbb szaporítóval az a helyzet, hogy nem a kutya érdekeit tartják szem előtt és nem csak a kiskutyáról, hanem a szülőkről beszélek. Sok helyen a kutyákat picike ketrecekben tartják, egy szobába akár 40 kutyát is bezsúfolnak, büdös van,kosz, zaj, a kutyákat nem sétáltatják, egyáltalán semmilyen kapcsolatuk nincs a külvilággal. 6 éves korukra a szukák teljesen tönkremennek és elpusztulnak vagy megölik, kidobják őket. Amikor szaporítótól vásárolsz, nemcsak hogy zsákbamacskát veszel, de azt is szponzorálod, hogy így bánjanak az állatokkal.
Kivételek természetesen mindig vannak. Ha találsz egy olyan eladót, aki törzskönyvet ad a kutyához(és nem majd postán küldi...stb., hanem amikor viszed a kölyköt már megvan a törzskönyv, a chip), bemutatja a kölyök oltási naplóját, a szülőkét a szülők szűréseit örökletes betegségekre(és ezek a papírok ne hamisítványok legyenek) illetve írtok adásvételi szerződést!!! amiben ő garanciát vállal az örökletes betegségekből adódó problémákra!! (és valós információkat ad meg magáról a szerződésben) akkor hajrá.
De ha találsz ilyet 20ezerért, akkor írd meg hol-kinél történt a dolog, mert bűnbánatom jeléül küldök neki egy jófajta tokait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!