Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Húsvétkor bérelni fogunk...

Húsvétkor bérelni fogunk nyuszit /állatvédők kíméljenek! /, és kapunk hozzá ketrecet, almot, kaját. Hogyan gondozzam a nyuszit?

Figyelt kérdés

Mivel lehet etetni?Ha kivesszük a ketrecből, mire ügyeljek?

+szüleimet szeretném rábeszélnim, tartsuk meg a nyulacskát. Szerintetek milyen érveket mondjak?Én gondoznám, lenne a szobámban...Köszi előre is, csak normális, segítőkész válaszokat várok!

2010. márc. 16. 15:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Lehet olyat hogy nyuszit bérelsz?:O

Amúgy ha nálatok van kis ideig hátha megszokják, megszeretik vagy ilyesmi. Gondozd nagy odaadással, hogy lássak teljes mértékben te gondoznád.

2010. márc. 16. 15:18
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos lehet. Persze, ha olyan bérel mint a kérdező, azzal semmi bajom. De amikor 1-2 éves gyerekeknek visznek haza nyulat.... A folytatást már tudjátok.

Állatkereskedésben lehet kapni nyulaknak kaját, adj neki sok zöldséget, répát, zellert, retket, stb. Ha kiveszed, figyelj rá, és szedd össze a nyúlbogyókat mielőtt a szüleid észreveszik! És vigyázz, nehogy véletlenül rálépjen valaki! Nem hinném, hogy kellenek érvek, majd meglátják, hogy milyen aranyos, és hogy megfelelően gondozod. Takarítsd sűrűn, hogy ne érezzék a szagokat! És forgácsot tegyél a ketrecbe, meg esetleg kis házikót ahova bebújhat. Alakíts ki a ketrecben egy sarkot, tegyél oda szalmát, füvet, és ha minden jól megy akkor csak abba a sarokba fog üríteni! Ha megtanulja ezt, kiengedheted a ketrecből, mert ha rájön a pisilés, bemegy a helyére és ott végzi a dolgát. Mielőtt valaki beszólna, ezeket mind tapasztaltam, mivel van 2 nyuszim!!!

Sok sikert!:)

2010. márc. 16. 15:25
 3/20 anonim ***** válasza:

Hát...,hmm...most mit mondjak? Állatot bérelni? Ez elég bizar. Karácsonyra meg majd családot bérelnek az emberek?

A kérdésre válaszolva: lehet kapni nyuszinak való magkeveréket, szeretik a nyúl tápot (ez lucerna örlemény, kis rudakká tömörítve), réti szénát, valamit zöldségeket (répa, uborka, paprika), gyümölcsöket. A zöldség-gyümit én mindig bio boltban vettem, mert ott tuti nem vegyszeres. Hogy győzd meg őket? Mindenképpen tisztázzátok előre, hogy szeretnéd megtartani. Mert, ha a szüleid úgy egyeznek bele, hogy csak néhány hétig maradhat, akkor (ha következetesek) nem fognak engedni. Próbálj azzal érvelni, hogy jöjjön a nyuszi pár hétre, és ha látják, hogy szépen gondozod, akkor esetleg maradhat.

2010. márc. 16. 15:26
 4/20 anonim ***** válasza:
15:25-ös vagyok. Azt elfelejtettem, hogy figyelj a vezetékekre és más olyan dologra ami a nyusziban kárt tehet, ha szabadon van a lakásban! Megrághatja a vezetékeket, és ha esetleg olyan helyen vannak az elosztók a házban, amit a nyuszi is elér azt is tedd el, mert ha belepisil ő is elpusztulhat, de te is áramütést szenvedhetsz, ha véletlen újra csatlakoztatnád valamibe! Szóval nagyon figyelj az ilyenekre!
2010. márc. 16. 15:28
 5/20 anonim ***** válasza:

Mindenképp győzd meg őket, had maradjon anyuszi különben a következő vacsora belőle lesz:(

Hak iengeded a szobanövényeket tedd el (mérgező lehet) és mdnent ammit nemszabad megrágnia =))

Először valószínű félénk lesz, szerintem még ne tegyél neki kisházat, mert csak bebújik és nem is látod majd. édesgesd magadhoz finomságokkal, takarítsd sűrűn, bizonyítsd be a szüleidnek hogy mennyire gondját viseled és mennyire aranyos! Sok szerencsét

2010. márc. 16. 15:32
 6/20 anonim ***** válasza:

A nyuszi legfőbb elesége a széna, ebből annyit ehet amennyi belefér, ezen kívül naponta 3-4 marék nyúleleséget (ez boltokban kapható, ilyen magvak vannak benne) és egy-egy darab répát vagy almát kell neki adni. Csemegeként adhatsz neki néha egy kisebb darab teljesen száraz (de nem penészes!) kenyeret, emellett a mi nyuszink nagyon imádja a száraz lucernát. Fontos, hogy mindig legyen vize (ehhez speciális rágcsálóitató kell)

Ha szeretnéd megtartani, készülj fel, hogy hetente tisztába kell rakni, mert rengeteg nyúlbogyót produkál, és aki érzékeny rá, az megőrül a bűztől (am nem vészes, nálunk a konyhában van, és nem zavar), de nagyon tiszta, többnyire a ketrece egy adott sarkába ürít.

Ha kiveszed, arra figyelj, hogy nagyon könnyen megszökik, és természetesen oda is pottyanthat...

Megtartani pedig azért célszerű, mert otthon, ketrecben is tartható, viszont értelmesebb mint egy hörcsög, jobban ki tudja mutatni a kötődését. Ha foglalkozol vele, ugrál örömében ha beszélsz hozzá, szívesen megeszi a kezedből az ételet, hagyja magát simogatni. Szal összességében nagyon kedves kis lény, de tény h van vele nyűg is + pénzt is kell ráfordítani.

2010. márc. 16. 15:34
 7/20 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyi időre veszed bérbe, mivel ha komolyan gondolkozol azon hogy megtartsd, el kell kezdened alomhoz szoktatni minél előbb, már a legelső napoktól, és szelídíteni is, hogy lássák, hogy mennyire szeret téged, ezt jutalom falatokkal érheted el.

Még húsvétig van egy pár hét, addigra tanulj meg mindent a nyulakról, rengeteg ilyen oldal van:

[link]

[link]

[link]

2010. márc. 16. 20:30
 8/20 anonim ***** válasza:

Bocs, véletlenül előbb küldtem el. A szüleidet úgy veheted rá hogy megtartsátok, hogy bebizonyítod hogy értesz a törpenyúl tartásához, és ehhez el kel olvasnod egy jó pár oldalt, de szerintem, megéri, mert ha mindezekez elolvastad az olyan kérdésekre mint hogy :nem lesz büdös? (nem a nyulat meg lehet tanítani hogy egy helyre végezze a dolgát)

Vagy Nem túl buta állat a nyúl? (nem, mert klikker képzéssel lehet trükköket tanítani neki) simán fogsz tudni válaszolni, és ha te jobban értesz hozzá mint ők, akkor meg fogják engedni, ha tényleg hosszú távra tervezed (8-12év)

[link]

ez pedig egy nagyon jó fórum, itt tényleg minden kérdésedre választ kapsz.

Még valami, ne adj kenyeret a nyúlnak, mert emberi étel és nem koptatja a fogat mert a nyál puhítja kenyeret, fogkoptatónak ágakat, fajátékokat, vagy kifejezetten nekik gyártott fogkoptatókat használj.

2010. márc. 16. 20:39
 9/20 anonim ***** válasza:
33%

ÚGY TUDNÁD A LEGJOBBAN GONDOZNI HOGYHA NEM BÉRELNÉTEK TE JÉZUS ATYA ÚRISTEN NEM SZABAD BÉRELNI MERT HOZZÁD SZOKIK AZTÁN MAJD FÁJ NEKI HA VISSZAVISZED!!!!!!!!!!!

NAGYON SAJNÁLOM SZEGÉNYT

2010. márc. 18. 13:30
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok KEDVES válaszolónak, tényleg nagyon sok infóval gazdagodtam!Köszi a fórum címeket is!A "JÉZUS ATYA ÚRISTEN"-es válaszolónak pedig:direkt írtam a kérdésemben is, hogy állatvédők kíméljenek!Ezt akartam elkerülni!Jól fogom gondozni a nyuszit, és egyáltalán nem biztos, hogy visszavisszük! Nem értem, hogy lehet valakinek ilyen csöppnyi agya...
2010. márc. 19. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!