Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudom elűzni a vakondot...

Hogyan tudom elűzni a vakondot? Mindent kipróbáltam: riasztó, füst, üveg, gázolaj, CO3, azt is, hogy nem túrom be a lyukjait és békén hagyom. Karbidot sehol sem kapok. Állatvédők kíméljenek, csak brutális módszer érdekel.

Figyelt kérdés
Már fél éve keseríti az életem. Jelenleg kb 30 lyuk van. Van amelyik 30cm magas. Kb 60-at temettem be fél év alatt. Ja és 100m2 a kertem!
2011. okt. 13. 22:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én azt a tanácsot kaptam, hogy hajnalban kell lesben állni és amikor túr vasvillával vagy ásóval egy mozdulattal ki kell fordítani a földből.

Eddig még nem volt lelkierőm véres hajnalban felkelni azért, hogy lesben álljak.

Én is próbáltam gázolajos rongyot tenni a járatába. Odament és lezárta a járatot a rongy mellett. A kerti medence vizéből is beküldtem vagy 1 köbmétert ősszel a járatába amikor leeresztettem a medencét. Valahonnan szerzett búvárfelszerelést mert megint túr...

2011. okt. 13. 23:11
 2/15 anonim ***** válasza:

Az egyik boltban láttam vakondcsapdát. Egy műanyag cső a két végén lecsapódó ajtókkal. A járatba kell tenni.

Ilyet próbáltál már ?

Én csak azért nem vettem meg mert sajnáltam több ezer forintot adni egy darab műanyag csőért meg két rugóért. Csinálni még nem volt időm.

2011. okt. 13. 23:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Nálunk a Te..co-ban vett napelemes riasztó bevált.
2011. okt. 13. 23:30
 4/15 anonim válasza:
Otthon muteréknál is van vakond néha egy kis időre,aztán a kutya hamar elrendezi a dolgát.A kutya előtt a macskák irtották,soha nem is jutottak tovább 1-2 vakondtúrásnál.
2011. okt. 13. 23:44
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekünk is napelemes riasztónk van, ami remekül működik. Nemrégen itt olvastam, hogy emberi hajat kell a lyukba tenni, mert írtóznak az emberszagtól.
2011. okt. 14. 06:17
 6/15 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a csapóajtós csapdát. Az a baj, hogy telenyomja homokkal és már nem fér bele.

Ma vettem a hegesztőboltbsn karbidot. Kíváncsi vagyok. Ha van hatása megírom.

2011. okt. 14. 16:00
 7/15 A kérdező kommentje:
UPDATE: A csapóajtós csapdával ma fogtam egyet. Hihetetlen, hogy egy kis mitugrász milyen galibát okoz. Karbidot azért beraktam, várom a fejleményeket.
2011. okt. 14. 18:06
 8/15 anonim válasza:
betömöd az összes lyukat kivéve egyet veszel 1 kis palack gázt beengeded belenyomsz vmit pl:csillag szórót (betömöd a lyukat , vékonyan. meggyújtod a csillagszórót berobban a gáz azt paff néhány repedésed lesz a földben ha ügyes vagy akkor csak egy fingó hangot hallasz majd
2011. okt. 14. 18:19
 9/15 anonim válasza:
Szia!mi is küzdünk vele.szintén víz,gáz,sörösüveg,kitakarás,lesben állás stb..Ami nálunk jónak tűnik most az a vöröshagyma és foghagyma feldarabolva és a járatába rakva,így nem túrt már egy ideje!!Sok sikert!!
2011. okt. 17. 11:04
 10/15 A kérdező kommentje:

UPDATE: Közel két hét után úgy tűnik a probléma megoldva: Talajfertőtlenítő + Csapda + Karbid Ez a három együtt hozta az eredményt.

Azért köszönöm a segítséget.

2011. okt. 26. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!