Ki szokott egeret agyoncsapni, ha az egércsapdában nem
pusztul el?
Figyelt kérdés
Családi házban lakom a családommal. Sajnos évről évre megjelennek az egerek, és viszonylag sok. Egér csapdával szoktam őket megfogni. Már a hatodikat fogom el. Csakhogy nem pusztulnak el azonnal. Így kénytelen voltam, agyonütni, hogy ne szenvedjem tovább. Múltkor a férjem tette ezt. Hozzá kell tennem, nagy állat barátok vagyunk, vannak állataink. Igencsak megviselt ez mindkettőnket. Én még sosem csaptam agyon egeret. Remélem nem itéltek el ezért, nekem is rosszul esett ez. Életemben is csak bogarakat csaptam agyon, de azokat is sajnálom. A ragacsot nem szeretem, mert az brutáis. A méreg nálunk nem vált be. Ti pusztítottatok el egeret? Azt hiszem nem csinálok ilyet többé inkább hagyom elpusztulni, de akkor meg az egeret sajnálom, hogy vergődik sokáig.
Igen, agyoncsapom. Aztán megeszi a kígyónk. Szerintem rosszabb hagyni, hogy belehaljon a csapda által okozott sérülésbe mint egy csapással megölni.
2015. okt. 9. 21:09
32/42 A kérdező kommentje:
Hát így vagy úgy a csapda sem humános, sem az agyoncsapás. Az élve fogók jónak tűnnek, majd megpróbálok szerezni, vagy csinálni házilag .Kígyóm nincs aki megegye őket, de nem is szeretnék, pedig szeretem őket is. :)
2015. okt. 9. 21:39
33/42 anonim válasza:
nem tudom mit kell ezen ennyit rágódni. az egér kártevő. Azt meg írtani kell. a csótányokat is irtják, mégse sajnálja őket senki.
Az más kérdés, hogy valaki gyenge ahhoz, hogy puszta kézzel megölje őket. de ekkor nem sírni kell, hanem venni egy olyan egérfogót, ami kinyírja a kis dögöket azonnal. ez a leghumánusabb az egereknek is. nem kell itt elengedéssel vacakolni, az nem oldja meg a problémát. vagy valami ragadozó áldozata lesz, vagy visszamegy egy másik házba. gondolom te is örülnél annak, ha a szomszédod kártevőket engedne szabadon a házadba...
2015. okt. 9. 22:33
34/42 A kérdező kommentje:
Hát nem örülnék neki, ha beengednék őket a házamba. Sajnos most a szomszédaimnak is vannak egereik, és ha jól tudom ők is csapdát használnak, de úgy hallottam most elég sok van mindenkinél. Így nagyon nehéz lesz őket kiirtani. Azzal is egyetértek, hogy nem jó ötlet szabadon engedni őket, mert így más családoknak "adunk" egereket. Mező, vagy rét meg nem mindenhol van, legalábbis a közelben nem.
2015. okt. 10. 09:32
35/42 anonim válasza:
Élvefogót használj és engedd szabadon! Én ezt tenném.
Én amikor Bpesten laktam akkor még én fogtam meg egy egeret a saját puszta kezemmel kint a szabadban és hazavittem és megtartottam házi állatként. Egy párszor kiszökött a lakásban de élve fogóval mindig megfogtam és újra a helyére került, nagyon sokáig élt!
Ez is jó, csak az a baj, hogy nincs időm mezőre vagy rétre kivinni az egereket, mert nagyon sokat dolgozom és erre végképp nincs időm. Meg ha elengeded őket valahol, más házhoz is bemegy és nem hinném, hogy mások örülnének neki. Ezért keresek valami humánus megoldást élve fogó helyett.
2015. okt. 12. 13:13
37/42 A kérdező kommentje:
Amúgy 2 féle egér csapdám van, de valahogy egyikben sem pusztulnak el egyből. Pedig régebben is ezeket a csapdáimat használtam de nem volt ilyen, hogy vergődjenek benne. Lehet butaságnak tűnik, de szerintem évről évre szívósabbak az egerek mint ahogy a bogarak, szúnyogok, stb. Legalábbis ez a tapasztalatom.
2015. okt. 12. 13:18
38/42 anonim válasza:
Sok idióta barom ,szarja össze a ti kajátokat meg a lakásotokat ha annyira sajnáljátok, a kártevőket ki kell írtani! Akinek nem tetszik dédelgesse csak a sok bacilus vivő retkes egeret! Kedves kérdező ne foglalkozz a sok idiótával , tisztelet a kivételeknek mert hála égnek vannak páran!!!!Az ilyen degenerált majmok minek szólnak hozzá ! vááá komolyan !!
2015. okt. 17. 16:10
39/42 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled! Na igen azért vannak normálisak is. :)
2015. okt. 19. 13:33
40/42 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen jellegű gondom, éjszakánként motosztak a szekrényekben. 5-6 egér volt, én olyan csapdát vettem ami lecsukta előttük a rácsot és az egész ketrecet vízbe kellett meríteni. Sajnáltam őket, mert igen nagy állatbarát vagyok, de baromi para éjjel arra ébredni, hogy egy egér ücsörög a hasadon. Ki tudja, milyen bacit hordoz és megharap-e. Van két gyerkőcöm, miattuk is inkább elteszem egérkéket láb alól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!