Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ki szokott egeret agyoncsapni,...

Gyümölcskosár kérdése:

Ki szokott egeret agyoncsapni, ha az egércsapdában nem pusztul el?

Figyelt kérdés
Családi házban lakom a családommal. Sajnos évről évre megjelennek az egerek, és viszonylag sok. Egér csapdával szoktam őket megfogni. Már a hatodikat fogom el. Csakhogy nem pusztulnak el azonnal. Így kénytelen voltam, agyonütni, hogy ne szenvedjem tovább. Múltkor a férjem tette ezt. Hozzá kell tennem, nagy állat barátok vagyunk, vannak állataink. Igencsak megviselt ez mindkettőnket. Én még sosem csaptam agyon egeret. Remélem nem itéltek el ezért, nekem is rosszul esett ez. Életemben is csak bogarakat csaptam agyon, de azokat is sajnálom. A ragacsot nem szeretem, mert az brutáis. A méreg nálunk nem vált be. Ti pusztítottatok el egeret? Azt hiszem nem csinálok ilyet többé inkább hagyom elpusztulni, de akkor meg az egeret sajnálom, hogy vergődik sokáig.
2015. okt. 9. 11:54
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Igen a macsek jó, de írtam, hogy én nem tarthatok a kutyáim miatt!
2015. okt. 9. 12:52
 22/42 anonim válasza:
42%
Tarts kígyót/piranhát, akkor neked csak el kell kapni, a piszkos munkát majd ők elvégzik. Amúgy az az egér amelyik házban tanyázik, az hasztalan, sőt, kitudja milyen nyavalyát terjeszt meg szétrág, felzabál mindent (természetben nyilván a táplálékláncban fontos szerepe van). Viszont nem fogom őket furikázni kitudja hova, úgyhogy igen, kérdés nélkül agyoncsapom őket. Még ragacsot is használok, ilyen gonosz vagyok.
2015. okt. 9. 13:22
 23/42 A kérdező kommentje:
Szerintem nem vagy gonosz! Én is azt vallom, hogy ez nem bűn! És hát sajnos tényleg kártevők. De azért megpróbálom ezt az élve befogót, mert tűnik rossznak.
2015. okt. 9. 13:46
 24/42 Platypus ***** válasza:
Én azt nem értem, miért nem dobtad ki azt az átkozott csapdát az első félholt egérnél. Én nem lettem volna képes végignézni, ahogy még ötöt félig agyoncsap, aztán ott szenved amíg pontot nem teszel a végére. Ahogy már felsorolták, van rá egy halom megoldás, a feldöntésbiztos élvefogótól a tényleg halálos lecsapósig. Amit még hozzátennék, hogy akár a kutyákat is megnevelhetnéd, hogy elfogadjanak egy macskát. Vannak rá jó könyvek. De ha nem érzed magad erre képesnek, még mindig vannak kártevőirtó kotorékebek. A pici terriereket főleg erre tenyésztették ki, és sok macskánál hatékonyabbak.
2015. okt. 9. 13:52
 25/42 anonim ***** válasza:
#13 vagyok. Egy szoval nem mondtam, h nem sajnalom, sot, egy legynek nem tudnek artani, de en mondhatnek barmit, o megtenne, van ilyen... En csak a valaszommal probaltam segiteni, hogy ne legyel ug oda, nem te vagy az egyetlen, plane, h te nem is olyan okbol tetted amit tettel! :D de azert kosz a lepontozast, minden joszandek ellenere ismet nem volt hasznos a valaszom... :-)
2015. okt. 9. 13:55
 26/42 A kérdező kommentje:
Először is nem a képességen múlik, hogy a kutyáimat megtudom e nevelni! Azt én döntöm, hogy kell e nekem macska, vagy sem! Volt régebben sok, de már nem kell! Ennyi! A kutyáim miatt sem, de amúgy sem kell. Nekem sem volt jó végignézni, ahogy szenvednek. De ha így osztod a jó tanácsokat, mi a neve annak a csapdának, ami egyből megöli az egeret? Kíváncsi vagyok, mert ha van ilyen venni fogok!
2015. okt. 9. 14:00
 27/42 A kérdező kommentje:
13-as dehogy pontoztalak le! Én csak megírom a véleményem mindenkinek, de nem rossz szándékból! :) :) Hiszen nekem is ezt teszik akár brutálisan is!:)
2015. okt. 9. 14:02
 28/42 Platypus ***** válasza:

A klasszikus lecsapós egérfogó például egyből eltöri a gerincet, ha jó méretű. Ha mégsem, akkor valami kínai csapdának látszó játékszert vettél. De a komolyabb rugóval és rendes kioldószerkezettel készült cuccokat nagyon ritkán ússza meg az egér. Egy pici, alig 10 centis darabot sikerült egyszer az ujjamra csattintanom, hát majdnem törés lett a vége.

Ha nem akarsz macskát, hát nem akarsz, teljesen jogos érv magában is. Viszont ebben az esetben kár volt a kutyára fogni, mert az egy megoldható probléma, csak akarni kell...

2015. okt. 9. 16:25
 29/42 A kérdező kommentje:
Egyébként nem a kutyákra fogom! Egyrészt tényleg nem kell macska, bár szeretem őket, másrészt nem tűrik meg a kutyáim őket! Tapasztalatból mondom nem csak úgy! Nekem elég erősek a csapdáim, de valahogy mégsem sikerül elpusztulniuk egyből. Majd keresgélek más fajtát. Amúgy meg a legtöbb esetben a gerincükre csapódik, mégis szenvednek egy darabig.
2015. okt. 9. 19:10
 30/42 anonim ***** válasza:

[link]

ez egy élve fogó, én használom is. Az alját egy húzással ki tudod nyitni, így akár egy mély vödörbe, hordozóba helyezhető a tettes, teljesen humán, kutyus se tud sokat ártani ezen a csapdán. Olcsó is és nagyon humánus, hiszen nem muszáj egy vödör vízbe pottyantani, elég, ha üres, aztán elengedni őket a mezőn, réten, erdőben.

2015. okt. 9. 19:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!