Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalac milyen hamar...

A tengerimalac milyen hamar halhat bele egy felfazasba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elore is szeretnem leszogezni hogy a hulye valaszok kimeljenek kerem.

A tengerimalacomeknak vettem nemreg egy ketrecet,aminek a foldon levo resze muanyag szeru,vizallo volt. es muanyag oldal lapokbol kellett osszebarkacsolni,eleg nagy volt a ketrec. 1 eves se volt a nagyobbik malacom,a kisebbik par hetes volt akit nemreg vettem. Italuk,eteluk minden nap volt. Buvohelyuk is volt.A szobam huvos,es a padlo hideg es olyan hulye voltam hogy a ketrecet igy letettem a foldre… A tengerimalacom tengap meg jol volt,ma reggelre felborzolt szorrel lattam es szuszogott.. Nem mozdult,a fule szaraz volt de meg allt.Mire hazaertem mar fekudt es nem pislogott de a hasa mozgott tehat vett levegot. A laba ha behajlott nem nyujtotta ki,pedig kenyelmetlen lehetett az en szempontombol. De meg mozgatta a fejet,rugott.Majd csak fekudt,mintha mar nem lett volna koztunk de tusszentett,es szuszogott.. a vizelete veres volt. majd a kesobb egy fel orara ra hiaba volt melegen tartva,elhunyt. De ezelott a hasan mar nem lattam hogy emelkedett volna,a szeme kidulledt kicsit,es lassan nyitogatta a szajat kicsit.

Ez az egesz felfazas volt?Tudtam volna valahogy segiteni? Szornyen erzem magam. Csalan teat adtam neki mert azt olvastam hogy gyulladascsokkento,de hiaba ontottem a szajaba lassan pipettaval mar csak kifolyt a szajan..

#tengerimalac #tengerimalac betegseg #tengerimalac felfazas
ma 17:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem felfázás volt és tudtál volna segíteni, ha azonnal dokihoz viszed. Sajnálom a malacot - Te pedig kaptál egy leckét az élettől. :/

(Csalántea meg egyéb bohóckodások amúgy feleslegesek.)

ma 18:19
 2/7 A kérdező kommentje:
hat igen. szerintem a mostani malacom is elajandekozom mert nem erzem magam ugy hogy megerdemlem ot..
ma 18:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha ma reggel elvitted volna orvoshoz, talan az segitett volna. Te otthon kezelni nem tudtam volna.

De nyilvan nem biztos, mert nagyon jol elrejtik a betegseget, lehet hiaba kapott volna mar gyogyszert, de tobb eselye lett volna, mint amugy.

De mar mindegy. Megtortent, ezen mar nem tudsz valtoztatni.

ma 18:29
 4/7 A kérdező kommentje:
de ha nem felfazas volt mi lehetett vajon?🥹tudom hulye kerdes mert nem vittem orvoshoz ahol valaszt kaptam volna. az a baj en iskolaban voltam,es nem tudtam volna azonnal vinni.
ma 18:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A tengerimalacok eredeti élőhelye, többek között az Andok, a meleget sokkal kevésbé viselik el, mint a hideget.

Az, hogy mi történt a malacoddal, nem tudom, de ha a ketrecben volt megfelelő aljzat, nem tartom valószínűnek, hogy megfázott.

Aljzat nélkül, vizeletben, ürülékben tapicskolva elég toxikus tud lenni a vízzáró műanyag alj, de úgy alapból és kétes a műanyag praktikussága, a tengerimalac rágcsáló, megrághatja a műanyagot is

ma 18:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a tengerimalac tünetrejtő állat, előbb is beteg volt, csak nekik a természetben a túlélésük záloga, hogy ne mutassák magukat gyengének, így csak akkor mutatnak tüneteket, ha már haldokolnak. Ilyen helyzetben már nem közvetlen a betegséget kell kezelni, hanem először sokktalanítani, stabilizálni az állapotát, más nem segít. Hiába adsz neki csalánteát, ha már kezd összeomlani a keringése, még ha ennek az oka a felfázás, a felfázás kezelése ezen az állapoton akkor sem segít.

A legjobb, amit tehetsz, ha az első tünetnél viszed orvoshoz, mert minden tünet mögött előrehaladott probléma van tengerimalac esetén.

ma 18:55
 7/7 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat..

hat barmi is volt,tudom nagyon felelotlen voltam es szornyen erzem magam.

ma 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!