Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi baja lehet a tengerimalacom...

Mi baja lehet a tengerimalacomnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy több mint két hónapos hím tengerimalacom ami nagyon furcsán viselkedik félek valami baja van. Őt egy nagyon meg bízható helyről hozztuk el még a szüleit,dédszüleit is vissza lehet nézni. Kb.három hetesen hozztuk el ezért nyilván már nagyon szelíd. Minden nap kivesszen nagyon meg szeretten őt és nagyon aggódok érte. Múlt hét pénteken viselkedet előszőr nagyon furán. Mikor kivettem folyanatosan oda bújt mellém es lefeküdt szinte nem is nagyon mászkált(ugye mivel fiatal és szelíd mindig amikor kivettem pattogot másnéven popcornozot és hangokat adott ki ami a szeretett jele. Aztán szombat reggel láttam hogy alig evett valamit. Mondjuk nap közben láttam hogy néha eszik de azt is olyab furcsán volt amikor a fejét hozza fel fele tartotta. Emelett még sokat van a házában. Azt is megfigyeltem nála hogy nagyon furcsan mozog mintha a hátsó lábára nem akkarna rá állni nem is az hogy húzza hanem mintha ugrálva próbálna járni. Vasárnap ugyan ez volt evett egy párszor de keveset és a házában volt sokat. Foga nincs letörve hogy esetleg amiatt enne ilyen furan sem túl nőve megnéztem. Én arra gyanakszom hogy lehet valamelyik nap agyvérzést kapott amit nyilván túlélt mert nem lehetet olyan erős és ezért nen áll a lábára és viselkedik furcsán. Ha esetleg a ti malacotokkal is volt ilyen vagy tudjátok mi ez segítsetek kérlek! Nagyon féltem őt!

ma 08:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kéne mellé szerezned egy ivartalan hímet, mert a tengerimalac társas állat, simán lehet, h be van fordulva. Eddig együtt élt a tesóival, anyukájával, zajlott az élet és most a nagy semmi. Tök cuki vagy, h foglalkozol vele, fontos is, de malacnak malac a társa.

Nekünk 6 éves volt a malacunk, amikor a barátnője elpusztult, teljesen depis lett, ahogy Te is írod: ki sem jött a házból. Eleinte nem akartam másik lalacot, mert akkor sosem lesz vége ennek a körnek, de aztán 2 hét múlva inkább kerestem neki egy korban hozzáillőt (a kicsik már túl energikusak lettek volna hozzá). Mintha kicserélték volna!! Olyan édesek voltak, egyből szaladgált ő is, mentek együtt mindenhova, együtt aludtak. Nagyon fontosak nekik a társak.

A lábát nem tudom - azért ha nem javul, érdemes lehet dokinak megmutatni.

ma 09:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hím mellé ne hímet, akkor se ha ivartalan... De malacot egyedül tartani nem szabad! Csaltakozom az elsőhöz e tekintetben.

Ez az állapot sokáig azonban nem lesz számára egészséges, ha nem eszik, hamar felborul az emésztése, és onnan nagyon nehéz őket visszahozni.

Egy állatorvos vizsgálat mindenképpen javasolt, hiszen te csak a metszőket láttad, az őrlő fogakat csak állatorvos tudja megvizsgálni.

ma 09:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Most reggel adtam neki uborkát amit szerencsére eszik viszont még mindig nagyon furcsa teljesen más mint volt. Már régebben volt egy malacom aki augusztusban pusztult el 4 évés volt ő 1 évig egyedül volt semmi baja se volt de inkább vetünk mellé egy malacot aki rá egyévre elpusztult. De utána nem vettünk melé és semmi baja se vol. De aztán lehet igazatok van hogy ő egyedül érzi magát ezért lett ilyen. Csak nem értem mivel már több mint 1 hónapja nálunk van és semmi baja sem volt olyan vidám volt és most néztem a viselkedését és minden zajra megáll és riatan nézz a mozgása még mindig furcsa. Nem értem mi történhetett vele. Talán ma kiveszem egy kicsit hátha jót fog tenni neki hogy velem van.:(
ma 10:01
 4/10 anonim ***** válasza:
persze, "semmi baja nem volt"... jajj :(( miért nem értik már meg ezt az emberek
ma 11:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Te aztán sokkal jobban tudod gondolom:)
ma 11:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Gondolom azóta elvitted állatorvoshoz aki meg mondta mi a baja.

Vagy csak nézegeted és találgatsz?

Attól nem fog meggyógyúlni.

ma 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Az egzos doki mit mondott?
ma 12:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Voltam állatorvosnál vele nem mondott rá semmit csak annyit hogy pihenjen és ha romlik az állapota vigyem vissza. Rossz indulatú embereket nem értem mit keresnek itt csak segítséget kértem hatha tudtok adni. Elmondtam mindent az orvosnam de konkrétán semmit nem mondott rá vigyem el egzotikua állatorvoshoz? Hol van egyátalán olyan?
ma 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Budapest, Exo-pet, Hernád utca 40.
ma 14:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Google kereső sokat tud segíteni, de ha már egzotikus állatot tartok felkészülök tartás előtt milyen orvoshoz vigyem ha baj van.

Nem megsértődni kell hanem felelősen gondolkozni.

ma 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!