Ha már egyszer húst kell ennünk, mert mindenevők vagyunk, és szükségünk van a húsban levő fehérjékre, tartunk állatokat. Amiket lehet, h sajnálunk, de meg kell ölnünk. Elsősorban a hús miatt. A bőrét, szőrét miért kellene eldobni? A bőrnél jobb anyagot még nem találtak fel! Nem az a kérdés, hogy állatkinzás-e, hogy a szőrmét kabátnak használjuk, hanem az, hogy miként tartják az állatot, és miként veszik el az életét!
A vadászos témához: Az igaz, hogy a puska elől nincs menekvés. De arra szigorú szabályok vannak, hogy mely állatok lőhetők ki, és arra is, hogy lehetőleg fájdalom nélkül múljanak ki. A szaporulatot mindíg megfelelő szinten kell tartani a vadaknál. Ha több egyed születik, nyilván ki kell lőni őket. Egy adott terület csak adott számú egyedet tud fenn tartani. Inkább éhezzenek? És úgy pusztuljanak el? Vagy amikor mész az autóddal, előtted ugráljanak, hogy nem tudsz megállni? Jobb elütni, és esetleg te is ott maradsz?
Nem fogtok tudni meggyőzni arról, hogy milyen jó emberek a vadászok és nem ítélkezem. De nem akarok vitatkozni erről.
Utolsónak: a hörcsögnek nem esszük meg a húsát, vagy pl a mókusnak, mégis bundát csinálnak belőle, úgyhogy egészen más téma...
Kérdező, vannak kártékony rágcsálók, akik ha elszaporodnak bizonyos területen, olyan mértékű kárt tehetnek a termésben, ha nem fékezik meg őket és nem szabályozzák az állományt, hogy elképzelhető, hogy kevesebb kenyér jut az asztalra. Azt légyszíves ne felejtsd el, hogy ezek elsősorban nem csak házikedvencek, és a gabona még mindig nem üvegházban nő, mint a paradicsom és a hazánkban termelt déli gyümölcsök, hanem szabad szántóföldeken, ahova a kártevők beáshatják magukat, és elég gyorsan szaporodnak, erre nincs jobb bizonyíték, mint hogy az apróhirdető oldalak rágcsáló rovata tele van a házikendvencként tartott rágcsálók hirdetéseivel és nincs rájuk elegendő vevő, ezek bárhol szaporodnak, és nem 1-2 kölykük születik, hanem sok, és nagyon fiatalon válnak ivaréretté. De te biztos valami nagyon fiatal városi vega lehetsz, aki a csirke testét se toll borítással, hanem nylon zacskóban látja, és a kenyér is természetes. Csak ne feledkezz meg arról, hogy az, amit te megeszel, kemény munkával készül, és ki van téve a természetnek, a jégesőnek, a fagynak és a vadon élő rágcsálóknak is.
A vadászok nem gyilkosok, de ha nem lennének, sok állatot már csak állatkertben láthatnál - gyanítom, sose jártál még erdőben, úgyhogy neked ez nem is fontos, elég, ha az állatkertbe kimész, és azt hiszed, az a természetes, igaz?
Én vagyok a tegnapi 15:47-es. Látod, előre megmondtam, hogy lesznek itt ilyen barmok, akik majd osztják az észt! Teljesen eltért megint a tárgytól, a hörcsögtől hirtelen eljutottatok a vadászatig! Az ilyenekkel ne foglalkozz, had írja amit gondol, úgysem érdekel senkit! Ne reagálj és kész!
A vadászos válaszolónak meg üzenem: Teljesen másra válaszolsz, mint amire a kérdező kíváncsi! A hörcsögbunda és a vadászat között van különbség! A hörcsögbunda valószínűleg rossz helyen tartott hörcsögökből készült, akikkel nem bántak jól, nyomorogtak a ketrecekben, stb. Az, hogy milyen módon végeztek velük, egyértelmű, eltörték a gerincüket vagy földhöz vágták őket! a macskabundát is hasonlóan csinálták, a tévében volt róla szó. És ekkor jöttél te, aki pampogott egy-két sort a vadász nagybátyjáról, stb, stb, szóval ha csak oltani tudod az embert, akkor ne is írj ide! És ne okoskodj, mert teljesen hülyének tűnsz tőle! Szóval senki nem kíváncsi rád, szállj be egy vadásztársasághoz, és ott előhozhatod az idióta nagybátyád, aki azt a sportot űzi, hogy állatokat mészárol. És ne gyere nekem a populációval, meg hogy elszaporodtak, ... Tudod ki szaporodott el? Az emberek! Azok veszik el az állatok természetes élőhelyét, azok irtják a veszélyeztetett fajokat! Azok kínozzák élvezetből az állatokat! Te meg jössz a menő vadászokkal? Ébredj föl kisember!
17:28 leírta helyettem, köszönöm. A többire nem reagálok, köszi a tanácsot. Ahol én élek, pár éve még sok erdő volt, ahol elfértek a sünök, az őzek, a rókák, a nyuszik... nem kellett bejönniük a városba, mert volt helyük. Ma bejönnek, mert mit csinálnának? Mókusok, sünök, őzek elütve, rókák megölve, mert a városi ember meglát egy rókát és már kiabálja is, h veszett...
De ez sem ide tartozik.
Itt csak az olyan állatok bundájáról lett volna szó, akiket nem a húsukért ölnek meg, hanem egy hülye kabátért, ami ráadásul ronda is (de ez persze ízlés dolga)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!