Ma vettem egy hörit! Kb.1 órája hozhattam haza, de nem naon evett még! (csak most kezdett el csipegetni egy kis almát! Előbb-utóbb elkezd majd enni?
Nekem meg már gyerek korom óta vannak hörcsögeim!A mostani 2éves lesz,és még soha nem kapott vizet!!!!!
Amugy meg az egyik unokatesómnak adtam egy kishörit régebben,adott neki vizet,és utána megdöglött!!!Ennyi,de akkor ezek szerint a kereskedésben is félrevezetik az embereket!Na mindegy,én akkor sem adok neki továbbra sem vizet!
Szerintetek a szabadban hogyan élnek a hörcsögök? Úgyis tudják, hogy mit ehetnek/ihatnak és mit nem, ez ösztönös. Ha találnak egy folyót vagy patakot, akkor egyből meghalnak?
Nem feltétlenül muszáj nekik vizet adni, jól elvannak nélküle is, de akkor mindig legyen előtte lédús gyümölcs. Ha meg raksz be vizet, akkor majd iszik ha ő úgy gondolja, hogy az neki kell. Ennyi.
nem akarok veszekedni, de amúgy én megkérdeztem az állatorvosomat, mert voltam hozzá a kutyámat oltatni, és van egy törpehörcsögöm is, megkérdeztem, hogy lehet-e itatni, erre elmosolyodott és azt mondta, hogy szerintem miért van külön hörcsögitató is? szóval vettem neki olyat, és ebben a melegben jót is tett neki. ez volt kb egy hónapja és még azóta is él. szükségük van a vízre ugyanúgy, mint egy szerető gazdira.:)
jaj amúgy jó hörizést, és a tartásához sok sikert kívánok.;)
Szia! Dzsungáriait tenyésztek. Az evéssel kapcsolatban: az új helyet kell még megszoknia, ha téged is elvinnének idegen helyre,egyedül, akkor szerintem te sem ennél,de el fog múlni,amint megnyugszik.
Énis vettem golyós itatót, de nem ittak belőle sosem. Úgy szoktam megitatni őket(csak melegben,egyébként zöldségeket és gyümölcsöket kapnak,ami fedezi a folyadékszükségletüket), hogy kis tálkában adok nekik inni, aztán ha ittak kiveszem, és később újra kapnak. nem hagyom bent sose,mert kiborul és mert telepiszkolják.
Ha kérdésed van,nyugodtan írj pü-t,válaszolok amint tudok:)
Köszi mindenkit a segítséget!
Evett már almár, azt láttam, de a hörikajához nem nyúlt, nem is nagyon kakilt még! (asszem csak pár szemet láttam, h kakilt)
Én is így voltam amikor a amalckámat megkaptam, lestem h pisil-e, kakil-e, mikor kel fel, mikor vakaródzik...:) Jó is ha most ilyen nagy figyelmet szentelsz neki mert így gyorsabban megbékél veled! Persze ezt a jó szokásod tartsd is meg ám :))
Az állatkereskedésekről pedig annyit: Nem mindig van igazuk az eladóknak..múltkor láttam h krumplihéjjal etették a rágcsálókat, a malacok és nyuszik együtt vannak tartva, hím-nőstény állat egy helyen van, beteg madár a többivel együtt...szóval egy szónak is száz a vége! Olvasgass utánna a neten, és szerintem tegyél be neki vizet, ő tudja ha kell neki inni, de jobb ha van vize minthogy szomjan haljon...
:))
És most vettem észre, hogy nagyon félénk!
Csak benyúltam ez előbb a terráriumba, hogy kiszedjem a forgácsot a kajájából és úgy megijedt! Pedig nem hirtelen nyúltam be! De nem vettem észre, h evett vna belőle, de almát azt evett, az tuti!
Egyébként az almát adhatom héjastól neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!