Mikor tanul meg önállóan enni, csipegetni? Kétségbeestem! El vagyunk késve?
Lánykám 10.hós.Én etetem kanállal.Ha a szájába adom a falatkákat/virsli,sajt/,elnyammogja.De a tálcájáról nem csipegeti fel,ha a kezébe adok kiflicsücsköt beveszi ugyan,kicsit csócsálja.Tegnap voltunk a védőnőnél,és a következőket vágta a fejemhez:-Még nem veszi a szájához a falatokat?!Anyuka,maga nagyon rosszul csinált eddig valamit!Tessék rákényszeríteni,hogy magától kezdjen neki!!Ha tovább kényezteti,lemarad a többitől!!:((
Na én mikor hazaértünk egész nap bőgtem!Tényleg rosszul csináltam?Azt is mondta,hogy süteményesvillára szúrjak virslit,és azt irányítsam a szájához.Mit csináljak?Merő stresszbe vagyok tegnap óta,hogy elrontottam az étkezéseit,és neki nem adtam kanalat eddig a kezébe,hogy ő is egyen.Amúgy okos kislány,mindent megért,szépen fejlődik.Köszönöm a válaszokat.
Kicsit korainak tartom ezt egy 10 hónapos babánál.
Az én fiam mondjuk kézzel már eszik 12 hónapos korától, pl. kiflit, darabos ételeket,amiket meg tud fogni.
De ezt a villás dolgot én 17 hónapos korában kezdtem. Kezébe adtam a villát és szépen felszúrja az ételt(tésztát, virslit, tojást,....) és bekapja, de azért még mindig eszik a kezével is.
Szóval kicsit korainak találom a védőnőd véleményét.
Kikerekedett az szemem is.. :S
Elég gáz védőnőd van sajnos, de nem vagy vele egyedül...
Én pont ilyen ügyben kértem tanácsot, mert az egy évesemnek nem merek adni még nagyobb falat kenyeret a szájába sem, nemhogy még a kezébe.... mert nyomja le a torkán, olyan mohó. Így én csipegetek neki pici darabokat, ami nem akadhat meg. Segíteni nem segített, vigasztalni nem vigasztalt, annyit mondott, hogy gyakoroljuk, csak úgy fog menni. Semmi tipp, semmi tanács, hogy hogyan. Én a védőnőblogra írtam, ajánlom neked is!!!
Ha meg nagyon nem akar menni a dolog, kénytelen leszek más "szakemberhez" fordulni, és nem a védőnőhöz, akinek bólogatni vagy hazudnni kell, hogy ne "csesszen le".
Nagy szégyen ez rájuk nézve!!!
Ja és még annyit, hogy a kicsimet 1 évesen abszolút nem érdekli a kanál, ha meg is fogja, 5 mp múlva elengedi, nemhogy még a szájához emelje vele a főzeléket....
Csak add meg neki a lehetőséget. Adj a kezébe is kanalat, ha eteted darabossal akkor legyen előtte tányérban és hagyd előtte. így ha ő is akar venni egy falatot akkor tud. Egy idő után elkezdi majd érdekelni. De eröltetni nem kell semmit
(a motoros képességek fejlődése szempontjából fontos, hiszen amit lát,azt már eltalálja a kezével, de meg kell tanulni olyat is eltalálni,amit nem lát, sőt egy tárggyal a kezében eltalálni)
A stílust (védőnőét) és a virslit elutasítom. A legócskább alapanyagból készítik, és a legtöbben tartósítószer is van.
A helyedben azt tenném:
Vízhatlan anyag a padlóra, az etetőszék alá.
Evésidőben add a kezébe a kanalat és a tálcára az ételt.
Kívánj jó étvágyat, és kérd meg kedvesen, hogy egyen.
Ha jóllakott és már játszana az étellel, akkor vedd el tőle.
Kicsit hosszadalmas, és hát több maszatolással jár, de megéri, mert hamar ügyes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!