Ma vettem egy hörit! Kb.1 órája hozhattam haza, de nem
naon evett még! (csak most kezdett el csipegetni egy kis
almát! Előbb-utóbb elkezd majd enni?
Szerintem lehet meg voltt etetve az állatkereskedésben de lehet hogy csak az új helyet szokja éppen :)
inni lehet megissza a vizet tálkából is
2009. aug. 25. 15:04
Még szokja az új környezetet, pár nap múlva már csak úgy tömni fogja a kaját a szájába:)
Nekem volt 2 aranyhörim, nekik egyáltalán nem adtam vizet, ugyanis a gyümölcsök eléggé lédúsak, ami fedezi a vízszükségletét. Aztán lett egy törpehörcsögöm, neki adtam egy pici tálkában vizet, ezt naponta kétszer cseréltem, mert könnyen bepiszolódik. Hát 2 és fél év alatt kétszer láttam inni:D
Van speciális görcsögitató is, amit fel lehet szerelni a terráriumra, de én nem voltam biztos benne hogy a kis szájával tudná használni, ezért raktam be neki inkább tálkát.
2009. aug. 25. 15:06
3/23 A kérdező kommentje:
Búvóhelynek most betettem neki egy papírtörlő gurigáját!(boltban láttam, hogy van bent nekik ien) Ez jó lesz neki sztetek?
Majd fog enni, nyugi. Még meg kell szoknia az új helyét. Kis műanyag tálkából, esetleg műanyag üdítős kupakból adhatsz neki inni, nem kell neki sok folyadék.
2009. aug. 25. 15:07
Jó lesz sztem egy bizonyos ideig,de sztem azért majd vegyél neki vlmit helyette,mert az én hörim pl elkedze rágni:D
2009. aug. 25. 15:12
A hörik tényleg nem isznak sokat, viszont a tálkánál jobb az önitató (másnéven golyós itató), mivel a tálkából kiömölhet a víz, összepiszkíthatja a höri. A golyós itató több méretben is kapható, a hörinek a legkisebb a jó. Ezekből a Biba a legjobb márka.
2009. aug. 25. 15:13
A hörcsögnek nehogy adj innit!!!Ez nem patkány!!!A VIZTŐL felpuffad,és MEGDÖGLIK!!!A hörik csak a zöldségből,illetve a gyümölcsökből nyerik a nekik elegendő folyadékot!!!
2009. aug. 25. 15:42
utolsó: igazad van!. Nekünk is ezt mondta az állatkereskedő. A többi sok sületlenséget hordott itt össze :)
2009. aug. 25. 15:47
9/23 anonim válasza:
Volt 2 törpe hörim és 1 poharas mustárnak a tetejéből ittak. Szerintem ez a legjobb megoldás mert így néha tudnak inni vagy ebből mosakodni. A papír guriga nem túl jó mert holnapra már csak 1 nagy papírkupac lesz az egészből. Inkább vegyél nekik vmi kis házat v. mókuskereket.
Ui.:Szerintem holnap már enni fognak ne aggódj. Gyakran (1-2 naponta) adhatsz nekik gyümölcsöt.Pl.:alma, répa, karalábé stb..
2009. aug. 25. 15:47
Mi sem adtunk inni a höriknek. Majd enni fog, ne félj, csak meg kell szoknia az új helyét. Tépkedj szét papírzsepit, dobd be neki, és ő kibéleli magának a vackát vele. Olyan cuki, mikor viszi a zsepit... Arra nagyon figyelj, hogy elég magas-e a terrárium, mert a mieink állandóan megléptek. Pl. ha bemegy a forgács a kerék alá, megakasztja, és azon is képesek kimászni. A miénk akváriumból is kijött, pedig az sokkal magasabb, mint a terrárium. Esetleg valami rácsfélét rakhatnál a tetejére. Csak jó szándékból mondom.
2009. aug. 25. 15:50
Kapcsolódó kérdések: