Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ma vettem egy hörit! Kb.1...

Ma vettem egy hörit! Kb.1 órája hozhattam haza, de nem naon evett még! (csak most kezdett el csipegetni egy kis almát! Előbb-utóbb elkezd majd enni?

Figyelt kérdés
Inni miben tudnék neki adni?(terráriumban van)
2009. aug. 25. 15:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet meg voltt etetve az állatkereskedésben de lehet hogy csak az új helyet szokja éppen :)

inni lehet megissza a vizet tálkából is

2009. aug. 25. 15:04
 2/23 anonim ***** válasza:
43%

Még szokja az új környezetet, pár nap múlva már csak úgy tömni fogja a kaját a szájába:)

Nekem volt 2 aranyhörim, nekik egyáltalán nem adtam vizet, ugyanis a gyümölcsök eléggé lédúsak, ami fedezi a vízszükségletét. Aztán lett egy törpehörcsögöm, neki adtam egy pici tálkában vizet, ezt naponta kétszer cseréltem, mert könnyen bepiszolódik. Hát 2 és fél év alatt kétszer láttam inni:D

Van speciális görcsögitató is, amit fel lehet szerelni a terráriumra, de én nem voltam biztos benne hogy a kis szájával tudná használni, ezért raktam be neki inkább tálkát.

2009. aug. 25. 15:06
 3/23 A kérdező kommentje:
Búvóhelynek most betettem neki egy papírtörlő gurigáját!(boltban láttam, hogy van bent nekik ien) Ez jó lesz neki sztetek?
2009. aug. 25. 15:06
 4/23 anonim ***** válasza:
53%
Majd fog enni, nyugi. Még meg kell szoknia az új helyét. Kis műanyag tálkából, esetleg műanyag üdítős kupakból adhatsz neki inni, nem kell neki sok folyadék.
2009. aug. 25. 15:07
 5/23 anonim ***** válasza:
54%
Jó lesz sztem egy bizonyos ideig,de sztem azért majd vegyél neki vlmit helyette,mert az én hörim pl elkedze rágni:D
2009. aug. 25. 15:12
 6/23 anonim ***** válasza:
53%
A hörik tényleg nem isznak sokat, viszont a tálkánál jobb az önitató (másnéven golyós itató), mivel a tálkából kiömölhet a víz, összepiszkíthatja a höri. A golyós itató több méretben is kapható, a hörinek a legkisebb a jó. Ezekből a Biba a legjobb márka.
2009. aug. 25. 15:13
 7/23 anonim ***** válasza:
65%
A hörcsögnek nehogy adj innit!!!Ez nem patkány!!!A VIZTŐL felpuffad,és MEGDÖGLIK!!!A hörik csak a zöldségből,illetve a gyümölcsökből nyerik a nekik elegendő folyadékot!!!
2009. aug. 25. 15:42
 8/23 anonim ***** válasza:
48%
utolsó: igazad van!. Nekünk is ezt mondta az állatkereskedő. A többi sok sületlenséget hordott itt össze :)
2009. aug. 25. 15:47
 9/23 anonim válasza:
54%

Volt 2 törpe hörim és 1 poharas mustárnak a tetejéből ittak. Szerintem ez a legjobb megoldás mert így néha tudnak inni vagy ebből mosakodni. A papír guriga nem túl jó mert holnapra már csak 1 nagy papírkupac lesz az egészből. Inkább vegyél nekik vmi kis házat v. mókuskereket.

Ui.:Szerintem holnap már enni fognak ne aggódj. Gyakran (1-2 naponta) adhatsz nekik gyümölcsöt.Pl.:alma, répa, karalábé stb..

2009. aug. 25. 15:47
 10/23 anonim ***** válasza:
Mi sem adtunk inni a höriknek. Majd enni fog, ne félj, csak meg kell szoknia az új helyét. Tépkedj szét papírzsepit, dobd be neki, és ő kibéleli magának a vackát vele. Olyan cuki, mikor viszi a zsepit... Arra nagyon figyelj, hogy elég magas-e a terrárium, mert a mieink állandóan megléptek. Pl. ha bemegy a forgács a kerék alá, megakasztja, és azon is képesek kimászni. A miénk akváriumból is kijött, pedig az sokkal magasabb, mint a terrárium. Esetleg valami rácsfélét rakhatnál a tetejére. Csak jó szándékból mondom.
2009. aug. 25. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!