Szeretném változatosabbá tenni a hörcsögöm étrendjét! Mit adhatok neki?
enyém amúgy magkeveréket kap valamint ezeket szoktam neki adni:
zöldség/gyümi: uborka, tök (mindenfajta tököt szeret), alma, körte, mandarin és narancs (kizárólag mag nélkül), szőlő, cseresznye, nektarin, őszibarack, kajszibarack, szilva, banán, répa, saláta, pitypang...szóval ilyesmiket, kb bármit megeszik ami itthon van :)
a petrezselyem és a zeller levelet pl nagyon szereti de a legjobban a sárgarépa zöldjéből kötött csokornak örült, amit belógattam neki :) a salátát is úgy értem, hogy nem egy levelet kap, hanem legalább 3-4 levélkét :)
hörinasikból: tökmag, szárított cékla, joghurtos falatkák, rágcsarudak és rágcsakarikák, a szárított sárgarépának nem örült túlzottan, de van a szárított vegyes gyümölcsös verzió na azt imádta :) és sokszor csincsilla keveréket is veszek neki a hörcsög magkeverék mellé, mert az tele van gyümölccsel, amit nagyon szeret a hörim :)
egyéb nasik: cseresznyefa ág, dió, mogyoró, száraz kenyér, száraz süti (nem élesztős süti jó csak neki, én pl szárított csokis muffint adok neki néha), csokidarabka (egy boci étcsoki kockát már fél éve rágcsálunk, mert csak 1-1 falatot kap:)), müzli szeletek (a legjobbak a cukormentesek, de mindet imádja az enyém), száraz cica és kutyatáp (utóbbi nálunk menőbb), szoktam neki adni élő nasit is pl lisztkukacot vagy csontit, főtt tojást is lehet neki adni (de csak keveset)
enyém pl szereti, ha kevés gyümölcslevet öntök a vizébe (persze kizárólag itthon préseltet kap, és csak estére rakom bele, reggel pedig cserélem tiszta vízre)
a cukortartalmú édességekkel óvatosan, mert nagyon felpörgeti szegénykét :)
én konkrétan azért nem írtam la a sajtot és a tejfölt mert az én hörim nem tudja értékelni :D
de amúgy tényleg jó alternatív fehérjeforrások :)
Köszönöm szépen,hogy írtatok! :)
Olvastam olyat,hogy valaki adott a hörcsögének sajtot,és szegény hörcsög másnapra meghalt, akkor most adhatok neki vagy nem? Én konkrétan a trappista sajtra gondoltam. Azt adhatom neki? Előre is köszi! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!