Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kisállat vásárlása. Tipp?

Csokola'de' kérdése:

Kisállat vásárlása. Tipp?

Figyelt kérdés

Nos, azon gondolkozom hogy vennem kellene egy kisállatot, csak hogy épp nem tudom hogy milyet, és a véleményeitekre lennék kíváncsi. Madarakat, hüllőket és halakat nem nagyon szeretnék csak kisállatot (mint pl.: hörcsögöt, vagy mókus).

Most nyáron szinte egész nap itthon vagyok (előfordul hogy elmegyek focizni vagy dolgozni, de akkor szüleim tudnak róla gondoskodni) szeptembertől suli fogok járni akkor csak du. 4 után vagyok itthon. A feltételeim: napi 2x-i etetésnél ne nagyon legyen több. Egy héten max 2szer-3szor kelljen takarítani, ne legyen túl hangos (főleg éjjel!) lehessen vele játszani, és az utolsó hogy ne legyen túl drága (ne legyen 10e Ft-tól több 1 példány). Lehet hogy kicsit sok feltételt adtam meg, de aki olyan állatot amely közel megfelel a feltételeimnek az irja le. És hogyha valamit rosszul írtam akkor ne szóljatok, még csak most akarok először ilyen kisállatot.

2012. jún. 26. 21:56
1 2
 1/15 shoona:D ***** válasza:
vegyél csincsillát
2012. jún. 26. 22:45
 2/15 anonim ***** válasza:

Tengerimalac, degu, esetleg csincsilla, de az általában drágább 10.000-nél. (persze lehet olcsón is hozzájutni) A tengerimalacot ajánlom ezek közül első háziállatnak, szelíd, olcsó, heti egyszeri takarítás mellett sem büdös, imádja a simizést, de csak párban lehet tartani. (tehát 2 tengerimalacot kellene venned) A degut szintén párban ajánlott tartani, és azzal is lehet játszani, okos kis állatok.

A hörcsög éjszakai állat, tehát éjszaka hangos. A mókus pedig első kisállatnak nem jó, mert rengeteg macera van vele és nagyon gyors! (De megéri :D) A törpenyúl sem olyan jó első állatnak. A süninek pedig borzasztó szaga van...

Mongol futóegeret ajánlok még neked. Az is barátságos, aranyos.

A lényeg, hogy bármelyiket választod, olvass ALAPOSAN utána a gondozásának!

2012. jún. 27. 08:09
 3/15 anonim ***** válasza:

Én is a tengerimalacot ajánlanám. Nem kell vele naponta sokat foglalkozni, de tényleg nagyon fontos, hogy párban vedd őket és mindenképp azonos neműeket! A két malac közt legalább fél év korkülönbség legyen, hogy a dominancia könnyen eldőljön. A gondozása, tartása ezen az oldalon van a legjobban leírva: gemon.ro

Ajánlom figyelmedbe ennek az oldalnak a fórumát is, rengeteg kedves, segítőkész malacgazdi van ott, és akár ott is találhatsz magadnak ingyen elvihető malackát, ha ügyes vagy akár párban is már eleve ki tudod őket fogni.

A fórum: tengerimalac.gemon.ro

Remélem segítettem és meggyőztelek ezzel az állattal kapcsolatban. Előre is sok sikert a állattal/állatkákkal.

2012. jún. 27. 08:35
 4/15 Szervál ***** válasza:

hát akkor szerintem egeret ne mert a szobám másik végéből hallom ahogy futkározik,meg mászkál a kajájában xdd

a tengerimalac hátt őt nálunk azért nem tartottuk bent,mert nagyon büdös volt :/

2012. jún. 27. 09:48
 5/15 anonim ***** válasza:

A csini éjszakai állat, a tengerimalac, és a degu még belefér a leírtakba, de csak akkor ha a felszerelésre is futja, mert az állat árának többszöröse a felszerelés.

A növényevők általában kevésbé büdik, főleg ha csutkaalmot, fapelletet használsz, de az etetésüknek nagyon nézz utána, mert azzal gyorsan el lehet őket tenni lábalól.

Malacka egyszerű lélek, és békés, kedves, jámbor kisállat.

Degu okos, kíváncsi, balhés. Csak ha bírod a kalandokat, és sokat akarsz vele foglalkozni.

Nagyon jó fejek és okosak még a patkányok és egyes egérfajták.

Ha kevés a pénzed, a mongol egér, zsírfarkú egér is nagyon kis macerálható.

Ricantáéknál egy csomó fajta közül lehet válogatni.

[link]

2012. jún. 27. 11:05
 6/15 anonim ***** válasza:

Még azt gondold át, hogy meddig él az állat, és hogy hol leszel 3-6-9-18 év múlva. :D

A csincsilla 18 évig, tengeri malac, degu 8-10 évig, is el él. Patkány, egér, höri 2-5 év.

2012. jún. 27. 11:08
 7/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, csak még 1 kérdesem lenn: itt is és más fórumon is valaki azt irta hogy a tengeri malac büdös, valaki meg azt hogy nem. Ez attól függ hogy milyen kaját eszik, vagy milyen a lakhelye vagy mitől?
2012. jún. 27. 11:29
 8/15 anonim ***** válasza:
ha heti 2x kitakarítod akkor nem büdös, persze aki elhanyagolja és alig takarítja annak megértem, hogy szenved a szagától. az ember is büdös ha nem tisztálkodik rendesen
2012. jún. 27. 13:14
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem büdös. Legalább hetente kell takarítanod (a pisis részeket gyakrabban), és a ketrecet mindig áztasd ecetben! Ez teljesen elveszi a kellemetlen szagokat.
2012. jún. 27. 13:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem az állat büdös,hanem a pisi-kaka,ha nincs takaritva! Gondolj bele,ha te 1 szobába be lennél zárva,oda wc-znél és ott ennél, milyen szagok lennének,ha 1 hétig nem takaritanának ki!!! :D
2012. jún. 27. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!