Mit tegyek a kezelhetetlen nyulammal?
Az össze-vissza pisilésre,bogyózásra az ivartalanítás megoldás lehet.
Ha a lágybélsarat nem eszi meg,akkor valami gond van az etetésével.Nem adsz neki túl sokat zöldésg/gyölölcsből tápból?
Mennyi időre engeded ki a ketrecből?
"Kanapénk nincs, mert annyira összepisilte, hogy ki kellett dobni. "
Ott a legerősebb az illatod,felüljelöli.Én ezért nem engedem fel,már nem próbálkozik.:)
A papucsot enyém is szeretné rágcsálni,más megoldást nem találtam,minthogy elteszem előle.
Ja és még annyi,hogy nekem a faajtómat rágta,azt írták,hogy kenjem be eukaliptusz olajjal.Mert azt nem szeretik.(de megjavult a nyúl,úgyhogy nem próbáltam ki)
Vehetsz,készíthetsz neki játékokat is esetleg,vagy játsz vele te többet,hátha akkor befejezi a rombolást.
"A nadrgászáramat tépi, ezért az is nyúlrágta."
Nekem ezt akkor szokta csinálni,ha unatkozik és nem vele foglalkozom.Olyankor megsimizem,játszok vele egy kicsit és lenyugszik.
Egész nap kint van. Nagyon-nagyon sokat foglalkozom vele, nem is értem, más hogyan csinálja, hogy csak 4 órát hagyja szaladgálni a nyusziját: az enyém megőrülne ilyen kevés aktív időtől. Ha bezárjuk, rázza a ketrecet, mint egy őrült, de már ez sem akadály, mert ki tudja nyitni.
Nincs előszobánk, a fürdő meg eleve tiltott hely neki, szóval csak a szoba marad (egy szobás a lakás). Papucsot természetesen elteszem, de ha rajtam van, akkor is bántja. Van játéka dögivel, de nem köti le őt (párna, csörgő, fogkoptató, rágcsafák, alagút, a szőnyege. 20 nm-es területű a szoba, és mind használhatja, ennek ellenére nonstop a lábam alatt ugrál. Én simogatom, vakargatom a fületövét, masszírozom a hátát, puszilgatom, játékosan kergetem, és még mindig unatkozik, és destruktív. :((( Elképzelhető, hogy neki más nyulakkal egy kertben lenne a legjobb? Volt már más nyulak társaságában, és az egyik alárendeltje lett, a másik pedig felette állt a rangsorban..nem akarom, hogy bántsák emiatt, de már ötletem nincs arra, hogy elégítsem ki az ingerhiányát. (Bocs, hogy hosszan írtam le!)
"tudom, hogy ő választott ki minket a boltban"
Szerintem a nyuszi azóta sem bánta meg a választását, meg van elégedve a helyzetével. Igaz, a lakással nem volt teljesen megelégedve, kisebb nagyobb átalakításokat szükségesnek talált, de úgy döntött, hogy azokat elvégzi saját maga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!