Kezelhetetlen a kutyánk. Mit tegyek? (bővebben lent)
Rendszeresen felugrál és harapdál minket (a vállamig ugrik fel és bele is harap a ruhámba). Egy 6 hónapos ausztrál pásztor szukáról van szó, kis kora óta van nálunk és borzalmas. Sok kutyás könyvet (etológiával kapcsolatosat) elolvastam már, amik alapján próbáltam a "falkából való kizárás"-sal bünetetni, hogy 5-10 percre bezártam a garázsba ha rosszat csinált. Próbáltam hogy én álltam fel és hagytam ott, továbbá azt is hogy a marjánál megfogtam, és azt is hogy az orrára csapok. Ezek közül egyik sem ért semmit, pedig többször lett megpróbálva.
Falkavezérséggel nem tudom mekkora gond lehet, mert például etetés közben egyáltalán nem agresszív és oda jön ha hívom.
Azonban séta közben hihetetlenül agresszívan viselkedik a többi kutyával szemben, de van hogy az embereknek is neki szalad. Több kutyát is megharapott, mikor nem sikerült időben visszarántanom -ez élete második sétáján volt, az elsőn semmi gond nem volt vele.
A másik kutyánkkal szintén agresszív (nagy testű nyugodt kutya, semmi gond nincs vele, és tökéletesen hallgat ránk)
gyakran odakap, és mikor "veszít" újra támad.
Egyszerűen fogalmam sincs mit kéne csinálnom.
australian cattle dog vagy australian shepherd?
Kutyasulival nem próbálkoztatok?
6 hónaposan agresszív???
Jól el lett rontva. Keress meg egy szakembert! Azzal nem segítesz ezen ha bezárod a garázsba mert nem köti össze a két dolgot. De tudnék még mesélni erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!